Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322530 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #810 dnia: Grudnia 16, 2011, 07:13:18 »
    Third Age jest świetne. Dobrze dopracowane. Ja dorwałem Empire Total War. Ktoś chętny na partyjkę? Można też w Napoleona, Medka 2 z dodatkami i modem Third Age oraz w Roma. Chętnie zagram i wypróbuję kolejną taktykę :P Steam: kael_mag

Chętnie zagram  z tobą w Napoleona , a co Third Age , to rzeczywiście bardzo dopracowane  , dzisiaj pogram więcej to może coś napisze .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #811 dnia: Grudnia 16, 2011, 10:59:52 »
    Ja gram w Empire... ale bitwy (poza obronami lub kiedy mam bardzo male szanse na wygrana) przeprowadzam automatycznie... po prostu nie idzie sie bic w tym total war...straszne

Właśnie o to chodzi, że to ma być realistyczne. Morale i zmęczenie, ukształtowanie terenu. To jest urok Total War'a
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #812 dnia: Grudnia 16, 2011, 12:30:41 »
    A jaki polecacie total war + mody dla gracza ktory lubi relizm i wyzwanie na polu bitwy?Bo z tego co pamietam jak grale mw ta gre to glupota AI na bitwach i kampanii z Medka2 byla do kwadratu.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #813 dnia: Grudnia 16, 2011, 13:18:39 »
    Pobierz do Medievala 2 mod Bellum Crucis albo Stainless Steel 6.4. Do tego wrzuć AI Germanicu5'a i raczej będziesz zadowolony.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #814 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:13:50 »
    Nie wiem o czym do mnie rozmawiasz Archimonde. W przykladowym Rome Total War praktycznie każdą bitwę, czy w otwartym polu czy w miescie, czy atakując czy się broniąc prowadziłem z prawdziwą przyjemnością. Tutaj, w Empire mamy straszne rzeczy dane. Rozkazy są wypełniane z okropnym wręcz opóźnieniem (zanim sie kazdy jeden glupek w szeregu ustawi i zaczna strzelac to wieki mina, czasem sie jakis blokuje i kij rozkaz trzeba powtorzyc).  A to tylko wierzcholek gory lodowej. System walki z Rome byl imho o niebo lepszy.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #815 dnia: Grudnia 16, 2011, 14:26:20 »
    Sugeruje przerzucić się do NTW lub S2, bo ETW to tylko płatna beta.

Offline pat25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #816 dnia: Grudnia 16, 2011, 17:21:54 »
    Zależy ja dla kogo. Dla mnie Empire + mody to najlepsza gra z serii
    Alea iacta est

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #817 dnia: Grudnia 16, 2011, 17:51:57 »
    Prawisz herezję człowieku, już wołam po hiszpańską inkwizycję! (Bo nikt nie spodziewa się hiszpańskiej inkwizycji!)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #818 dnia: Grudnia 16, 2011, 18:51:27 »

Kpisz. To chyba najgorsza gra z serii. Shogun 1 jest dużo lepszy od tego crapu.

Offline pat25

• Użytkownik
    « Odpowiedź #819 dnia: Grudnia 16, 2011, 18:53:11 »
    O gustach się nie dyskutuje.......
    Alea iacta est

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #820 dnia: Grudnia 16, 2011, 19:11:25 »
    Ale widzisz tu nawet nie chodzi o gust. Empire jest strasznie niedopracowane i to widac. Nie wiem dlaczego, ale twórcy olali empire cieplym moczem.
    No sorry, szarza kawalerii w empire to jakas kpina. Konie zatrzymuja sie przy pierwszej linii i dochodzi do zwyklej walki wrecz. I gdzie ten impet? W Rome, jak jazda szarzowala z flanki / od tylu to piechurow rozrzucala na wszystkie strony, wbijala sie gleboko i taki oddzial przewaznie rzucal sie do ucieczki. Tak samo gonitwy za uciekajacymi. W Empire kazda jednostka musi machnąć na inną jednostkę zeby ta zostala zabita. A zeby machnac, musi sie odpowiednio ustawic, bo oczywiscie twórcy zrobili łączone animacje, wiec jedno bez drugiego nie zajdzie. Zakłóca to prace całej gonitwy, bo czesc jednostek musi sie zatrzymac by dobic ta jedna... i kij strzela. W rome tez sie wkurzalem jak jazda nie mogla sie ustawic odpowiednio, ale tam tworcy przewidzieli atak w ruchu. Czyli pieszy goniacy pieszego musial go tylko machnac mieczem po plecach by runal na ziemie. W Empire nie ma o tym mowy.
    Mam wyliczac dalej niedopatrzenia? Empire ma w sobie ogromny potencjal, ktory jednak zostal zmarnowany przez te niedopracowania. Co z tego, ze przy obronie fortu mam do dyspozycji budynek zdolny pomiescic prawie dwa tysiące żołnierza, skoro tylko jeden oddzial naraz moze wejsc do srodka? Dlatego tez, jak mowilem, grajac w Empire bitwy niemal zawsze rozgrywam automatycznie, bo inaczej tylko, za przeproszeniem, kurwica trafia.

Offline Emil_Kilau

• Użytkownik
    « Odpowiedź #821 dnia: Grudnia 16, 2011, 21:21:43 »
    Tia, Steam ;)
    Propos Total war:
    ETW wymiata! Imperium Osmańskie, atak na Gruzję, miazga! Fajnie się gra Turkami, mają dobre rozmieszczenie moim zdaniem.

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #822 dnia: Grudnia 16, 2011, 21:49:45 »
    W MEdku2 tez mało realistycznie jazda wjeżdżała w piechotę.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #823 dnia: Grudnia 16, 2011, 22:18:28 »
    Nie gralem wiec sie nie wypowiadam na temat Medivala 2. Mówiłem o Rome.

Offline Emil_Kilau

• Użytkownik
    « Odpowiedź #824 dnia: Grudnia 17, 2011, 08:46:56 »
    Hmm, tak, szarża kawalerii w E:TW jest nieudana, ale jak się umie grać w takie gry wygrywa się każdą bitwę. Mówię Wam z własnego doświadczenia jak grałem turkami, chłopi z widłami plus strzelcy do świetny duet. Chłopów można wysłać do dobicia danej jednostki albo osłabić ją.