No niestety na randomach ciężko o wsparcie dla bombowców. Chociaż dzisiaj miałem przyjemność zagrać z nawet fajnie zgraną ekipą. Leciałem swoim H6K4 z dwoma torpedami na pokładzie, dookoła mnie krążyły 3 myśliwce różnej maści, na zaczepkę latał czwarty :P Tryb mapy Dominacja, dużo okrętów, zero jednostek naziemnych. Udało mi się storpedować 7 statków zanim mnie strącili, a i to nie był wrogi samolot a Battleship. Chłopaki tutaj sprawdzili się doskonale, bo żaden wrogi myśliwiec nie miał szans się nawet zbliżyć. Jednak taka sytuacja miała miejsce tylko raz. A szkoda, bo niewielu jednak rozumie, że kiedy bombowce zniszczą cele naziemne/nawodne, to i myśliwcom będzie łatwiej w powietrzu (brak osłony p-lot.).
Tak w ogóle to mam jeszcze pytanie. Czy Japończycy mają jakikolwiek inny bombowiec nurkujący poza tym D3A1? Samolot dostępny dosyć wcześnie, posiada nawet jedną bombkę 250kg i 2x50kg, ale niestety jest dosyć powolny i słabo wyposażony. Niemcy mają całe drzewko Junkersów, które potrafią siać prawdziwe spustoszenie, amerykańce i brytole też mają swoje cudeńka (np. Hurricane Mk. II z rakietami :) )