Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322505 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #1035 dnia: Lipca 25, 2012, 20:34:35 »
    Są jakieś korzyści że papież jest Polakiem ? (z mojej frakcji)
    Jam to uczynił.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1036 dnia: Lipca 25, 2012, 20:55:34 »
    Tylko to, że w momencie wybrania masz u niego max reputacji. Gdy będziesz rozrabiał i go olewał ekskomunikuje cię jak każdy inny.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1037 dnia: Lipca 26, 2012, 10:08:13 »
    Wkurza mnie jak papież nakazuje zaprzestania działań wojennych. Mediolan mnie oszukał (były sojusznik ) i rozpoczęła się wojna potem Sycylia doszła bo to Mediolanu soj. i sobie na moje miasta włoskie lecą. Zapał moich obrońców był tak wielki że 4 oblężenia odparłem (przewaga liczebna to 4:1 dla nich) i jeszcze Mediolan podbiłem (heh podjechałem pod Mediolan 500 rycerzami a oni 2 razy mnie zaatakowali kapitanami , królem i garnizonem i miałem dogodną pozycję do obrony bo na wzgórzu i szarżami z górki atakowałem i przejąłem tzw. fartem). I tu dostałem zakaz przestania walk z Mediolanem. Akurat sami przyszli i mam pokój. Jednak Sycylia zawarła soj. z cesarstwem i Węgrami ,a Węgrzy z Sycylią i Rusią. I tu na mnie wszyscy co wymieniłem. Ja się twardo broniłem w Smoleńsku (przed rusią) i Kijowie ( przed Węgrami) i tu prośba o zaprzestanie walk. A akurat w następnej rundzie oni zaatakowali moje miasta z oblężenia i po bitwie ekskomunika (chociaż oni zaatakowali). Dyplomata nie dojdzie do żadnego z tych państw a oni co wczytam zapis to atakują . Co mam zrobić ? Oddać miasta czy bronić się czy co ? 
    Jam to uczynił.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1038 dnia: Lipca 26, 2012, 11:24:57 »
    To niemożliwe. W M:TW 2 ekskomunika nie ma prawa Cię dotknąć, jeżeli bitwa odbyła się na Twoich ziemiach, nawet jeżeli to Ty byłeś stroną atakującą, nie mówiąc już o obronie.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1039 dnia: Lipca 26, 2012, 14:07:03 »
    A jeżeli już takie cuda się dzieją to polecam patch do najnowszej wersji o ile tego nie zrobiłeś wcześniej.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #1040 dnia: Lipca 26, 2012, 15:18:05 »
    Zna ktoś moda do tej gry co jest w stylu empire total war ? Husaria polska 17 wiek jej sąsiedzi itp.

Jest taki mod do Kingdoms, ale nie obejmuje całego obszaru Rzeczypospolitej. Mod nazywa się 1648 - Der dreissigjährige Krieg  (Wojna Trzydziestoletnia).
    Wiadomo, akcja skupia się na terenach niemieckich, mamy jedynie zachodnią część RP na mapie, ale są fajne jednostki, właśnie husaria też.
    Polecam tego moda. Masz tu link do niego :

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=315422

Offline Lord Artur

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1041 dnia: Lipca 26, 2012, 16:41:36 »
    Bloomy szukałem i nic nie znalazłem ... Tylko jakieś durne filmiki czy coś ...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1042 dnia: Lipca 26, 2012, 17:31:48 »
    Trudno się mówi. A ja na tacy nie będę ci niczego dawał.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1043 dnia: Lipca 27, 2012, 10:34:54 »
    Znalazłem taki mod : Królestwo Polskie co jest w nim husaria , europejskie boje czy jakoś tak ale husaria tam wygląda gorzej niż w empire total war i ogólnie grafika kiepska. Masz jakieś scereny husari ? Nie widziałem żadnego na ich stronie , a na jednym z forum był sceren ale nie wyświetlał się. Po zapowiedziach itp. bardzo ciekawy się wydaje.
    Jam to uczynił.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #1044 dnia: Lipca 27, 2012, 12:22:09 »
    /
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 14:04:17 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1045 dnia: Lipca 27, 2012, 15:24:12 »
    Renesans tw mnie zaciekawił tylko z tej ruskiej strony trzeba jakieś sms wysyłać żeby ściągnąć paczkę 900mb. Jest jakiś link co mogę bez żadnych kont itp. ściągnąć ten mod ?
    Edit : Czytałem coś o kodach do bety i trzeba do nich napisać o to.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2012, 15:38:27 wysłana przez Husar »
    Jam to uczynił.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1046 dnia: Lipca 27, 2012, 15:59:43 »
    Ale się żeście uczepili tej husarii. Rozumiem, że można lubić/nie lubić jakichś jednostek ale, żeby przeczesywać internet w poszukiwaniu modów z jedną jedyną upragnioną husarią. Już nawet nieistotne jest to czy mod będzie dobry byle by tylko była ta husaria:D. Ja osobiście nie przepadam za kawalerią i co za tym idzie za husarią a w armii nigdy nie mam więcej jak 4-5 konnych oddziałów. Drogie to i niezbyt użytecznie w moim stylu gry. W mojej armii koniki służą tylko do ganiania strzelców i łamania morale jednostek już walczących z piechotą.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #1047 dnia: Lipca 27, 2012, 22:41:28 »
    Renesans tw mnie zaciekawił tylko z tej ruskiej strony trzeba jakieś sms wysyłać żeby ściągnąć paczkę 900mb. Jest jakiś link co mogę bez żadnych kont itp. ściągnąć ten mod ?
    Edit : Czytałem coś o kodach do bety i trzeba do nich napisać o to.

Ten ruski Renaissance jest dupowaty, mocno niedorobiony. Porzucili pracę nad nim bo coś tam innego robią.
    Chcesz dobrego moda z Rzecząpospolitą i husarią to uważam ten co ci podałem za dobry. 

Tutaj masz screen z wyglądem husarii : 

http://img861.imageshack.us/img861/1156/husariascreen.png

Ten mod jest najlepszy jeśli chodzi o tematykę XVII wieku.  Bardzo realistyczny. Świetnie zrobione armaty, wozy taborowe, jednostki strzeleckie, kawaleria. Wielka mapa. Moim zdaniem dobre uzupełnienie luki pomiędzy Medievalem a Empire.
    No trochę mnie boli, że nie ma dobrego moda obejmującego całą RP i jej tradycyjnych wrogów, ale może powstanie w końcu.

« Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2012, 22:49:44 wysłana przez Ephedrinum »

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1048 dnia: Lipca 28, 2012, 02:43:17 »
    No trochę mnie boli, że nie ma dobrego moda obejmującego całą RP i jej tradycyjnych wrogów, ale może powstanie w końcu.
    Szczerze wątpię, że taki mod powstanie bo nie ma na niego popytu. Co najwyżej jakaś grupka z polski zrobi to dla innych polaków bo żadna zagraniczna ekipa nie zainteresuje się nawet tematem. A to z tego samego powodu, dla którego polskie ekipy nie robią modów o Somalii w latach 1579-1656(losowa data;d). Bo co to nas obchodzi;]? Co najwyżej możemy liczyć, że Ruscy nas w jakimś sensownym modzie uwzględnią;].
    Chociaż pewnie nawet gdyby polacy zrobili takiego moda to zaraz hejt by się posypał... A to husarska lanca jest za długa o 0,047cm, tu nie było tej i tamtej broni, jak to możliwe, że Ruchocice czy Dmochy nie są uwzględnione na mapie?! Nie dziwie się, że nikomu się nie chce na poważnie za taki projekt brać;]. My polacy jakoś tak mamy, że nie dość, że pod nos za darmo podanie to i tak potrafimy tylko narzekać i szukać dziury w całym;/.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1049 dnia: Lipca 28, 2012, 08:31:17 »
    My polacy jakoś tak mamy, że nie dość, że pod nos za darmo podanie to i tak potrafimy tylko narzekać i szukać dziury w całym;/.
    Mów za siebie.

Osobiście nie zależy mi na modzie uwzględniającym I RP, bo na ogół, gdyby już jakiś powstał, to przedstawiłby ją z pełnym zakresem ziem. Mnie zawsze najbardziej w Total Warach bawi doprowadzanie państw do ich historycznego wizerunku. Jeśli państwo już od początku ma wszystkie swoje historyczne włości, to dla mnie nie ma zabawy. (Zajmowanie zadupistanu Anglią mnie nie bawi)