Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Total War - dyskusja ogólna  (Przeczytany 322703 razy)

Opis tematu: Jest to temat ogólny o serii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Seria Total War
    « Odpowiedź #750 dnia: Sierpnia 30, 2011, 18:41:27 »
    Ja gram realistycznie i nigdy nie zostawiam w miastach mniejszej obrony niz 3 kohorty legionu, 3 oddzialy lucznikow oraz oddzial jazdy.
    Kosztuje mnie to krocie, ale jaka sila militarna ;d

Offline ghost888

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #751 dnia: Sierpnia 30, 2011, 19:21:27 »
    Ja nie lubię narażać moich armii na niespodziewany atak barbarzyńców, więc całą armię zostawiam w mieście i poruszam się krótkimi skokami od miasta do miasta.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #752 dnia: Sierpnia 30, 2011, 21:40:56 »
    Całą armię... to jakie ty tam sily trzymasz? Ja nigdy nie robie jakiejs takiej "armii", tworze wojsko kiedy jest potrzebne, to redukuje koszty. Jedynie przed przejeciem wladzy w Rzymie naszykowalem sobie kilka grup operacyjnych, dzieki czemu w starozytnym blitzkriegu zajalem cala Italie za jednym, mozna powiedziec, zamachem :)

Offline alekPL0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #753 dnia: Września 03, 2011, 23:11:56 »
    Teraz na II albo I wojnę światową raczej nie ma szans ale pomyślcie co będzie za kilka lat :D kto wie co twórcy wymyślą
    OMFGJELOL

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #754 dnia: Września 04, 2011, 07:47:21 »
    Teraz na II albo I wojnę światową raczej nie ma szans ale pomyślcie co będzie za kilka lat :D kto wie co twórcy wymyślą
    I i II wojna światowa kłóciłaby się z pomysłem na tę serię gier. To miały być wielkie, epickie bitwy z tysiącami ludzi. W XX wieku ta taktyka nie była już używana. Gdyby chcieli wejść w te czasy, to musieliby znacząco zmniejszyć skalę bitew na walki raptem kilkuset żołnierzy. Za dużo zachodu, dlatego będą po prostu robić sequele gier, które już wydali lub orientalne teatry działań, jak "Medieval III: China" albo "Empire II: India". (O Rome II nie będę wspominał, bo to oczywiste)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #755 dnia: Września 04, 2011, 13:51:26 »
    Medieval III na pewno będzie epickie, wolałbym jednak aby twórcy nie popełnili tego samego błędu jak w drugim Medku - muszkieterzy. Co prawda używano piszczeli, ale one częściej straszyły wroga niż raniły. Dodanie broni palnej to był błąd, i powinni poszerzyć czas gry wstecz - do roku 400-500 A.D, nie od 1080 A.D.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #756 dnia: Września 04, 2011, 19:42:57 »
    powinni poszerzyć czas gry wstecz - do roku 400-500 A.D, nie od 1080 A.D.
    To napotkałoby pewne problemy jak fakt, że w tym czasie kilka krajów zmieniło się, zniknęło, pojawiło etc. Dla przykładu, nie byłoby chrześcijańskich krajów typu Królestwo Polskie, Węgierskie, Duńskie, Państwo Papieskie, HRE, Francji, Mediolanu, Wenecji. Anglii etc. etc. Po prostu większość krajów powstała/przeszła gruntowne zmiany w określonym przez Ciebie czasie. (400-1080 n.e.) Do tego system er musiałby zostać rozbudowany, ponieważ w tym czasie znacząco zmieniła się taktyka walki. Wikiński mur tarcz został wyparty przez ciężką jazdę rycerską(Awarowie przynieśli w tym czasie do Europy siodła).

Chyba strzemiona...
    Właśnie tego nie byłem pewien, czy strzemiona, czy siodła. Lub oba. :P
    « Ostatnia zmiana: Września 04, 2011, 20:22:18 wysłana przez EMOsek »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #757 dnia: Września 17, 2011, 13:14:03 »
    Jak ktoś jest mądry, niech mi powie w którym pliku [RTW] są zapisane właściwości cudów świata [Kolos rodyjski itd.] i czy to da się ogólnie edytować ?

edit:

Ach już nie ważne. Generalnie jest to hardcode, można pozmieniać ale za dużo pieprzenia się z tym.
    « Ostatnia zmiana: Września 17, 2011, 14:27:08 wysłana przez Kalpokor »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #758 dnia: Września 17, 2011, 16:07:45 »
    Jak ktoś jest mądry, niech mi powie w którym pliku [RTW] są zapisane właściwości cudów świata [Kolos rodyjski itd.] i czy to da się ogólnie edytować ?

edit:

Ach już nie ważne. Generalnie jest to hardcode, można pozmieniać ale za dużo pieprzenia się z tym.

Kampanii by było kilka, np:

476 - 1080 1080 - 1450

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #759 dnia: Września 19, 2011, 18:06:11 »
    Zagra ktoś ze mną w multi  Napoleona  ?
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #760 dnia: Września 19, 2011, 18:57:06 »
    Do tego służy ten temat -> http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4053.0

Ja od niedawna mam Medievala II, mojego pierwszego i jestem oczarowany, gra oferuje niezbyt szerokie spektrum dyplomatyczne, ale jakże satysfakcjonujące! Piękne bitwy, dobry system rozwoju miast i zamków, gra jest dzięki temu grywalna! Jestem zachwycony grą :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #761 dnia: Września 19, 2011, 19:14:02 »
    Ja od niedawna mam Medievala II, mojego pierwszego i jestem oczarowany, gra oferuje niezbyt szerokie spektrum dyplomatyczne, ale jakże satysfakcjonujące! Piękne bitwy, dobry system rozwoju miast i zamków, gra jest dzięki temu grywalna! Jestem zachwycony grą :)
    Zagrasz w mody, to cofniesz słowa, które właśnie napisałeś. Mody biją "czystą" wersję na głowę. Jak Pudzian bił Najmana...

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #762 dnia: Września 19, 2011, 19:21:06 »
    No w sumie nie pomyślałem .

Jak chcesz to mogę z tobą zagrać w medievala 2 ;P
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #763 dnia: Października 18, 2011, 07:35:35 »
    Dla tych wszystkich którzy nie wiedzą jak odblokować kampanie Hot Seat na MWTW 2 (bez dodatków/modów)

I- Znajdź folder instalacyjny Medieval II na dysku twardym.
    II- Znajdź plik medieval2.preference i otwórz notepadem.
    III- Sprawdź poniższe opcje, jeżeli są inne - zmień je, jeżeli ich nie ma - dodaj je.

[hotseat]
    turns = 0
    scroll = 0
    autoresolve_battles = 0
    disable_console = 0
    disable_papal_elections = 1
    save_prefs = 1
    update_ai_camera = 1
    validate_diplomacy = 1

[misc]
    unlock_campaign = true

[multiplayer]
    playable = true

IV. Zapisz plik config.
    V. Otwórz właściwości pliku (prawy klik na pliku .cfg :D) zaznacz "tylko do odczytu". Masz konfigurację do grania :)
    Sposób działa poprawnie , nie odpowiadam za żadne problemy związane ze złym działaniem gry.
    By wrócić do normalnej wersji potrzebny re-instal.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Alladrix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #764 dnia: Października 18, 2011, 16:45:26 »
    Polecacie jakiś mod do medievala II? Po przejściu Napoleona i Empire poszukuję małej odskoczni do wcześniejszych wieków :)
    Ir Ithil ammen Eruhín
    menel-vîr síla díriel
    si loth a galadh lasto dîn!
    A Hîr Annûn gilthoniel,
    le linnon im Tinúviel!