Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

W którego PBF-a byś najchętniej zagrał:

Autorskiego
    13 (41.9%)
    Historycznego
    10 (32.3%)
    Współczesność
    8 (25.8%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: Pytania, wątpliwości, wonty i ogólne OOC - jakieś pomysły na sesję?  (Przeczytany 94441 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Pytania, wątpliwości, wonty i ogólne OOC - jakieś pomysły na sesję?
    « Odpowiedź #270 dnia: Stycznia 25, 2015, 18:40:29 »
    Obie są całkiem spoko przynajmniej według mnie dołącz do której chcesz, polecam grać na obu :D

Offline Wkurzony

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wśród ludzi tego świata jestem sam.
    « Odpowiedź #271 dnia: Marca 31, 2015, 20:03:14 »
    Witam
    Jestem mowy i się chciałem zapytać czy niebawem będzie ruszać jakąś nową sesja ??
    Widzę że są dwie, ale nie odnajduję się w uniwersum Wiedźmina i Władcy Pierścienia.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #272 dnia: Marca 31, 2015, 23:51:10 »
    Nic o tym nie wiadomo.
    A w jakim to świecie się odnajdujesz?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #273 dnia: Kwietnia 01, 2015, 00:35:51 »
    Ależ trwa coś na kształt trzeciej sesji, zapisy wciąż otwarte zapraszam: http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=144.0

W zasadzie jest to bardziej rozbudowany role-play z elementami rozgrywki w Warband (na modzie Diplomacy). Tematyką jest polityka.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Wkurzony

• Użytkownik
    « Odpowiedź #274 dnia: Kwietnia 01, 2015, 09:33:08 »
    Odnajduję się w uniwersum Word of Warcraft, Warhammer ( 40k i fantasy ) i we wszelkich okresach z dziejów człowieka.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #275 dnia: Kwietnia 02, 2015, 21:46:38 »
    Abstrahując od wypowiedzi kolegi Wkurzonego, który się odnajduje....
    Proponuje zaadoptować do gry RPG na forum mechanizm z gry Mafia, albo Agenci Molocha.
    Czyli mamy minimum dwóch tajniaków i minimum 3 normalnych graczy i wszyscy udają normalnych i ci normalni muszą wpaść kto jest tajniakiem, bo mają do wykonania zadanie, które tajniacy mogą popsuć.
    W praktyce moja propozycja wygląda tak:
    Mamy świat Paranoi - superkomputer sprawujący władzę absolutną pracuje nad nową technologią nano-maszyn. Powiedzmy 6 graczy to inżynierowie pracujący przy produkcji nowych robotów, które będą poruszały się w kwantowym świecie - nano-maszyny, będę mogły być wszędzie, będą niepokonane - o ile powstaną. Za każdym razem, gdy nadejdzie czas tajnych eksperymentów, trzeba będzie wytypować 2 graczy, albo nawet 3, którzy będą udawali się do laboratorium by podjąć pracę nad maszynami. Przykładowo następnego dnia muszą iść dwie inne osoby, niż poprzednio...
    I tu zaczynają się schody, gdyż w grupie są szpiedzy! Nie wiadomo kto? Maszyny są niezwykle delikatne, wystarczy, że wykorzystując naturalny potencjał organizmu jeden z inżynierów dostarczy dawkę metanu - puszczając "cichacza" i delikatne w wczesnym stadium produkcji maszyny ulegają zagładzie. Dajmy na to mamy niezbędne do przeprowadzenia 4 testy, musimy wystawić 4 grupy po dwóch pracowników, którzy jeszcze muszą się zmieniać, a możemy pozwolić sobie na utratę tylko jednego segmentu w procesie produkcji.
    Straszny dylemat, komu zaufać, może ktoś kto nie sabotował wcześniej, tylko czyha by uśpić naszą czujność i wprowadzić zamieszanie w większej grupie. Czy można zaufać komuś kto nakryje osobę puszczającą "cichacze", czy to jest gwarancja?

Nie będzie możliwości strzelenia screna i sabotowania w ten sposób działań MG czyli przesłania tego co pisze MG, bo zakładam, że jak jako mistrz gry wysyłałbym losową ilość wiadomości dla zmyłki, czyli listy PW, nie dawały by pewności, nawet po przesłaniu skanów z moim listem do danej osoby, że istotnie ktoś nie jest tajniakiem. Czyli tajniak otrzymałby np. 3 wiadomości i mógłby walnąć screna, że ma jak każdy 2 wiadomości na swoim kompie od mnie, potwierdzające że jest niewinny.  Liczyła by się tylko pierwsza wiadomość, pozostałe dwie były by zasłoną dymną na wypadek inwigilacji przez sprytnych graczy.
    To taki zarys pomysłu, nie byłoby długich opisów z mojej strony, rozgrywka trwałaby powiedzmy 7 dni, jak ktoś odpad, to nie ma problemu dla reszty - knują sobie dalej, można sobie gadać do woli, całość można rozbudować fabularnie, itd.
    Co panowie myślą?

Offline huth

« Odpowiedź #276 dnia: Kwietnia 02, 2015, 23:12:59 »
    Niewiele z tego zrozumiałem, oprócz puszczania cichaczy, to jest bardzo życiowe i chyba dla każdego jasne.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #277 dnia: Kwietnia 03, 2015, 10:03:55 »
    W pewnym stopniu, jak pisałeś Octavianie, przypomina to Mafię. Jeśli chciałbyś pomistrzować takiej sesji, z chęcią wezmę w niej udział.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #278 dnia: Kwietnia 03, 2015, 23:05:34 »
    Wiwat lllew, I to jest ten duch o który chodzi!
    Sprawy techniczne to mój problem, grunt żeby to działało - a ja się tym martwię a nie gracze.
    Przykładowo, grasz sobie i nagle dostajesz maila, że za chwilę przyjdzie do ciebie kilka wiadomości, ale nie mają one znaczenia - bo to zasłona dymna, po protu je ignorujesz. Nie musisz widzieć jaki mechanizm to kryje, tylko możesz je nawet od razu skasować - ale jak ktoś tobie będzie chciał udowodnić, że jest/albo nie jest autorem "cichaczy", to nie będziesz mógł na drodze maili mieć pewności, że te jego dowody to też nie jest po prostu taki spam - tyle.
    Kiedy i po co ten spam wysyłać, mogę to wyjaśnić, ale to nie jest potrzebne dla przyjemności samej gry.
    W świecie Paranoi może być nawet tak, że wszyscy gracze to smrodziciele, albo nie ma żadnego spisku, że to tylko mania superkomputera i gracze obawiają się nieistniejących manewrów wroga - to też jest część uroku Paranoi - no skądś jest ta nazwa!
    To kto się wstępnie poza lllewem pisze, bo przydałoby się moim zdaniem 5 graczy - ja jako autor na MG. Mam też pomysł na karciankę  o tajemnicach alchemii, ale to dopiero sobie obmyślam, tu mam już to rozkminone - bez obaw nię będę smażył gigantycznych opisów! :)
    Kto się pisze na Paranoję w wersji na cichacze?

Offline Wkurzony

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Kwietnia 04, 2015, 09:45:06 »
    Z miłą chęcią zagrałbym w taką sesje.

Offline Roarino

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #280 dnia: Kwietnia 04, 2015, 19:21:15 »
    Nie ogarniam ale biere w ciemno XD

Offline Dymitr

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • [NTS]Дмитрий™
    « Odpowiedź #281 dnia: Kwietnia 06, 2015, 14:34:32 »
    Dobra zgadzam się wziąć udział ale nie wiem na czym ma to polegać.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #282 dnia: Kwietnia 06, 2015, 20:54:37 »
    Naliczyłem cztery osoby - moim zdaniem nawet w tak małym składzie można ruszyć, a jak się rozkręci - pewnie ktoś szybciej się dołączy.
    To jest zbyt fajne, TRAST MI, żeby to sobie tak odpuścić.
    Co mam robić i czy mogę robić by zacząć?
    Mam tu obok założyć taki post na przygodę - od tego zaczynam?
    Dostanę swój pokoik dla Mistrza Gry?

huth - dobrze to rozumiem - no i czy ty dasz się porwać nastrojowi retro SF?

Offline Rzokable

• Użytkownik
    • Piwa: 36
    « Odpowiedź #283 dnia: Kwietnia 06, 2015, 21:04:00 »
    Hm... też mógłbym się załapać, ale liczę na jaśniejszą instrukcję xD

Offline huth

« Odpowiedź #284 dnia: Kwietnia 06, 2015, 21:09:49 »
    huth - dobrze to rozumiem - no i czy ty dasz się porwać nastrojowi retro SF?
    Nie wiem, na razie nie, nie mam za bardzo zajawki.