Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [MOD] Gra o Tron  (Przeczytany 53030 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalev

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Jestem mieczem w ciemności, strażnikiem na murach.
    [MOD] Gra o Tron
    « dnia: Grudnia 12, 2012, 13:42:46 »
    Gra o Tron - Mod na podstawie sagi Pieśni Lodu i Ognia - Świata stworzonego przez znanego amerykańskiego pisarza fantasy Georg'a Martin'a R. R. 

Mod dzieje się w świecie podobnym do średniowiecznej europy, lecz w zupełnie innej krainie z innymi prawami natury. W świecie rycerzy, dam, turniejów, magi, bankietów oraz bitew o władze, sławę i honor... Oops chyba zacząłem mówić o serii Mount & Blade :P. Lecz wróćmy na równiny Westeros. Zobaczymy, że świat nie jest taki fantastyczny. Jest pełny nędznych i tchórzliwych rycerzy pamiętających o honorze tylko przed kobietami. Pięknych kobiet trujących swoich mężów gdy dopuścili się zdrady. Turniejów które mają zwycięzcy przed swoim rozpoczęciem. Otrutych ostrz i morderstw. Bitew wygranych przez zdradę tych, którzy poprzysięgli przyjaźni i wierności. Są w nim gwałty oraz eksterminacje dzieci i kobiet. Ten świat nie wydaje się fantastyczny po tym wszystkim? Nie zgadzasz się? To znaczy, że powinieneś przeczytać serię książek na których ten mod jest bazowany. W tym modzie wydarzenia nie będą się toczyć tak jak w książce ponieważ gry komputerowe które na razie nie są wstanie modelować w pełni funkcjonalnej sztucznej inteligencji, tak więc wiele rzeczy zostanie uproszczone i zmienione w celu dopasowania do realnych możliwości w grze.

Zacznijmy od najważniejszych punktów które przytrzymają nas przy rzeczywistości

1. Mod jest na podstawie książki
    2. Westeros nie jest całą ziemią.
    3. Martin jest autorem książki, a nie jednym z twórców moda i generatorem naszych pomysłów. Więc cokolwiek on myśli lub mówi poza powieścią jest drugorzędne, gdyż jest to sprzeczne z tym co robimy. Interesuje nas tylko to co znajduje się w książce.
    4. Zespół robi mod (postacie, miejsca, zbroje) takie jak widzimy to w książce. Jeśli widzisz to inaczej zalecamy ci ponowne czytanie książek, aż zobaczysz to na nasz sposób, inaczej mod nie będzie wyglądał tak jak to sobie wcześniej wyobrażałeś.
    5. Mod jest rozwijany z uwzględnieniem pierwszych 2 książek. To co dzieje się później, jest poza naszym problemem.
    6. Historia moda zaczyna się po śmierci
    (click to show/hide)
    2 godziny później będąc precyzyjnym.
    7. Wszystko co stanie się po punkcie wspomnianym powyżej jest to nasz wybór, aczkolwiek staramy się aby wszystko potoczyło się jak w książce.
    8. Wszystko co stało się później powinno w teorii odbyć się w modzie.
    9. Mamy dużo własnych pomysłów, a pomysłów innych ludzi potrzebujemy tylko w postaci gotowych produktów (modele, skrypty, sceny itd.)
    10. Zespół tworzy tą grę, ponieważ kocha modowanie i realizacje własnych pomysłów, a nie z powodu altruistycznego wniesienia radości do innych graczy.
    11. Reasumując. Zespół składa się z wysoce inteligentnych trolli, którzy są niezainteresowani opiniami ludzi.

MOD JESZCZE NIE WYSZEDŁ. Jak wyjdzie to dam wam znać.

Mod będzie oryginalnie w języku angielskim i rosyjskim. Jeśli chcesz mieć po polsku to zrób tłumaczenie, lub kogoś przebłagaj aby zrobił to za ciebie.

Herby
    (click to show/hide)
    - Rodu Starków
    (click to show/hide)
    - Rodu Lannisterów i Baratheonów (Joffreya)
    (click to show/hide)
    - Rodu Tullych
    (click to show/hide)
    - Rodu Greyjoyów
    (click to show/hide)
    - Rodu Martellów
    (click to show/hide)
    - Rodu Tyrellów
    (click to show/hide)
    - Rodu Baratheonów z Dragonstone
    (click to show/hide)
    - Rodu Arrynów
    (click to show/hide)
    - Dziwne Herby których nie poznaje (pewnie dzikich)
    (click to show/hide)

Lordowie wraz z lennami (niestety po angielsku)
    (click to show/hide)

Kompani
    (click to show/hide)

Pomniejsze Frakcje
    (click to show/hide)

Sygnaturki:
    (click to show/hide)

Mapa Świata
    (click to show/hide)

Sceny i Architektura (Dużo!)
    (click to show/hide)

Co nowego w Modzie?
    - Nowa mapa.
    - Dużo nowych frakcji.
    - Nowe menu gry i tła .
    - Nowe rozpoczęcie gry i możliwość wyboru fabuły.
    - Mnóstwo nowych udogodnień w wioskach i miastach. Dodatkowe lokacje jak na przykład kopalnie.
    - Parę nowych umiejętności.
    - Kilka nowych właściwości politycznych które wpłyną na świat.
    - Morskie przygody i handel. Duże zyski dla piratów. Możliwość najmowania piratów i handlowania z nimi. Możliwość wyboru taktyki by ulepszyć swoje statki, drużynę i prędkość łodzi. Możliwość przenoszenia dużej liczby towarów na statkach.
    - Masa losowych wydarzeń.
    - Dwa scenariusze inwazji. Inwazja innych i
    (click to show/hide)
    - Nowa rasa - Inni.
    - Nowy system osiągnięć.
    - Kilka nowych sposobów rekrutacji jednostek:
    Zwyczajny sposób rekrutowania jednostek się zmienił. Są teraz 3 poziomy jednostek. Chłopi, wojacy z zamku i wojacy z miasta. Żeby ulepszyć jednostkę z chłopa na wojownika musisz zapłacić za jego szkolenie w jakimś ośrodku szkoleniowym i spełnić niewiadome mi (narazie) wymagania. To samo trzeba zrobić żeby dostać elitarną jednostkę, lecz wymagania będą większe. Zatem będziesz mógł dowolnie ulepszać tylko jednosteki chłopskie. Będzie możliwość ulepszenia chłopów np. Starków na wojowników np. Tullych, ale to zależy od: sławy, osiągnięć, relacji z lordami, wykonanych questów itp.. Będziesz mógł rekrutować najemników tradycyjnie, w obozach najemników, lub całe kompanie za wielkie sumy pieniędzy. Tutaj na przykład jednostki z rodu Lannisterów. Pierwszy rząd to chłopi, drugi to wojownicy i trzeci to jednostki elitarne - Duży wybór uzbrojenia.
    - Nowy system turniejów.
    Jeden na jednego. Będą 3 etapy z obstawianiem wyniku. Twoimi wrogami będą elitarne jednostki z miasta. Będziesz mógł wybrać jedną z broni: miecz i tarcza l dwuręczny miecz l topór i tarcza l dwuręczny topór. Gdyby udało ci się wygrać wszystkie 3 pojedynki będziesz mógł wyzwać lorda znajdującego się w mieście, lub strażnika miasta (takiego super koksa). Przegranie ostatniego pojedynku nie będzie miało wpływu na poprzednie 3, ale stracisz relacje z lordem, lub z miastem (w wypadku gdybyś walczył ze strażnikiem). Wygrana w ostatnim pojedynku da ci pieniądze i zwiększenie relacji z pokonanym.
    Walka wręcz. Jedna bitwa z wielką ilością graczy i stawek.
    Pojedynek na kopie Nie będzie żadnego obstawiania. 4 rundy z lordami znajdującymi się w mieście lub rycerzami z frakcji do której należy miasto. Przeciwnik będzie wybierany losowo. Stawką będzie koń i zbroja. Przeciwnik po przegranym pojedynku zaproponuje ci odkupienie swojego ekwipunku. Jeśli się zgodzisz polepszysz sobie z nim relacje, a jeśli przegrasz bardzo je obniżysz. Jeśli ty przegrasz pojedynek też będziesz mieć możliwość wykupienia swojej zbroi. Dźwiękiem rozpoczynającym jazdę będzie dźwięk dmienia w róg :D.
    Turniej łucznictwa i miotania Niestety na razie o tym nic nie wiadomo.

- Ponad 30 nowych misji.
    - Ciekawsze i trudniejsze oblężenia.
    Nie będzie łatwo zdobyć zamek. Każdy będzie miał unikalny, nowy wygląd na podstawie książki (Ciekawe jak będzie zbudowane Eyrie :D). Będziesz musiał mieć wysoki poziom inżynierii i przygotowane wcześniej materiały. O wiele opłacalniejsze będzie wykonanie wcześniej wież oblężniczych i drabin w swoim warsztacie lub obozie i przeniesienie ich pod zamek niż wykonanie nowych przed oblężeniem. Jednak drużyna która ma machiny oblężnicze straci prędkość i morale.

- Nowy system polowań z nowymi umiejętnościami i bonusami. Ponadto nowa jednostka - myśliwy.
    - Całkowicie nowa ścieżka dźwiękowa i nowe odgłosy.
    - Dołączenie 3 nowych modów. Diplomacy v.4.3, Freelancer v.1.5, oraz Pre-Battle Orders & Deployment v.0.96.3 (z naprawionymi formacjami).
    - System bankowy z kredytami i lokatami.
    - Nowi słudzy jak: mistrz broni, maester, myśliwy, doktor, prostytutka i wiele innych. Będziesz mógł doskonalić ich funkcje. Dadzą ci oni nowe możliwości, a niektóre czyny bez nich nie będą możliwe.
    - Wiele innych udoskonaleń, lecz nie wypiszemy ich wszystkich bo lista robi się długa.

Gdybyście chcieli więcej informacji o modzie zapraszam na stronę: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,194575.0.html

PS. Napisałem MY jako twórcy moda, lecz ja moda nie tworzę. Przetłumaczyłem i napisałem recenzje.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2012, 19:25:09 wysłana przez Kalev »
    Nadchodzi noc i zaczyna się moja warta. Zakończy ja tylko śmierć.

Znany także jako Zeremir

Offline Valambir

• Użytkownik
    Odp: [MOD] Gra o Tron
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 12, 2012, 13:46:32 »
    Nie mogę się doczekać tego moda
    "Jeżeli już macie pić, to pijcie jak Polacy" - Napoleon Bonaparte

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 12, 2012, 16:06:55 »
    Ten mod ma według mnie największe szanse na wybicie się, jednak jest i pewna cena: Jeszcze nawet nie wyszedł i trochę trzeba poczekać. A jest na co, wystarczy spojrzeć na mapę, na screeny, modele i lokacje. Wymienione będzie wszystko, nawet poszczególne zamki i miasta będą wyglądać inaczej. Mod tworzony z rozmachem i przez dobrych modderów, pozostaje czekać i oglądać. (Zalajkować na facebooku ;P).

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 12, 2012, 16:31:59 »
    To co wyżej, ten mod ma dużą szansę na wybicie się.

Żelazny Tron gdzie? :D

Offline Kalev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 12, 2012, 18:13:01 »
    Odświeżam co kwadrans z nadzieją że dadzą link do ściągnięcia :D.
    Na screenach żelaznego tronu nie zauważyłem, lecz pewnie dodadzą.

Znany także jako Zeremir

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 12, 2012, 18:24:35 »
    Moim zdaniem mod będzie o wiele słabszy od tego : http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=9361.0

Tym bardziej, że już w aktualnej wersji (0.6) go przebija(paczając na screeny), oczywiście ten mod jeszcze nie powstał więc nie ma co go oceniać.Jednak bardzo mnie cieszy próba konkurowania z owym modem, choć fani książkowi zdają sobie sprawe, że te mody poruszają dwie inne kwestie.

Nic tylko czekać, póki co zapraszam do gry w "Starcie królów" :

http://www.mbrepository.com/file.php?id=3242

(Po wypakowaniu waży 3.5gb)

Pozdrawiam Baldwin.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 12, 2012, 23:05:04 »
    Ojj...
    Świetny mod, jest na co czekać (jeszcze kilka innych modów czeka na swą premiere). O modzie czytam co nie co na taleworlds i aż dziw, że tematu u nas na tawernie nie było długi czas (trzeba to poprawić, by ludzie bardziej dowiadywali się o modach, że modowanie Warbanda ma się dobrze mimo upływu już czasu).
    Pozdrawiam
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kalev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 13, 2012, 09:03:52 »
    Coś dla oka. Tym razem uzbrojenie.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Ahh ta Valyriańska stal... aż ślinka cieknie.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Manderly. I od razu widać, że mają grubszą zbroje xD.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    I wiele, wiele innych. http://rusmnb.ru/index.php?topic=16603.msg648316#msg648316
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2012, 11:27:06 wysłana przez Kalev »

Znany także jako Zeremir

Offline bombastik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 13, 2012, 17:38:45 »

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 15, 2012, 17:30:30 »
    Graywater Watch - ikona
    (click to show/hide)
    Barrowton - ikona
    (click to show/hide)
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kalev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 15, 2012, 23:18:54 »
    Każde z miast będzie miało własną ikonę na podstawie książki i/lub filmu.
    Pyke Greyjoyów
    (click to show/hide)
    Palec Flintów
    (click to show/hide)
    Słoneczna Włócznia Martellów
    (click to show/hide)
    Zamek Cerwynów
    (click to show/hide)
    Torrhen's Square Tallhartów
    (click to show/hide)
    Karhold Karstarków
    (click to show/hide)
    Deepwood Motte Gloverów
    (click to show/hide)
    Krwawa Brama
    (click to show/hide)
    Harrenhall
    (click to show/hide)

I jeszcze raz uzbrojenie.
    Światłonośćca - 
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Musimy cierpliwe czekać na wyjście moda : /

Znany także jako Zeremir

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 20, 2012, 15:48:29 »
    Porcja świeżych ikonek:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 20, 2012, 19:10:13 »
    Nie ogarniam tego... to jest coś innego niż Clash of Kings? Po co robić dwa mody, które traktują o tym samym? Eh...

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 20, 2012, 19:25:19 »
    Gra o Tron to pierwszy tom. Wydarzenia w nim BARDZO różnią się od tomu drugiego (Starcia Królów), chociaż fabularnie są ze sobą powiązane.

Rzeczywiście możnaby zrobić jednego moda i zamieścić w nim wszystkie tomy, ale taki mod stałby się osobną grą, bo tego NAPRAWDĘ jest cholernie wiele.

Z tego, co przeczytałem, twórcy chcą zachować w miarę zgodność z oryginalną fabułą, a to oznacza hm... liniowość w pewnym stopniu, co jest sprzeczne z założeniami orginalnego M&B i Warbanda.

Cóż, zobaczymy, jak im wyjdzie. W każdym razie, modele i tekstury mają prawie tak dobrej jakości jak w L'Aigle
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Kalev

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 20, 2012, 20:12:43 »
    @Huth. Tak. To jest co innego niż Clash of Kings. Te dwa mody są tworzone dlatego, że obie drużyny nie współpracują ze sobą. Twórcy moda "Games of Thrones" zaczęli go tworzyć rok temu we wrześniu, lecz twórcy moda nie wydali zabugowanej, niemożliwej do gry bety, a chcą wydać od razu wersję pełną. Oni robią mod "dla siebie" przy okazji mając zamiar go udostępnić.

10. Zespół tworzy tą grę, ponieważ kocha modowanie i realizacje własnych pomysłów, a nie z powodu altruistycznego wniesienia radości do innych graczy.
    11. Reasumując. Zespół składa się z wysoce inteligentnych trolli, którzy są niezainteresowani opiniami ludzi.

Znany także jako Zeremir