Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322511 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #1050 dnia: Lipca 28, 2012, 08:40:08 »
    Też ubolewam bo to mój ulubiony okres , a  empire total war z kwestią polską to porażka. Ja tak zauważyłem że kampania kończy się w 1525 ,a empire zaczyna się około 1700. Widać że producenci ominęli jeden z najciekawszych wieków w historii Polski. Pogram sobie pierw na tym ruskim potem na 1648. Jeden był ciekawy jeszcze z husarią ale w czasach 1750. Husaria wyglądała gorzej niż w empire, kopie z chorągiewkami które były powyginane w wszystkie strony i są nie ruchome. Szyszak z skrzydłami (wszyscy husarze) , każdy ma skóry na plecach (moim zdaniem trochę dziwne żeby wszyscy nosili skóry z pantery jakieś albo lamparda). Jak bym potrafił robić mody to chętnie bym zrobił. Ruskie teraz skupiły się na OiM 2 .Widać że w 1648 (sceren) dopracowano husarię. Chociaż kopie krótkie ,ale pancerze wyglądają realistycznie, jest chorąży , rotmistrz (chyba widzę go w tle. Trzyma szable w ręku). Chociaż w ruskim modzi jest bardziej rozbudowana na wczesne i późne okresy itp.
    Może wezmą się do pracy jak wydadzą oim 2.
    Edit: Zgodzę się z emoskiem , dobrze mówi bo co to za gra jak masz 3/4 mapy i sobie podbijesz w 90 rund. Chociaż w kingdoms jest mapa realistyczna. Ja polską z kilku terytoriów podbiłem 54.
    Jam to uczynił.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #1051 dnia: Lipca 28, 2012, 14:25:23 »
    Mod Ogniem i mieczem 2 wyjdzie jesienią tego roku.
    Po screenach widać, że jednostki dopracowane, chociaż Polacy mają jakieś pretensje, bodajże o zbyt bogaty wygląd kozaków.
    I dobrze, niech wytkną im błędy póki czas.
    Zapowiada się fajny mod.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1052 dnia: Lipca 28, 2012, 16:13:49 »
    Mów za siebie.
    Mówię o polakach jako o narodzie więc i o sobie. Niestety żeby to zauważyć potrzeba trochę samokrytycyzmu, którego też u nas jak na lekarstwo;/... Polacy zawsze dużo mówią, dużo narzekają a jak przychodzi co do czego to gówno robią. Nawet jeśli się za coś zabiorą to ze słomianym zapałem. Pominę już te dziwne kompleksy na punkcie własnej historii.
    Ale to nie właściwy temat więc nie będę się nad tym rozwodził;].

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1053 dnia: Lipca 28, 2012, 16:28:41 »
    O co może chodzić jak chcę sobie wypakować Renesans TW z takiej strony (nie od ruskich) to mi pisze
    http://scr.hu/522/4tbuy
    Za 1 razem sciągło się 420 mb a teraz 924 mb
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2012, 16:52:38 wysłana przez Husar »
    Jam to uczynił.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1054 dnia: Lipca 28, 2012, 20:27:59 »
    Mówię o polakach jako o narodzie więc i o sobie. Niestety żeby to zauważyć potrzeba trochę samokrytycyzmu, którego też u nas jak na lekarstwo;/... Polacy zawsze dużo mówią, dużo narzekają a jak przychodzi co do czego to gówno robią. Nawet jeśli się za coś zabiorą to ze słomianym zapałem. Pominę już te dziwne kompleksy na punkcie własnej historii.
    Ale to nie właściwy temat więc nie będę się nad tym rozwodził;].
    Mów-za-siebie.
    Znasz wszystkich Polaków? Nie? To nie możesz mówić o nich w ten sposób. Taka generalizacja jest czystą głupotą.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1055 dnia: Lipca 28, 2012, 21:05:38 »
    Nie muszę znać wszystkich polaków... Może i generalizuję ale praktycznie każdy kogo stać na choć trochę samokrytyki przyzna, że ma jakieś cechy typowego "polaczka" i ja jako polak też muszę sobie czasami np ponarzekać na wszystko dookoła;]. Tu nas wychowano i raczej przed tym nie uciekniemy.
    Wystarczy znać naszą historię i orientować się trochę w tym jakie cyrki się u nas dzieją czy to w rządzie, gospodarce, religii czy w jakimkolwiek innym temacie żeby przyznać, że puki nie wymrą jeszcze z 2 pokolenia(komuna!) raczej nie przestaniemy być wsią europy.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1056 dnia: Lipca 29, 2012, 16:46:03 »
    Ma ktoś jakieś spolszczenie do Renesans TW ? Bo widziałem linki ale nie aktywne i menu bez nazw itp trochę wkurza.
    Jam to uczynił.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #1057 dnia: Lipca 29, 2012, 19:44:39 »
    Nie muszę znać wszystkich polaków... Może i generalizuję ale praktycznie każdy kogo stać na choć trochę samokrytyki przyzna, że ma jakieś cechy typowego "polaczka" i ja jako polak też muszę sobie czasami np ponarzekać na wszystko dookoła;]. Tu nas wychowano i raczej przed tym nie uciekniemy.
    Wystarczy znać naszą historię i orientować się trochę w tym jakie cyrki się u nas dzieją czy to w rządzie, gospodarce, religii czy w jakimkolwiek innym temacie żeby przyznać, że puki nie wymrą jeszcze z 2 pokolenia(komuna!) raczej nie przestaniemy być wsią europy.

Nie pisz słowa "Polacy" z małej litery bo to tak, jakbyś poniżał cały naród i nie "puki", tylko póki. Po drugie, zanim zabierzesz się za krytykę kraju, najpierw zadbaj o swoją ortografię. 
    Głupio to wygląda, gdy "wsią Europy" człowiek nazywa Polskę robiąc takie durne błędy ortograficzne. To pokazuje, że sam jest wieśniakiem.

Ma ktoś jakieś spolszczenie do Renesans TW ? Bo widziałem linki ale nie aktywne i menu bez nazw itp trochę wkurza.

Nikt nie odświeża tych linków, więc trudno coś z tym zrobić.
    Wolę poczekać do tej jesieni, aż wyjdzie dobry, ukończony i angielsko-języczny mod OiM2. Szkoda na nerwów na tę głupią cyrylicę w RenaissanceTW.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1058 dnia: Lipca 30, 2012, 12:28:26 »
    Wiadomo dokładniej kiedy wyjdzie OiM2 ? Pisze jesień ale chociaż jaki miesiąc. A i czy w jesieni wyjdzie otwarta czy zamknięta beta. Patrzałem scereny to co chciałem jest. I pytanie jeszcze: jaki będzie język moda ? Ang. czy ros.
    EDIT: Czemu w 1648 nie mam husar itp. tylko są jednostki tak jak by wspólne ?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2012, 14:20:21 wysłana przez Husar »
    Jam to uczynił.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #1059 dnia: Lipca 31, 2012, 00:34:30 »
    Wiadomo dokładniej kiedy wyjdzie OiM2 ? Pisze jesień ale chociaż jaki miesiąc. A i czy w jesieni wyjdzie otwarta czy zamknięta beta. Patrzałem scereny to co chciałem jest. I pytanie jeszcze: jaki będzie język moda ? Ang. czy ros.
    EDIT: Czemu w 1648 nie mam husar itp. tylko są jednostki tak jak by wspólne ?

1. Nie wiadomo nic dokładniej, ale język raczej angielski.
    2. Jak grasz w 1648 musisz ściągnąć do tego moda wszystkie patche i hotfixy. Masz tam pod tym samym linkiem co ci dawałem.  Wtedy sprawa z jednostkami jest rozwiązana. Też się dziwiłem gdy pierwszy raz odpaliłem moda i wszedłem na custom battle bo właśnie wszyscy mieli te same jednostki. Ściągnąłem patche i poprawki i jest ok.
    Husaria jest tylko w Polsce.
    Jak przeszkadza ci niemiecki to ściągnij częściowe zangielszczenie. Jest w tym samym linku.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1060 dnia: Lipca 31, 2012, 17:05:15 »
    Nie pisz słowa "Polacy" z małej litery bo to tak, jakbyś poniżał cały naród i nie "puki", tylko póki. Po drugie, zanim zabierzesz się za krytykę kraju, najpierw zadbaj o swoją ortografię. 
    Głupio to wygląda, gdy "wsią Europy" człowiek nazywa Polskę robiąc takie durne błędy ortograficzne. To pokazuje, że sam jest wieśniakiem.
    Grammar Nazi znów uderza... Nie ma to jak oceniać człowieka na podstawie jednego błędu ortograficznego. Co do "Polaków" to
    popełniam ten błąd świadomie.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1061 dnia: Sierpnia 02, 2012, 14:07:23 »
    Zacząłem grać rebeliantami kampanie :D (tak sobie). I tam w ameryce mam jednostki ale nie mogę statkami tam dopynąć i jak moge je przenieść ?
    Jam to uczynił.

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1062 dnia: Sierpnia 15, 2012, 19:19:11 »
    Alea iacta est

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #1063 dnia: Sierpnia 20, 2012, 11:24:54 »
    W grach nie zwracam uwagi na grafike, ale to co będzie w Rome 2..... To będzie piękne :D

Teraz gram w Total War Shogun 2 Zmierzch Samurajów i to jest na chwile obecną moja ulubiona gra z tej serii.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1064 dnia: Sierpnia 20, 2012, 14:18:00 »
    Wiadomo coś więcej o oim 2 ? Czytałem że niektórzy chcieli aby twórcy zmienili teksturki husarii na te z the deluge (potop do mb). Ale twórcy powiedzieli stanowczo niet.
    Ps. Zauważyłem ,że w mediwalu jak się rozwali wieżę oblężniczą to jak odpadają kawałki drewna to one nikomu nic nie robią.
    Jam to uczynił.