No i obejrzałem filmik. Faktycznie dziwne mają oznaczenia wersji, bo przecież wszystko w miarę dobrze działa, więc nie wiem czemu jest to pre-alfa, lol...
Ogólnie gra wygląda super, ale mechanika jest dalej taka sama jest w pierwszym Romie :P Tak jak wspominał EMOsek, formacje rzymskie... nie istnieją... wszyscy rzucają się do przodu w kupie. Czyli jest to samo co zawsze, siła jednostki zależy przede wszystkim od statsów, a nie od czegoś dyscypliny i utrzymania formacji(co w Romie w najlepszych modach dopiero jest jako-tako zrobione). Do tego te szaleńcze tempo bitwy, żołnierze z motorkami w tyłku i od razu reagujący na rozkazy... To co zwykle, gra robiona pod multi dla cyborgów z high apm, a do singla bez modów nie podchodź... Śmieszy to jak łatwo padają pancerni legioniści od strzał...
Mi taki szybki styl rozgrywki nie odpowiada, bo zależy od refleksu za dużo, ale ogólnie gra będzie miodna.
Jeszcze dodam, że chyba interface będzie zmniejszony, bo przecież zasłania 1/3 ekranu :P Ale same ikonki fajne, stylizowane na starożytne malowidła na ceramice, itp., tak jak w Shogunie.