Społeczność MB jest toksyczna i trzeba na tym skorzystać.
Strasznie dziwi mnie, że ktoś z Twoim stażem może napisać coś takiego. Już nawet nie rozpisując się o tym że pojęcie toksyczności jest ostatnimi czasy strasznie nadużywane, jedyne jej przejawy to dział Klany. Administracja napisała że można się bawić, więc z pełną świadomością tego co robisz możesz również rzucić się w ten wir przygody. A jeśli ktoś nie chce wsiadać do tego
pociągu jadącego w jedną stronę, może zawrócić i skierować się ku jednemu z kilkudziesięciu innych dostępnych działów, gdzie dyskutować można praktycznie o wszystkim.
Zaskoczę Cię jeszcze na jeden sposób, mianowicie przytoczę przykład ankiety o której pisałem wczoraj na SB. Poprosiłem Was, żebyście na potrzeby mojego szkolnego projektu weszli i napisali tam co sądzicie o lekturach szkolnych. Zawczasu w przypływie chęci zbadania jeszcze jednej rzeczy, dla każdego serwisu do którego ją wklejałem generowałem osobny link (co zapewnia również osobne statystyki). Z 19 osób, które użyły Tawernianego linku, tak zwane wandalizmy pojawiły się tylko w dwóch przypadkach. Osiem osób wypowiedziało się z kolei wręcz ponadprzeciętnie, co ja odbieram bardzo pozytywnie, pisząc całymi zdaniami swoją opinię na omawiany temat. A przytaczam tutaj te wyniki tylko i wyłącznie w celu pokazania Ci, drogi IvE, że aż tak wielkiej tragedii nie ma.
A jeśli zostaniesz przy swoim stanowisku, że to forum umiera, że toksyczność, że tylko piwa ją jeszcze trzymają bo to jakakolwiek forma aktywności propagująca toksyczność więc dobra dla toksyn, blah blah blah, sam daj przykład innym. Nie znam Cię, ale odbieram Twoją osobę jako lubianą i poważaną, więc mógłbyś zamiast
cisnąć bekę z bagneciarzy, hehe dać przykład innym, szczególnie w tych nieszczęsnych klanach, żeby forum przestało być takie
boże, toksyczne wszędzie naookoło, ja już oddychać nie mogę.
A co do kwestii karmy, moim skromnym zdaniem powinno zostać tak jak jest. Prawda jest taka, że możemy sobie tutaj dyskutować i na nią narzekać, ale na dobrą sprawę nikt nie wymyśli nic lepszego, idealnego, ku stuprocentowej aprobacie reszty. Poza tym nie ma chyba (nie znalazłem nigdzie) regulaminu dotyczącego użytkowania tych piwek. Do momentu w którym przeczytałem dzisiejszy post Dyktatora byłem pewny, że plusować innych można w celu wyrażenia poparcia dla treści zawartych w ich poście, ewentualnie stanięcia po stronie autora w jakiejś dyskusji, a nie tylko w charakterze dziękczynnym lub przeciwstawnym. Jedyną racjonalną rzeczą którą, wciąż moim skromnym zdaniem, można by zrobić jest sprecyzowanie do czego karma służy i rozpisania tego w jakiś poście podpiętym pod regulamin, wraz z informacją o stosownych karach dla osób nadużywających jej dobrodziejstw oraz przykładów złego jej stosowania.