Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Where East meets West" - Aktualizacja 05.05.2010  (Przeczytany 92072 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Where East meets West" - Ostatecznie
    « Odpowiedź #90 dnia: Listopada 15, 2008, 08:25:08 »
    Gedus jeszcze jedna rzecz, ludzie na zdjeciach z Grunwu tzn w duzej mierze piechota jest uzbrojona jak spieszeni rycerze, a nie jak piechota. Która z zasady albo była plebsem uzbrojonym w widły, rohatyny , siekiery, alebo plebsem wyekwipowanym przez gildie w miastach.

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #91 dnia: Listopada 18, 2008, 22:50:01 »
    W końcu załozyłeś topic na TW, Panie Gedus Master ;D

Dla tych co jeszcze nie wiedzą http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,50974.0.html
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #92 dnia: Listopada 19, 2008, 16:51:49 »
    Jako taka bombarda ;) myślę że udana lecz nie mnie to oceniać.

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #93 dnia: Listopada 19, 2008, 17:17:58 »
    Bardzo ładna tekstura, model rówież. Wg. mnie należy tylko poprawić ten na którym się tak tekstura trochę rozmazała. ;)

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Listopada 19, 2008, 21:51:25 »
    Gedus jeszcze jedna rzecz, ludzie na zdjeciach z Grunwu tzn w duzej mierze piechota jest uzbrojona jak spieszeni rycerze, a nie jak piechota. Która z zasady albo była plebsem uzbrojonym w widły, rohatyny , siekiery, alebo plebsem wyekwipowanym przez gildie w miastach.
                    Bierze się to ponieważ większość ludzi w RR(Ruchu Rycerskim), nie ma pięniędzy na utrzymanie konia ,albo nie umie jedzić.Aczkolwiek są pewne grupy które zrzeszają zrzeszają tylko i wyłącznie konnych np Xiążęca Drużyna ,która jest związana ze smoczą kompanią(wiem o tym bo odtwarzam 1250-1320 co prawda to nie datowanie Grunwaldzikie ale  turnieje są bardzo podobne)

Jeden  pomysł do mod nie wiem czy były , jak były poprawcie mnie
    -Można by zamiast bawić się w państewka zrobić na mapie Tylko Państwo Polskie podzielone na dzielnice .Oczywiście w tym znalazło by się państwo teutonów i kawałek litwy

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Listopada 19, 2008, 22:47:58 »
    Oczywiscie zrobienie jednego państwa podzielonego na dzielnice byłoby mozliwe. Wiązało by sie to jednak ze zmniejszoną liczbą miast i zamków dla reszty frakci, tymsamym wrogie frakce po krótkim czasie mogłyby nie stanowic dla nas zadnego(bądz większego) zagrozenia. Zmniejszyło by to grywalnośc w moda (mało hardcore'u).
    Myslę że frakce powinny zostać niezmienione (w sensie ich liczby i wielkości), gra będzie bardziej ekscytująca.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Bobo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Listopada 20, 2008, 10:23:10 »
    Tak, ja również myślę podobnie jak Pasterz. Spróbowałem zagrać w hundred years war mod, czy jak on tam się nazywał i naprawdę nie spodobało mi się to że na mapce były tylko dwie frakcje.
    Wiem że to było historyczne, więc nie ma co się nad tym więcej rozwlekać, ale jeśli można uniknąć takich cięć frakcyjnych, należy to robić za wszelką cenę.

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Listopada 20, 2008, 16:23:41 »
    pasterz może i masz rację ale teraz nasuwa się pytanie jak będzie wyglądać mapa.Chodzi mi tu o ty czy będzie wielkością i kształtem przypominać native czy europę

Offline pasterz861

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Listopada 20, 2008, 16:52:29 »
    Mam nadzieje że mapa będzie przedstawiać Europe środkową (Polska wraz z panstwami graniczącymi( choć mysle ze sama Polska wystarczy)).
    Akcja moda bedzie toczyc sie przeciez na ziemiach polskich, więc zamiast robic mapę europy, mozna się skupic na dokładnym odwzorowaniu(połozenie miast, topografia terenu itd.) jednego obszaru(w tym wypadku Polski).

O tym jednak zadecyduje Gedus (w środowisku TW znany jako Gedus Master :DDD), ja tylko przedstawiam swoją własną wizję/pomysł na ten aspekt moda.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Listopada 20, 2008, 18:07:28 »
    Parę screenów:

Mam nadzieje że mapa będzie przedstawiać Europe środkową (Polska wraz z panstwami graniczącymi( choć mysle ze sama Polska wystarczy)).
    Akcja moda bedzie toczyc sie przeciez na ziemiach polskich, więc zamiast robic mapę europy, mozna się skupic na dokładnym odwzorowaniu(połozenie miast, topografia terenu itd.) jednego obszaru(w tym wypadku Polski).

O tym jednak zadecyduje Gedus (w środowisku TW znany jako Gedus Master :DDD), ja tylko przedstawiam swoją własną wizję/pomysł na ten aspekt moda.

Najlepiej będzię jak umieszczę screena mapy i rozwieję wszystkie pytania i wątpliwości.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2008, 18:21:44 wysłana przez Gedus »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #100 dnia: Listopada 21, 2008, 08:51:31 »
    To będzie naprawde coś fantastycznego, mysle, że ten mod zwiększy rzesze fanów i zaczną bardziej interesować się tą grą.....

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Listopada 21, 2008, 10:07:33 »
    A fajnie by było gdybyś dogadał się z Deadlusem i  zrobilibyście spolszczenie do tego moda , wtedy byłby on "naprawde polski" ;)

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Listopada 21, 2008, 14:08:58 »
    Dodałem System morale, Formacje i odpychanie sie tarczą. Pasowałoby wydać jakąś małą bete dla testerów ;p
    A fajnie by było gdybyś dogadał się z Deadlusem i  zrobilibyście spolszczenie do tego moda , wtedy byłby on "naprawde polski" ;)
    Najpierw trzeba moda ukończyć ;p

A co powiecie na mapę? Nie za dużo lasów?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2008, 14:15:16 wysłana przez Gedus »

Offline Bobo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Listopada 21, 2008, 14:17:32 »
    Piękne screeny Gedus Master :)
    Niestety nie mogę obejrzeć na powiększeniu żadnego poza samą mapką.

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Listopada 21, 2008, 14:31:19 »
    co do lasow, to napewno nie jest to wygodne,ale jak najbardziej realistyczne...
    z odpychaniem tarcza uwazaj zeby nie bylo jak w TPW gdzie wiekszosc bitwy to walenie sie tarczami ;D a dodasz mozliwosc tworzenia wlasnej frakcji jak w Age of Machinery?