Szczególnie interesowało mnie co ktoś odpowie na pierwsze dwa moje pytania, widzę Peasant że mamy w tej kwestii podobne poglądy :)
Wracając do pytań:
1. Góry, bardziej mi odpowiadają krajobrazy i ogólnie ciężko to określić co jeszcze :)
2. To chyba już temat rzeka, zależy od uniwersum fantasy w którym ci orkowie są obecni. W LOTR ich nie lubię ale podoba mi się ich przedstawienie w serii TES, dlatego moja odpowiedź brzmi : nie bo jednak tam mieli uczucia i wielu z nich było fajnymi postaciami.
3. Starsze, gry takie jak Heroes, Age of Wonders, Medieval, Rome, AC, Kozacy to niezapomniana i świetna rozgrywka, kiedyś człowiek się jarał tymi grami, i gwoli ścisłości dalej lubię w nie grać, więc stawiam na stare.
4. Średniowiecze! Tak wiem, może niektórzy będą mówić a tam, żyło się krótko, był bród, choroby. To pierwsze jest prawdą w połowie, drugie to zwykły mit a trzecie dotyczy również naszych czasów. Owszem, prostym chłopom się ciężko żyło, ale rzemieślnicy i żołnierze nie mieli źle, nie mówiąc o rycerstwie i duchowieństwie. Bardziej mi w ogóle odpowiada kultura tamtych czasów, Średniowiecznej muzyki dzisiaj słucham bardzo często. A być takim rycerzem, krzyknąć "w imię Boga" i pogalopować na wrogów? Fajna sprawa :)
5. Ech jeszcze nie byłem ale planuję w przyszłości uczestniczyć w takim czymś.
1. Uważasz Saladyna za prawdziwego geniusza czy tylko po prostu dobrego wodza który wykorzystywał błędy wroga?
2. Czy według ciebie Władysław Jagiełło postąpił dobrze pod Grunwaldem, nie biorąc udziału w walce?
3. Oblivion został uznany przez wielu graczy za krok w tył w stosunku do poprzednich części, a ty uważasz go za niewypał czy dobrą grę?
4. W szkole wolałeś lub wolisz przedmioty humanistyczne czy ścisłe?
5. W grze liczy się dla ciebie bardziej widowiskowa grafika, czy ogólne dopracowanie rozgrywki i fabuła?