Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MOD] Gra o Tron  (Przeczytany 53031 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    Odp: [MOD] Gra o Tron
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 20, 2012, 22:50:49 »
    tak btw to jest historia o wiele dalsza niż gra o tron czy clash of king gdyż dzieje się po śmierci renlego bartehona co jest w  późniejszych tomach :)
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B

Offline Kalev

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jestem mieczem w ciemności, strażnikiem na murach.
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 21, 2012, 09:45:26 »
    @up. Nie za bardzo wiem o czym mówisz, ale jeśli czytałeś całą Pieśń Aegona Targaryena (Lodu i Ognia), to miło cię poznać :D.
    Nadchodzi noc i zaczyna się moja warta. Zakończy ja tylko śmierć.

Znany także jako Zeremir

Offline Renji11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 21, 2012, 12:27:34 »
    Ah... trzeba się będzie w końcu zabrać za przeczytanie Gry o Tron bo bez tego nie zagram w tego moda. Prezentuje się baaaardzo ładnie i ogółem, czekam na niego ;)

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 21, 2012, 18:30:31 »
    @up. Nie za bardzo wiem o czym mówisz, ale jeśli czytałeś całą Pieśń Aegona Targaryena (Lodu i Ognia), to miło cię poznać :D.
    Nie całą własnie zabieram sie za Taniec ze smokami :D i to mniej więcej wtedy będzie rozgrywał sie ten tom :)
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 21, 2012, 22:38:10 »
    Gra o Tron to pierwszy tom. Wydarzenia w nim BARDZO różnią się od tomu drugiego (Starcia Królów), chociaż fabularnie są ze sobą powiązane.

Rzeczywiście możnaby zrobić jednego moda i zamieścić w nim wszystkie tomy, ale taki mod stałby się osobną grą, bo tego NAPRAWDĘ jest cholernie wiele.

Z tego, co przeczytałem, twórcy chcą zachować w miarę zgodność z oryginalną fabułą, a to oznacza hm... liniowość w pewnym stopniu, co jest sprzeczne z założeniami orginalnego M&B i Warbanda.

Cóż, zobaczymy, jak im wyjdzie. W każdym razie, modele i tekstury mają prawie tak dobrej jakości jak w L'Aigle
    Dzięki za taką odpowiedź, ja jakiś miesiąc temu już wypożyczyłem pierwszy tom(no i oglądałem serial, ale to raczej za mało), więc nie jestem za bardzo w temacie i dziwi mnie, że są niby aż tak duże zmiany między dwoma tomami w świecie przedstawionym... Wg serialu to niewiele się zmienia, no ale to hamerykański serial :P
    (click to show/hide)
    Co do tych założeń, to kilka modów miało już linearną ścieżkę fabularną na przekór "narracji emergentnej" Warbanda... ale jak dla mnie to jest plus.

@Huth. Tak. To jest co innego niż Clash of Kings. Te dwa mody są tworzone dlatego, że obie drużyny nie współpracują ze sobą. Twórcy moda "Games of Thrones" zaczęli go tworzyć rok temu we wrześniu, lecz twórcy moda nie wydali zabugowanej, niemożliwej do gry bety, a chcą wydać od razu wersję pełną. Oni robią mod "dla siebie" przy okazji mając zamiar go udostępnić.

10. Zespół tworzy tą grę, ponieważ kocha modowanie i realizacje własnych pomysłów, a nie z powodu altruistycznego wniesienia radości do innych graczy.
    11. Reasumując. Zespół składa się z wysoce inteligentnych trolli, którzy są niezainteresowani opiniami ludzi.

Robienie "dla siebie" i pokazywanie efektów prac z sugestią, że to też będzie dla ludzi...  jest nawzajem wykluczające się, niewspółmierne, durne i pełne pychy.
    Zespół tworzy tą grę, ponieważ kocha modowanie i realizacje własnych pomysłów, a nie z powodu altruistycznego wniesienia radości do innych graczy.
    Mimo to, pokazują to wszystko reszcie świata, jeśli nie dla reklamy, to po prostu z pychy - OK.
    11. Reasumując. Zespół składa się z wysoce inteligentnych trolli, którzy są niezainteresowani opiniami ludzi.
    O rany, ale jesteśmy zajebiści, robimy tego moda dla siebie, udostępniając sneakpeaki dla mas(z łaski, bo wy frajerzy tego nie zrobicie i śliniąc się czekacie na to), no i oczywiście mamy w dupie was, w końcu to my jesteśmy elitą i w ogóle nie potrzebujemy was, równie dobrze każdy z osobna mógłby robić to dla siebie i fapować.

Na serio ludzie, którzy robią mody tacy są... a teraz niech by wszedł jakiś deweloper z prawdziwego zdarzenia - robili by wszystko byleby tylko zaskarbić sobie potencjalnych klientów. A no tak, to nie Zachód i dobrobyt...

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 22, 2012, 00:17:03 »
    Em, HUtH, czy Ty się na mnie wkur...eś? :D

Skąd miałem wiedzieć, że oglądałeś serial i wypożyczyłeś z biblioteki pierwszy tom? Wyluzuj, wszystko ok ^^

Wiesz, zastanawia mnie jeszcze jedno, czy w tej części będzie magia i istoty fantastyczne, bo w książce były :), natomiast w becie Clash of Kings jak do tej pory nie spotkałem niezwykłych istot

(bezcielesnych duchów, czy jak im tam,
    (click to show/hide)
    ).
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 22, 2012, 00:29:18 »
    Em, HUtH, czy Ty się na mnie wkur...eś? :D

Skąd miałem wiedzieć, że oglądałeś serial i wypożyczyłeś z biblioteki pierwszy tom? Wyluzuj, wszystko ok ^^

Wiesz, zastanawia mnie jeszcze jedno, czy w tej części będzie magia i istoty fantastyczne, bo w książce były :), natomiast w becie Clash of Kings jak do tej pory nie spotkałem niezwykłych istot

(bezcielesnych duchów, czy jak im tam,
    (click to show/hide)
    ).
    Nie wiem czemu sądzisz, że coś do ciebie mam. Przecież ci nawet podziękowałem za post. Potem odnosiłem się do tego, co twórcy chcą w modzie(jeśli chodzi o twój post, potem cytuję Kaleva).

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 22, 2012, 08:22:52 »
    SPOILER ALERT Magia w świecie przedstawionym przez G.R.R Martina nie miała tak dużego wpływu. Tak jak sam autor powiedział, magia jest tu tylko delikatnym tłem, nie chciał on, by jednym czarem mag mógł rozwalić całą armię. Najwięcej mocy posiadali wyznawcy Rh'llora, którzy od czasu do czasu kogoś wskrzesili albo coś przyzwali (Thoros, Melisandre). Tak samo istot fantastycznych nie ma tam aż tak dużo. Smoki byłyby za trudne do wprowadzenia, Inni jeszcze wtedy nie nadeszli, Dzieci Lasu się ukrywały. Może dałoby się wprowadzić wilkory albo nawet w porywie szaleństwa cieniokoty, ale jak widać na screenach dev team na razie się na tym nie skupił.

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 22, 2012, 11:39:36 »
    SPOILER ALERT Magia w świecie przedstawionym przez G.R.R Martina nie miała tak dużego wpływu.

(click to show/hide)

PS: Już dawno przeczytałem całą sagę i czekam na kolejne tomy.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 22, 2012, 11:43:56 »
    Em, źle Cię zrozumiałem HUtH, wybacz...

Lata przebywania wśród gimbazy zrobiły ze mnie paranoika xD

Wydawało mi się, że sobie ze mnie kpisz ;) tak, wiem, nie posiadam zdolności empatycznych, źle odczytuję emocje i sens wypowiedzi innych ludzi, bywa... no a przez Internet trudno poznać, czy osoba mówi poważnie, czy kpi, czy też ironizuje w swojej wypowiedzi.

Odnośnie moda, wiadomo może, czy zostaną zmienione animacje atakowania i blokowania, czy zostaną te standardowe z Warbanda?
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 22, 2012, 12:24:39 »
    Ensisie,
    (click to show/hide)

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 22, 2012, 14:12:28 »
    (click to show/hide)

Offline Kalev

• Użytkownik
    • Jestem mieczem w ciemności, strażnikiem na murach.
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 22, 2012, 17:52:06 »
    W książce było o wiele więcej magii niż napisaliście. Nie tylko Thoros, nie tylko Melisandre potrafili wskrzeszać. A Aeron Mokra Czupryna? Był jeszcze kapłan Rhlorra który był na statku u
    (click to show/hide)
    .
    A w modzie ma być niewiele magii. Ma być nowa rasa - Inni, (to co już napisałem powyżej)
    (click to show/hide)
    a wilkory ,, Nie są jeszcze stworzone, ani nie jest pewne czy będą". Mają być za to płonące miecze Thorosa. Niewielka pociecha, ale jednak. Ciekawe czy po jednorazowym użyciu będą się niszczyły.

@Huth Nie wiem czy oglądałeś cały serial, nie wiem jak jest w modzie Clash of Kings, ale mod Gra o Tron zaczyna się po śmierci (powtarzam)
    (click to show/hide)
    Nadchodzi noc i zaczyna się moja warta. Zakończy ja tylko śmierć.

Znany także jako Zeremir

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 25, 2012, 14:09:46 »
    Najnowszy filmik z gry prezentujący Winterfell
    http://www.youtube.com/watch?v=aRvtY1BqYX8&feature=player_embedded
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline szymon23

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lutego 01, 2013, 19:26:29 »
    Czy są jakieś nowe wieści na temat moda? Projekt został zawieszony?