Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

W którego PBF-a byś najchętniej zagrał:

Autorskiego
    13 (41.9%)
    Historycznego
    10 (32.3%)
    Współczesność
    8 (25.8%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: Pytania, wątpliwości, wonty i ogólne OOC - jakieś pomysły na sesję?  (Przeczytany 94457 razy)

Opis tematu:

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Pytania
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 14, 2013, 20:20:17 »
    Przecież masz WSZYSTKIE sesje jakie były na tym forum. A co do sesji, już piszę łodpis.

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 14, 2013, 20:50:26 »
    Nie wszystkie, sesji Aldreda tutaj nie ma, tutaj link do niej.
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=8604.0

Czemu kłamiesz jak jest w dziale? :DD
    « Ostatnia zmiana: Marca 15, 2013, 00:08:01 wysłana przez Corleone »

Offline Bot

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Hail!
    Odp: [I Sesja - Łupieżcza wyprawa] Zwój informacyji (odkurzony)
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 22, 2013, 00:44:57 »
    Można jeszcze dołączyć?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 22, 2013, 01:19:14 »
    Tak. Opis postaci i inne uwagi prześlij mi PW

Offline Bot

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    • Hail!
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 22, 2013, 01:22:17 »
    A wzór KP gdzie jest? Naprawdę nie widzę!

EDIT: Muszę się jeszcze zastanowić, czy chcę dołączyć. Naprawdę nie podobają mi się te lakoniczne odpisy!

Offline huth

« Odpowiedź #50 dnia: Marca 22, 2013, 11:14:52 »
    A wzór KP gdzie jest? Naprawdę nie widzę!
    Od Aharo na pierwszej stronie wątku sesjowego

EDIT: Muszę się jeszcze zastanowić, czy chcę dołączyć. Naprawdę nie podobają mi się te lakoniczne odpisy!
    Naprawdę dziwny z ciebie user!

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 29, 2013, 09:23:54 »

Mam pytanie,może to już było poruszane...Co dają nam XP ?Możemy niejako wykupić umiejętność lub zdolność(jeśli tak to w jaki sposób)? Czy to tylko taki progres postaci.Od zera do bohatera?
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline huth

« Odpowiedź #52 dnia: Marca 29, 2013, 19:09:55 »
    Gdzieś to tam napisałem... w każdym razie XP pokazuje skuteczność akcji postaci, jej pozytywny udział dla sesji/w toczeniu akcji. To jest wszystko bardzo ogólne i takie ma być. Określiłem, że po uzyskaniu 10 punktów postać może zyskać pewien uzgodniony z MG bonus, niekoniecznie umiejętność, może być też przedmiot i inne takie, gracz ma raczej wolną rękę.

Hmmm chyba muszę rozpisać jakieś zasady...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 29, 2013, 19:59:37 »
    Nie rozpisuj, bo zamiast ciekawej sesji, w której ktoś cały czas dochodzi i odchodzi będziemy biegać z tabelkami, kościami i modlić się, by dobrze wyszło.

Offline huth

Odp: Pytania, wątpliwości, wonty i ogólne OOC.
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 29, 2013, 22:21:48 »
    // "Zabawniej" by było gdybyś pozwolił na jakieś elastyczne rozwiązania z postaciami prowadzonymi przez Ciebie, bo gdy chciałem "egzotycznie" rozwiązać problem z Szellem, mnie skarciłeś, a nieprzewidywalność ogranicza się do noclegu... Nie chcę Cię obrażać, bo poziom sesji stoi na wysokim poziomie, ale jest zbyt "szablonowa" jak dla mnie. Może przesadzam ;)

Ale upicie czy danie z bańki jest takie... proste. Trochę źle to rozwiązałeś, granie badassa nie zawsze wychodzi :P Gdybyś po prostu zaatakował go pięścią byłoby nieco inaczej...
    Poza tym najpierw wymyślasz spalenie całego obozu(spoko), a potem porzucasz to i znów idziesz nad wodę kontemplować, a potem spać(to akurat na razie pasuje mi do reszty akcji), no niestabilny emocjonalnie ten twój łucznik :P
    Co do "szablonowości", to zgodzę się, że nie ma akcji ostatnio, ale jakieś potyczki co chwila byłyby szablonowe(no chyba, że gracze by ginęli, no to by było nieszablonowe?), ale wymyśliłeś te palenie obozu i ciągnę to dalej, ale nie podążyłeś...

Aha, Corleone... nie wiem gdzie indziej jest Spiżowy Jon :P Musiałem coś wymyślić i to mi wpadło do głowy, lol.

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 07, 2013, 10:03:24 »
       Nie miałem pojęcia gdzie to napisać,myślę że to dobre miejsce na to.Pytanie:Ilu chętnych graczy się znajdzie na zagranie sesji warhammera fantasy?Pisać na pw,myślę ze nawet 3 graczy spokojnie wystarczy;)
    Ps.Ruszyć się z odpisami w sesji jak ja to sobie nazwałem "Nordyckiej zadymie";)
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix

Offline huth

« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 07, 2013, 14:46:42 »
    No... heh dotychczasowa sesja coś stanęła w miejscu. I szczerze mówiąc niespecjalnie chce mi się "budzić" graczy, dalej ciągnąć akcję według pewnego scenariusza... Nie wychodzi mi to też za dobrze, sądząc po zapale graczy :D
    W związku z tym, może zakończę ją w jakiś efektowny sposób, a ty wystartujesz ze swoją?
    Ja się piszę do sesji(choć prawie nie mam pojęcia o młotku) i raczej inni gracze się znajdą.

edit: żeby może ktoś się zorientował, to bardzo.. subtelnie ogłosiłem to w tytule wątku :P
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2013, 15:15:20 wysłana przez HUtH »

Offline Aldred

• Użytkownik
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 07, 2013, 15:15:56 »
       Każda sesja przez neta ma to do siebie że mimo starań najszczerszych przez MG w końcu się "wypala". Gdzie tu wina leży? Po czyjej stronie? Moim zdaniem odpowiedz jest bardzo prosta. To nie to samo co granie "live", w tedy słyszysz drugiego, w tedy mistrz gry tonem głosu daje do zrozumienia że cos się dzieje dobrego lub złego. Gracze na bieżąco wymieniają się poglądami.
    Na forum jest to o tyle trudne ze ograniczamy sie do postu, i nie sposób określić co tak do końca robimy, z kim gadamy.
    Ale jak mój kolega z którym często grywam w  domu powiedział, sesja rpg nawet na forum wypali jeśli wszyscy sie wczuwają i naprawdę chcą grać.
    W dobie gier mmo i innych "szitów" imitujących prawdziwe rpg jest ciężko pokazywać ludziom ze ta forma(papierowa) jest bogatsza i o niebo lepsza. Przeciętny gracz chce walki, bogactwa, a wszystko to najlepiej by było łatwe do zdobycia(tak,pije tu do Skyrima który pod  tym wzgledem nie dorasta do pięt Morrowindowi). Nie daj boże aby MG zabił takiego "czempiona", zazwyczaj gracz takowy zrzeka się dalszej gry. Czasem wystarczy aby mu nie wyszedł jakiś wg niego ...genialny plan.
    Gry fabularne wymagają myślenia i odrobiny wyobraźni i zwyczajnej chęci.Bez tego szkoda czasu i MG oraz gracza. Naprawdę.
       Dokończmy tą sesje bo ja osobiście ciekaw jestem co dalej będzie, pojawiło sie kilka wątków które stworzyli gracze. A MG świetnie na to reaguje(naprawdę mało kto docenia to że MG mimo zaskoczenia potrafi sprawić ze świat dalej żyje mimo tego że gracze niekoniecznie podążają główną fabułą).
       Pisze nieco chaotycznie ale chciałem szybko przekazać co o tym myślę. Co do młotka, nawet gracz niezaznajomiony z tym światem da rade się wciągnąć w  klimat. Zresztą sam zadbam o odrobinę wprowadzenia  w ten jakże brutalny i niebezpieczny świat;)Mam nadzieję że chociaż dłużej uda się ja prowadzić niźli poprzednio;/

Offline huth

Odp: Pytania, wątpliwości, wonty i ogólne OOC - LUDZIE NOWA SESJA
    « Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 07, 2013, 15:37:00 »
    Gracze na bieżąco wymieniają się poglądami.
    Na forum jest to o tyle trudne ze ograniczamy sie do postu, i nie sposób określić co tak do końca robimy, z kim gadamy.
    No właśnie z tym jest straszny problem, nie da się zrobić jakiejś grupowej akcji, tzn. może i by się dało, ale akurat w tej sesji komunikacji między graczami prawie nie ma :P MG musiałby z góry narzucać kto, gdzie i z kim co robi, idzie, walczy, a wtedy znów gracze i ich postaci nie mają wolności i nie mogą po prostu grać.
    Ale pewnie wynika to z mojego braku doświadczenia i dyletanctwa, bo nigdy nic o prowadzeniu sesji nie czytałem.
    Nie daj boże aby MG zabił takiego "czempiona", zazwyczaj gracz takowy zrzeka się dalszej gry. Czasem wystarczy aby mu nie wyszedł jakiś wg niego ...genialny plan.
    Heh, no właśnie nie chciałem nikogo zabijać(a było blisko :P), bo nie wiem co potem :)

Dokończmy tą sesje bo ja osobiście ciekaw jestem co dalej będzie, pojawiło sie kilka wątków które stworzyli gracze. A MG świetnie na to reaguje(naprawdę mało kto docenia to że MG mimo zaskoczenia potrafi sprawić ze świat dalej żyje mimo tego że gracze niekoniecznie podążają główną fabułą).
       Pisze nieco chaotycznie ale chciałem szybko przekazać co o tym myślę. Co do młotka, nawet gracz niezaznajomiony z tym światem da rade się wciągnąć w  klimat. Zresztą sam zadbam o odrobinę wprowadzenia  w ten jakże brutalny i niebezpieczny świat;)Mam nadzieję że chociaż dłużej uda się ja prowadzić niźli poprzednio;/
    Wiesz, mogę jeszcze pociągnąć to dalej, ale chciałbym jednak jakoś to zakończyć albo w pewien inny sposób jakby zamrozić(tak że zawsze będzie można wrócić) i wtedy nowa sesja by się zaczęła.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    Odp: Pytania, wątpliwości, wonty i ogólne OOC - LUDZIE NOWA SESJA
    « Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 09, 2013, 17:19:22 »
    jezeli chcecie ja chętnie, ale na razie nie mam pojęcia o świecie warhammera
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca