Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

W którego PBF-a byś najchętniej zagrał:

Autorskiego
    13 (41.9%)
    Historycznego
    10 (32.3%)
    Współczesność
    8 (25.8%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: Pytania, wątpliwości, wonty i ogólne OOC - jakieś pomysły na sesję?  (Przeczytany 94311 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    Odp: Pytania, wątpliwości, wonty i ogólne OOC - LUDZIE NOWA SESJA
    « Odpowiedź #75 dnia: Maja 15, 2013, 19:49:43 »
    Dobra, Aldred się nie odzywa. A szkoda.
    W takim razie, byłbym skłonny poprowadzić jakąś sesję.

Mam 3 propozycje

1. Warband. Jakaś historia z tym związana. Chodzi mi po głowię bardziej sesja arystokracji, i ich walki wojskowe oraz słowne.

2. Sesja w moim autorskim świecie w wersji już przygotowanej pod próby sesji. (Link http://powerbimber.y0.pl/index.php?board=8.0)
    Praca nad całym światem znajduje się gdzie indziej i raczej szybko jej nie skończę, tak więc chętnie poprowadzę sesję na tym co podane jest tutaj.

3. Sesja w kosmosie. Jako załoga statku odkrywczo/naukowego której celem jest zbadanie nowych planet, dla pogłębienia wiedzy ludzkości. Oczywiście na samym badaniu się nie skończy.

Może ktoś ma jakąś inną propozycję? Mogę także ją uwzględnić, piszcie co wolelibyście a ja spróbuje podliczyć głosy i z tym zacząć.
    Naturalnie sesja bez kości. Gdyż z tego co widzę większość gra tu Casual i nie lubi kości.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #76 dnia: Maja 15, 2013, 20:10:37 »
    Jak mnie pamięć nie myli, to już kiedyś gdzieś proponowałeś sesję w kosmosie, i chyba tylko z PB brali w niej udział. Warband chwilowo odpada, chyba że naprawdę poprowadzisz to i nie znudzisz się po 3-4 tygodniach.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Maja 15, 2013, 20:15:55 »
    Owszem proponowałem kiedyś. Lecz nikt się nie zgłosił z tawerny. Poprowadzić mogę, ale pozostaje sprawa gdzie. Ja osobiście uwielbiam światy wymyślone przez GM. Ale mam wrażenie iż większość nie. Dlatego zaproponowałem Warbanda także.  A o ile ludzie będą odpisywać  o tyle ja będę.
    Nie proponuje tego tu by przestać po 3-4 tygodniach(NO CHYBA ZE WSZYSCY ZGINĄ)

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #78 dnia: Maja 15, 2013, 21:00:29 »
    Hmmm, a czemu by nie, o ile nie będzie w kosmosie, tylko coś ala klasyczne fantasy jestem za wymyślonym uniwersum
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #79 dnia: Maja 15, 2013, 21:25:49 »
    Ja byłbym za światem Star Warsów. Masa możliwości. Mogę nawet pomóc w "wykreowaniu świata".

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #80 dnia: Maja 15, 2013, 21:38:51 »
    ty idź spać :p za dużo pomagasz, a jak jesteś potrzebny to cię nie ma -_-
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Maja 15, 2013, 22:00:23 »
    Pomysł ze Star Wars całkiem mnie zainteresował.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #82 dnia: Maja 15, 2013, 23:28:58 »
    Ja mogę brać udział we wszystkim, nawet w sesji o kucykach :P
    (click to show/hide)
    Choć starwarsy średnio lubię(imho jest to naprawdę denne i nietrzymające się kupy universum fantasy w sztafażu laserowego s-f, a nowa trylogia, force unleashed czy clone warsy dobiły je całkowicie), ale jeśli będzie, to ok, choć będzie można wszystkie dziwaczne akcje skomentować "to nie jest hard s-f" albo "w uni nie ma jednej konwencji dotyczącej siły mocy", itd.

Olej wszystko inne prócz książek. Wszystkie gry, filmy (Prócz starej sagi), cuda niewidy są do bani.

Nie czytałem i nie zamierzam czytać książek, przejrzałem tylko kilka komiksów, bo mój brat kupował.
    Chodzi mi o to, że jest to bardzo luźne uni, które sprawdza się do zbudowania jakiejś historii(od tak słabej jak Mroczne widmo, do dobrego Imperium kontratakuje), ale samo w sobie jest jak dziecięca fantazja o space operze.
    I co mi się wtryniasz w post?! Ban.

No to bardzo, ale to bardzo dużo tracisz. Filmowa trylogia jest akurat bardzo słaba (ciągle piszę o częściach 1-3). Jeżeli nie zamierzasz czytać, to potem nie narzekaj, że nie rozumiesz 90% uniwersum.
    « Ostatnia zmiana: Maja 16, 2013, 07:16:00 wysłana przez Corleone »

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Maja 16, 2013, 07:12:31 »
    Star Wars to potężne uniwersum ciężko wszystko dopiąć na ostatni guzik. Także proszę mi tu nie narzekać. Książki są spoko ;o

ty idź spać :p za dużo pomagasz, a jak jesteś potrzebny to cię nie ma -_-

omnomomonomonomon

Pomysł ze Star Wars całkiem mnie zainteresował.

Teraz tylko znaleźć chętnych. :)

Offline huth

« Odpowiedź #84 dnia: Maja 16, 2013, 11:17:28 »
    No to bardzo, ale to bardzo dużo tracisz. Filmowa trylogia jest akurat bardzo słaba (ciągle piszę o częściach 1-3). Jeżeli nie zamierzasz czytać, to potem nie narzekaj, że nie rozumiesz 90% uniwersum.
    Z tego co wiem, to universum "zaczęło" się od filmów i raczej one są podstawą dla reszty... Jeśli to co jest w książkach tak bardzo różni się od "trzonu", to to już nie są SW, a coś innego... Tak na logikę...

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Maja 16, 2013, 12:31:24 »
    Sam universum Star Wars nie znam w ogóle, wiem tyle że są Jedi. (Jakoś mnie to nigdy nie bawiło specjalni, nie licząc samych mieczy świetlnych. To by było bardzo fajne dla mnie).
    Chciał bym znaleźć złoty środek, a na star wars widzę jest nieco oporu. Dodam iż jeśli prowadził bym sesję w tym univerku, to prawdopodobnie wiele było by dla fanów świata niedociągnięć i niedorzeczności.

Ktoś wspominał iż może być fantastyczny świat, byle nie kosmos. Edoran jest na podstawie fantastyki. Więc mogę w nim poprowadzić sesję. Co nieco opisu (Głównie ten wam potrzebny) Podałem linkiem. (http://powerbimber.y0.pl/index.php?board=8.0)
    Jeśli nie ma sprzeciwu do powyższego. Pozostaje jedna kwestia. Tu na tawernie, czy tam na forum?
    Mogę pisać tu jeśli chcecie.  Choć będzie to dla mnie mniej estetycznie :P Jeśli nie będzie oporu jeszcze dziś zacznę pisać temat, i opowiadanie wstępne.

Offline huth

« Odpowiedź #86 dnia: Maja 16, 2013, 14:13:33 »
    No cóż, dla mnie nowe universum to nie problem, byle bym wiedział o co chodzi, jaki klimat, itd., ale nie wiem jak dla innych...
    Możesz tylko w kilku słowach określić do czego to jest podobne, jaka jest specyfika? (Tam na forum jakoś nie mogę znaleźć takiego abstraktu).

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #87 dnia: Maja 16, 2013, 14:59:33 »
    Osobiście uważam, że najciekawsza byłaby sesja w klimacie post apokaliptycznym typu Metro 2033 czy S.T.A.L.K.E.R ale nie mam żadnych zastrzeżeń co do innych uniwersów (no, oprócz SW jak niektórzy). W sumie sesja w autorskim świecie też byłaby ciekawa :>

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Maja 16, 2013, 15:26:38 »
    Ja zagram, niezależnie od świata. Ale najbardziej bym preferował, że tak powiem "normalne" fantasy.

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Maja 16, 2013, 15:45:47 »
    Określę to tak.
    Jako mieszkańcy Varlandu. Jednej z wielu wysp w Edoranie wiecie o świecie tyle co napisane jest w linku który poprzednio podałem.
    Do czego jest to podobne? To całkiem zwykłego świata Fantazy. Jednakże nie ma czegoś takiego jak mag. A raczej "magią" parają się jedynie kapłani sprawujący władzę.

Na początku obcować będziecie tylko z ludźmi. Gdyż takowi jedynie żyją w Varlandzie. Lecz jeśli NP opuścicie wyspę, najprawdopodobniej się to zmieni.
    Nadal pozostałą kwestia gdzie prowadzić sesję.