Też ubolewam bo to mój ulubiony okres , a empire total war z kwestią polską to porażka. Ja tak zauważyłem że kampania kończy się w 1525 ,a empire zaczyna się około 1700. Widać że producenci ominęli jeden z najciekawszych wieków w historii Polski. Pogram sobie pierw na tym ruskim potem na 1648. Jeden był ciekawy jeszcze z husarią ale w czasach 1750. Husaria wyglądała gorzej niż w empire, kopie z chorągiewkami które były powyginane w wszystkie strony i są nie ruchome. Szyszak z skrzydłami (wszyscy husarze) , każdy ma skóry na plecach (moim zdaniem trochę dziwne żeby wszyscy nosili skóry z pantery jakieś albo lamparda). Jak bym potrafił robić mody to chętnie bym zrobił. Ruskie teraz skupiły się na OiM 2 .Widać że w 1648 (sceren) dopracowano husarię. Chociaż kopie krótkie ,ale pancerze wyglądają realistycznie, jest chorąży , rotmistrz (chyba widzę go w tle. Trzyma szable w ręku). Chociaż w ruskim modzi jest bardziej rozbudowana na wczesne i późne okresy itp.
Może wezmą się do pracy jak wydadzą oim 2.
Edit: Zgodzę się z emoskiem , dobrze mówi bo co to za gra jak masz 3/4 mapy i sobie podbijesz w 90 rund. Chociaż w kingdoms jest mapa realistyczna. Ja polską z kilku terytoriów podbiłem 54.