Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: "Where East meets West" - Aktualizacja 05.05.2010  (Przeczytany 91992 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bobo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: "Where East meets West" - Ostatecznie
    « Odpowiedź #45 dnia: Listopada 02, 2008, 17:51:05 »
    Tymczasem doszedł nam nowy screen i to jaki!
    Heraldycznie nawiązuje do Teutonów i to mi się podoba, bo tą frakcją zamierzam pograć :)
    Gedus byłem bardzo ciekaw jak wykorzystasz herby, ale już wiem - po prostu po mistrzowsku. I tak trzymaj dalej ( ja też potrzymie , ale kciuki i radzę każdemu zrobić to samo )

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #46 dnia: Listopada 02, 2008, 18:11:04 »
    Heraldycznie nawiązuje do Teutonów i to mi się podoba, bo tą frakcją zamierzam pograć :)

Otóż zaskoczę cię bo to Herb Kalisza, ale dla ciebie wrzucę screeny z teutońskim uzbrojeniem :P

Offline Bobo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Listopada 02, 2008, 18:27:39 »
    A rzeczywiście zaskoczyłeś mnie!
    Aż sobie wlazłem na Banderia Prutenorum ,odszukałem herb Komturii Grudziądzkiej i ... kolejny pokłon w twoją stronę :)

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #48 dnia: Listopada 02, 2008, 22:52:39 »
    Widzę Gedusie że zrobiłeś pożytek ze stronki ,jaką Ci podałem. Świetna textura wyszła. Podejżewam że wciągnołeś ją na tarcze ze stuff'u luigi'ego. Myśleże śmiało mógłbyś z tego zrobić także baner.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Michał z Kończewic

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Bóg Honor Ojczyzna
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 03, 2008, 08:03:40 »
    Super pomysł! Czegoś takiego jeszcze nie było...
    Taki mod mógłby być oficjalnym modem CD Projekt na Polskę. Przedstaw im swój projekt myślę że pomogą i zapłacą.
    1 vs 1 ?

Offline Mirken

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Listopada 03, 2008, 16:26:04 »
    @UP

Wątpie :/ Sami by zrobili, mają do tego sprzęt ludzi i materiały. A w ogóle nie ma nic za darmo na tym świecie :/

@Topic

Mod bardzo ciekawy, jeśli wykonanie będzie dobre zapowiada się rewelacyjny mod :P

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Listopada 05, 2008, 20:26:52 »
    Nowe Screeny:

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #52 dnia: Listopada 06, 2008, 17:17:17 »
    Powiem tyle za tekstury lepiej się nie bierz nie dość że są strasznie sterylne patrz 2 ostatnie screeny albo strasznie pikselowate (Polish recruit na pierwszym lub kolczuga na ostatnim

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Listopada 07, 2008, 18:15:23 »
    Powiem tyle za tekstury lepiej się nie bierz nie dość że są strasznie sterylne patrz 2 ostatnie screeny albo strasznie pikselowate (Polish recruit na pierwszym lub kolczuga na ostatnim

Cóż, każdy od czegoś zaczynał..

Offline Crusader

• Użytkownik
    • 7,62mm
    « Odpowiedź #54 dnia: Listopada 07, 2008, 19:03:04 »
    Weź trochę "pobrudź" tunikę na zbroi tego krzyżaka bo jest biała jak prześcieradło w reklamie proszku do prania. I to samo zrób z tarczami (wiesz ślady walki, rysy itp.). A i jeszcze jedno - czemu zbroja tego krzyżaka ma mesha zbroi z pasem, a w twojej teksturze go nie ma? Wiesz trochę dziwnie to wygląda... (nie żebym się jakoś specjalnie czepiał czy coś)

" Albowiem Bóg stworzył ludzi, a Samuel Colt uczynił ich równymi.. "

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Listopada 07, 2008, 20:32:40 »
    Weź trochę "pobrudź" tunikę na zbroi tego krzyżaka bo jest biała jak prześcieradło w reklamie proszku do prania. I to samo zrób z tarczami (wiesz ślady walki, rysy itp.). A i jeszcze jedno - czemu zbroja tego krzyżaka ma mesha zbroi z pasem, a w twojej teksturze go nie ma? Wiesz trochę dziwnie to wygląda... (nie żebym się jakoś specjalnie czepiał czy coś)

Już jest pobrudzona tylko screen jest przed tą operacją, dodam jeszcze pas i będzie ok. Dzięki za rade Crus ;)

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Listopada 08, 2008, 10:26:37 »
    A zasłony w przyłbicach będą opuszczane, bo z otwarta przyłbicą chyba nikt niewalczył.

Offline Mirken

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Listopada 08, 2008, 17:29:47 »
    Szukasz jeszcze beta testerów Gedus? Interesuje się zakonem i byłby to dla mnie zaszczyt ( i ogromna przyjemność) choć troszeczkę ci pomóc.

EDIT:

Mogę też spróbować "powymyślać" ci nazwy NPC (Lordowie, bohaterzy etc.) jeśli chcesz.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2008, 17:31:29 wysłana przez Mirken »

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Listopada 08, 2008, 21:12:16 »
    A zasłony w przyłbicach będą opuszczane, bo z otwarta przyłbicą chyba nikt niewalczył.

Będą obie wersje

Szukasz jeszcze beta testerów Gedus? Interesuje się zakonem i byłby to dla mnie zaszczyt ( i ogromna przyjemność) choć troszeczkę ci pomóc.

No dobra ;) jesteś ostatnim testerem ;p

Offline Mirken

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Listopada 09, 2008, 12:25:34 »
    Oto dwa screeny z Native, podmieniam sobie flagi na krzyżackie (Swadianom, teraz prawie wszyscy lordowie tej frakcji wyglądają jak Krzyżacy :P). Wrzucę to po to by pokazać jak może to stworzyć klimat, sama taka flaga a co dopiero dialogi, przedmioty, jednostki- jak w tym modzie.

Odbiegłem od tematu, mam tu też coś dla Gedusa:

http://www.zakonkrzyzacki.x.wp.pl/poczatki.htm - tutaj jest torszkę informacji, które mogą przydać się do tworzenie fabuły i nie tylko.
    http://www.album-grunwaldzki.iq.pl/zakon/index.php - historia, zdjęcia z rekonstrukcji bitwy pod Grunwaldem, oblężeniu Malborka itp.
    http://www.zamek.malbork.com.pl/index.php?m=02&p=01 - kolejna garść informacji, które mogą się przydać (informacje o mistrzach zakonu itp)

Jeśli znajdę coś jeszcze to będę wrzucać, powiedz tylko co ci potrzebne (nie chodzi mi o modele,scenerie i tekstury bo na tym się nie znam, ale historie, nazwy miast, może jakieś chorągwie etc.)