Gra o Tron to pierwszy tom. Wydarzenia w nim BARDZO różnią się od tomu drugiego (Starcia Królów), chociaż fabularnie są ze sobą powiązane.
Rzeczywiście możnaby zrobić jednego moda i zamieścić w nim wszystkie tomy, ale taki mod stałby się osobną grą, bo tego NAPRAWDĘ jest cholernie wiele.
Z tego, co przeczytałem, twórcy chcą zachować w miarę zgodność z oryginalną fabułą, a to oznacza hm... liniowość w pewnym stopniu, co jest sprzeczne z założeniami orginalnego M&B i Warbanda.
Cóż, zobaczymy, jak im wyjdzie. W każdym razie, modele i tekstury mają prawie tak dobrej jakości jak w L'Aigle
Dzięki za taką odpowiedź, ja jakiś miesiąc temu już wypożyczyłem pierwszy tom(no i oglądałem serial, ale to raczej za mało), więc nie jestem za bardzo w temacie i dziwi mnie, że są niby aż tak duże zmiany między dwoma tomami w świecie przedstawionym... Wg serialu to niewiele się zmienia, no ale to hamerykański serial :P
i bez przesady, że na przykład tak wielką różnicą jest to, że ten Stark zostaje ścięty(bo przecież i tak wojny prędzej czy później się pojawią i to bez fabularnej głębi), to i tak można zrobić skryptem... Chyba że nawet wojny są regulowane jakimis sktyptami, tyle że do wojny vs Lannister i tak zapewne by doszło.
Co do tych założeń, to kilka modów miało już linearną ścieżkę fabularną na przekór "narracji emergentnej" Warbanda... ale jak dla mnie to jest plus.
@Huth. Tak. To jest co innego niż Clash of Kings. Te dwa mody są tworzone dlatego, że obie drużyny nie współpracują ze sobą. Twórcy moda "Games of Thrones" zaczęli go tworzyć rok temu we wrześniu, lecz twórcy moda nie wydali zabugowanej, niemożliwej do gry bety, a chcą wydać od razu wersję pełną. Oni robią mod "dla siebie" przy okazji mając zamiar go udostępnić.
10. Zespół tworzy tą grę, ponieważ kocha modowanie i realizacje własnych pomysłów, a nie z powodu altruistycznego wniesienia radości do innych graczy.
11. Reasumując. Zespół składa się z wysoce inteligentnych trolli, którzy są niezainteresowani opiniami ludzi.
Robienie "dla siebie" i pokazywanie efektów prac z sugestią, że to też będzie dla ludzi... jest nawzajem wykluczające się, niewspółmierne, durne i pełne pychy.
Zespół tworzy tą grę, ponieważ kocha modowanie i realizacje własnych pomysłów, a nie z powodu altruistycznego wniesienia radości do innych graczy.Mimo to, pokazują to wszystko reszcie świata, jeśli nie dla reklamy, to po prostu z pychy - OK.
11. Reasumując. Zespół składa się z wysoce inteligentnych trolli, którzy są niezainteresowani opiniami ludzi. O rany, ale jesteśmy zajebiści, robimy tego moda dla siebie, udostępniając sneakpeaki dla mas(z łaski, bo wy frajerzy tego nie zrobicie i śliniąc się czekacie na to), no i oczywiście mamy w dupie was, w końcu to my jesteśmy elitą i w ogóle nie potrzebujemy was, równie dobrze każdy z osobna mógłby robić to dla siebie i fapować.
Na serio ludzie, którzy robią mody tacy są... a teraz niech by wszedł jakiś deweloper z prawdziwego zdarzenia - robili by wszystko byleby tylko zaskarbić sobie potencjalnych klientów. A no tak, to nie Zachód i dobrobyt...