Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Porady jak wykonać misje.  (Przeczytany 16585 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    Porady jak wykonać misje.
    « dnia: Lutego 07, 2013, 19:48:28 »
    Tworzę ten wątek , żeby użytkownicy nie musieli pytać się innych jak wykonać tą misje lub przez długi czas szukać o tym odpowiedzi na forum.

Sam ma problem z pewnym zadaniem , więc proszę o pomoc , a mianowicie jak rozwiązać misje z Porwaniem Trolla? Dostałem ją od Sarumana , dał mi klatkę oraz powiedział , że mam szukać na Misty Mountions.
    PS.Mam wersję 3.1
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    Odp: Porady jak wykonać misje.
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 07, 2013, 20:02:09 »
    Musisz iść do fangornu i tam się poszwędać aż cię zaatakują drzewce no i musisz pokonać je. o ile pamiętam:)
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 07, 2013, 21:14:08 »
    Ale ja mam napisane Capture of Troll, czyli porwać trolla.
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 08, 2013, 08:06:43 »
    No wiem ale drzewce to Hmmm.. Pewnego rodzaju "trolle". Ja przynajmniej tak zrobiłem to zadanie.

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 08, 2013, 10:52:27 »
    Ale Zabicie paru entów a porwanie trolla to 2 różne misje.

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 08, 2013, 11:25:36 »
    nie pier... Tylko sprawdź :p

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 12, 2013, 14:00:53 »
    Gandalf7 - jesteś w błędzie. Zadanie o którym piszesz to mogłoby być Investigate Fangorn (no chyba, że masz jakiegoś buga w grze, albo trollujesz kolegę).

Ja tą misję wykonałem w następujący sposób:

1) Musimy mieć zdolność zarządzania więźniami przynajmniej na 1 poziomie (w innym przypadku Troll może uciec).

2) Po zdobyciu klatki od Sarumana ruszamy w kierunku Troll Cave należącej do goblinów. Gdzieś tam w okolicy włóczy się kilka spawnów Trolli po jednym, po dwóch. Żeby pojmać Trolla należy go ogłuszyć, jak to zrobić? No cóż, ja wziąłem długą włócznię (ale nie pikę! Piką nie można uderzać, można tylko pchać!) i trzymając się w bezpiecznej odległości od Trolla (lepiej blisko nie podchodzić, bo walnie i... :/  ) podbiegałem, uderzałem i albo odskakiwałem, albo odbiegałem na bezpieczną odległość. Jako, że mój Uruk-Hai miał wtedy atletykę na 5, nie miałem problemów z uciekaniem.

PS: Dobrze jest zrobić motyw "na berserkera" tzn. zdejmujemy zbroję, zostawiamy tylko broń. Dlaczego? a no po to, żeby obciążenie postaci zmniejszyć, coby mogła się szybciej poruszać.

3) Quest jest zaliczony po przyprowadzeniu do Sarumana schwytanego Trolla. Ale jeśli przyprowadzimy DWA trolle, to wtedy Saruman w nagrodę powierzy nam dowodzenie nad Trollem, odblokuje się możliwość opancerzenia Trolla i zdobędziemy więcej punktów wpływów i rankingu oczywiście. A co do sterowania trollem: uważajcie, jak go posyłacie razem z innymi żołnierzami, bo jak to skurwielstwo walnie maczugą, to giną żołnierze po obu stronach. Plusem jest to, że Trolle przerażają kawalerię, co przydaje się podczas walki z Rohanem. W zasadzie możecie mieć 10 Trolli i bohatera, Trolle wysyłacie do ataku, a sami stoicie z boku i patrzycie na cudowne zwycięstwo ^^
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 12, 2013, 21:25:26 »
    Nawet nie wiedziałem że są takie misje i możliwości sterowania trollem. Chyba powrócę do moda. Ale mam takie pytanie niezwiązane z tematem. Czy można zwiedzić Barad - Dur? Zatrzymuję się na Czarnej Bramie. Wiadomo też coś o przerywniku Nazgula? Grałem urukiem i podczas wędrówki ów demon mnie zaczepił. Powiedział słynne Baggins i Shire, a później odjechał. Ktoś może mi to wytłumaczyć? Przepraszam za odejście od tematu, ale nie chcę zaśmiecać forum nowym tematem na parę odpowiedzi.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 13, 2013, 19:25:30 »
    Do Barad-Dur nie na się dojść próbowałem też wejść tam kodem, ale teren Mordoru jest zablokowany i jest chyba tylko dla ozdoby. Co do Nazgula to wydaje mi się to tylko nawiązanie do filmu/książki że kiedy my zaczynamy wojnę, zaczyna się misja Drużyny Pierścienia.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 13, 2013, 20:02:13 »
    Hmm, dzięki. W sumie mogli bez problemu zrobić Barad-Dur. Ale dobra nie będę narzekać na mod, który naprawdę zasługuje na pochwałę.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 17, 2013, 18:06:36 »
    Z logicznego punktu widzenia wydaje mi się, że gdyby Barad-Dur zrobiono jako lokację do zwiedzania, nie miałoby to sensu, ponieważ zgodnie z Tolkienowskim zamysłem, bitwy toczone pomiędzy stronami dobra i zła nigdy nie dotarły aż do Barad-Duru. Ostatnia bitwa zatrzymała się na Czarnej Bramie, a tylko Frodo, Sam oraz Gollum dotarli do tej góry i w zasadzie nie walczyli (nie licząc drobnej sprzeczki pomiędzy Frodem a Gollumem zakończonej zniszczeniem pierścienia i stratą palca Froda :P ). Poza tym Drużyny Pierścienia jako tako nie ma w modzie, który przedstawia jakby inne spojrzenie na całokształt wojny.

Natomiast z taktycznego punktu widzenia, jak już Barad-Dur zostaje zniszczony, to po co armie dobra miałyby przeczesywać teren, skoro i tak większość orków poległa/rozpierzchła się po ostatniej bitwie pod Czarną Bramą?

Nieee, Barad-Dur jest tylko dla ozdoby ^^ podobnie dla ozdoby są Mumakile w obozie Haradu.

Ja się zastanawiam nad Morią. Gdy gramy po stronie dobra możemy tam znaleźć ukryte przejście do Morii (pewnie to samo, którym niegdyś uciekł Bilbo, i z którego korzystał Gollum). Po pokonaniu paru Goblinów, można w jednej sali znaleźć Księgę Mazarbula (The Book of Mazarbul), która następnie pojawia się w ekwipunku. Potem jesteśmy teleportowani do nowej lokacji, w której nie ma wrogów, ale z której mamy się wydostać (labirynt). No dobra, ale jak już wyjdziemy z Morii to po co jest ta księga? Można ją niby sprzedać za 110 dla każdej frakcji, ale czy ma jakieś zastosowania może w którymś zadaniu? Wie ktoś?
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 18, 2013, 01:39:55 »
    Ja się zastanawiam nad Morią. Gdy gramy po stronie dobra możemy tam znaleźć ukryte przejście do Morii (pewnie to samo, którym niegdyś uciekł Bilbo, i z którego korzystał Gollum). Po pokonaniu paru Goblinów, można w jednej sali znaleźć Księgę Mazarbula (The Book of Mazarbul), która następnie pojawia się w ekwipunku. Potem jesteśmy teleportowani do nowej lokacji, w której nie ma wrogów, ale z której mamy się wydostać (labirynt). No dobra, ale jak już wyjdziemy z Morii to po co jest ta księga? Można ją niby sprzedać za 110 dla każdej frakcji, ale czy ma jakieś zastosowania może w którymś zadaniu? Wie ktoś?

Bilbo? Moria? Chyba nie tą książkę czytałem... :c

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 18, 2013, 09:01:42 »
    Pewnie chodziło o Hobbita. W Trylogii Frodo z drużyną uciekali z Morii. Co do tej ksoęgi Mazarbul. W książce była to kronika krasnoludów, ale nie wiem jakie ma zastosowanie. Może to tylko taki smaczek, podobny do tego Nazgula. Chociaż bym tego nie sprzedawał - może coś się z niej ,,wykluje".

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 20, 2013, 00:39:43 »
    Heh, tą książkę można zdobywać w nieskończoność, nie wiem czemu, ale za każdym razem po kliknięciu F na nią w Morii na nowo się pojawia w ekwipunku :3 Teraz mam 4 księgi mazarbula xd
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 20, 2013, 09:30:20 »
    Dzięki temu możesz te księgi sprzedawać, pewnie nieźle się nad tym zarabia. Chociaż to trochę takie oszustwo.