A ja właśnie im mniej się znam tym więcej gadam, bo im bardziej coś kumasz, tym bardziej informacje zbijają instynkt. Im mniej wiesz tym poruszasz się szybciej w danej sprawie. Ekspert może rozmyć każdy problem, nie lekceważ tego!
Sugerowanie, że niedbale czytałem twój tekst jest miłe, bo to sugeruje że zależy ci żebym zrozumiał przekaz, ale nie jesteś pierwszy, ani nie zrobiłeś tego najlepiej. Najlepiej opierniczyła mnie beanshee, jej nie przebiłeś, nie czuje się w tym aż tyle autentyzmu, ale doceniam że się starasz.
Co do relacji z ludźmi to mnie to forum odpowiada, nie czuję potrzeby poszukiwania nowych form komunikacji, uważam że ta Tawerna oferuje bardzo duże możliwości, które w dodatku użytkownicy poszerzają przez swoją pomysłowość.
O przechodzeniu na planszówki - rozmawiasz z ojcem bliźniaków, ja nie mam czasu nawet na planszówki. ;)
Najpierw były wielotygodniowe sesje RPG, potem kilku dniowe, krótkie rozgrywki i planszówki, potem planszówki i karcianki, potem tylko karcianki,... A teraz mogę sobie z dziećmi zamek z klocków zbudować. :)
3 przypadki karania kogoś za język - nie mam pojęcia o co chodzi.
W temacie RPG to Harry Potter to najgorszy możliwy pomysł, nie lubię tego jak nie wiem co!
Dla mnie idealnym systemem do zabawy był zawsze Shadowrun - wszystko co najlepsze do jednego wora! :)