Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Slender - gra-horror, nie dla ludzi o słabych nerwach!  (Przeczytany 14443 razy)

Opis tematu: Grasz na własną odpowiedzialność!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Slender - gra-horror, nie dla ludzi o słabych nerwach!
    « Odpowiedź #15 dnia: Września 10, 2012, 21:06:43 »
    Bez obrazy, ale już czekam, aż pojawisz się w "rozmowach w toku"...

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #16 dnia: Września 10, 2012, 21:20:07 »
    Tyr, przesadzasz. Tylko ludzie z naprawdę słaba psychiką/dzieci mogą bać się gry w ten sposób.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #17 dnia: Września 12, 2012, 16:39:35 »
    EMOsek@:

Taki twardy jesteś? Zagraj o północy z głośnikami na maksa xD I koniecznie przeczytaj tą legendę.

Co do mojej psychiki to wg lekarzy jestem zdrowy na umyśle :P Nie tak łatwo mnie złamać. Można najwyżej nagiąć.

I guzik mnie obchodzi, co o tym pomyślisz, ale Slender może być straszny za pierwszym i drugim razem. Za trzecim już nie.

I to wszystko, co mam do powiedzenia w tym temacie.

Opisujcie swoje wrażenia z gry! Po to został ten temat założony.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #18 dnia: Września 12, 2012, 16:50:41 »
    ja się w wolfensteina boję grac a wy o slenderze piszecie.

Offline Bocian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • WV
    « Odpowiedź #19 dnia: Września 12, 2012, 16:54:43 »
    Slender to słabizna. Polecam zagrać w SCP-087 B - oczywiście w nocy, ze słuchawkami i całym nastrojem etc.
    Nie ma to jak krzyknąć "KURWA" na cały głos o 2 w nocy.
    :D

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Września 12, 2012, 18:12:03 »
    Dead Space - to jest horror. I to taki, przy którym niejedna produkcja wymięka.

BioShock też był całkiem w porządku... ale tylko sam jego początek, do Pawilonu Medycznego włącznie + kilka pojedynczych momentów później.

a Slender... no cóż. Jak na tak małą i darmową produkcję to daje rade. Na trzy - cztery razy, później co najwyżej do przesłania znajomym :)

Offline Xavart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Września 12, 2012, 18:37:35 »
    EJ też wam nie działa website Slendera? Bo chcę sobie pobrać i zobaczyć czy na prawdę jest taki straszny

Offline AssasinsPL

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • W grze: Kyle_PL
    « Odpowiedź #22 dnia: Września 12, 2012, 18:46:37 »
    Jeśli chodzi o grę Slender to raczej 2 raz w nią nie zagram... :P. Spróbowałem zagrać w tą grę , ale nie dałem rady nawet 1 kartki zebrać... :c
    Cytat: Prußak
    a ma kurwa głos jak jakiś pizdokleszczo żuk gnojak

Offline Aldred

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • No Trance No Life.....
    « Odpowiedź #23 dnia: Września 12, 2012, 19:09:42 »
    To dodam tez coś od siebie.Do tej pory nie wspomnianego przez was.Zagrajcie w Doom 3,klimat klaustrofobii,ciemności,dziwnych jęków...Mimo pokaźnego arsenału broni czujesz się jak mała myszka zamknięta w małym pudełku.Polecam,straszy za pierwszym razem,powtórne przejście już nie jest takie samo;)
    Ps.A co do tej produkcji,spory plus ode mnie,gra ciekawa,i nade wszystko straszy.Jak na razie zebrałem pięć kartek;/
    Zwycięstwo nie wymaga tłumaczenia,porażka na nie nie pozwala.Wymówki to schronienie dla słabych.-Wielki Książe Ostlandu Hals von Tasenick.

http://adi88pl.wrzuta.pl/audio/88OeZEtUsq1/kingdom_of_trance_nev_year_2012_adi_mix
    Pora promować muzykę trance i swoją twórczość;)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #24 dnia: Września 13, 2012, 20:19:21 »
    W Doom 3 grałem, najbardziej przeraził mnie ten motyw z klatką spadającą do piekła z bohaterem zamkniętym w środku (kiedy próbujemy podnieść laser-gun).

Dead Space? Bardzo straszny. Zginąłem za pierwszym razem, bo strzelałem w korpus, a nie w kończyny i zabrakło mi ammo :/

BioShock? Bardziej coś w stylu adventure story, niż survival horror.

Aha i wpadłem jeszcze na pomysł, że jeśli chcecie, możecie zamieszczać swoje grafiki dotyczące Slendera, wykonane dowolną metodą. Ja swoją zamieszczę wkrótce, bo skaner mi się zepsuł :/

Mistrzem plastycznym nie jestem, ale myślę, że całkiem nieźle mi wyszedł mój papierowy Slender :)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Xavart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Września 13, 2012, 22:43:02 »
    Polecam tez Crystoasis: Akrtyczny sen

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #26 dnia: Września 18, 2012, 19:16:58 »
    Pograłem sobie w SCP które ktoś tu polecał... większej padaki na oczy nie widziałem, już ten cały Slender jest dużo lepszy. Pobrałem, poczekałem na odpowiednią porę, słuchawki, ciemność i... zacząłem schodzić po krętych schodach, pełen wyczekiwania i niepewności. Tak schodzę i mijam już 8 piętro, gdy słyszę oddychanie i myślę sobie "no w końcu coś się dzieje", wiec idę dalej czekając aż coś mi wyskoczy nagle sprawiając że drgnę i tak schodzę, i czekam, i czekam i... czekam. Mija 30 piętro, wiec myślę, że to taki popularny myk. Najpierw igła, czekanie, potem osłabienie emocji, by nagle ukłuć z podwójną siłą... Ale niestety w tym wypadku zmysł mnie zwiódł. Schodzę, dochodzę do jakiegoś 90 piętra i co widzę? Jakaś śmieszną twarz, która nic nie robi, tylko stoi. Podchodzę bliżej i patrzę, że to jakaś małpa, czy kij wie co, wiec podszedłem bliżej i zobaczyłem, jak małpa wyciąga jakieś śmieszne łapki w moim kierunku i gra się wyłącza.... łał.

Padaka, poruta, dno i kilometr mułu. Klimat, a raczej ciekawość (bo klimatu to złe określenie) jest przez pierwsze 8-10 pięter, a dalej schodzi się od niechcenia. Straciłem 15-20 minut by spotkać małpę. Nie polecam.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #27 dnia: Września 18, 2012, 20:56:38 »
    Slender? Nie dziękuję. Włączyliśmy to sobie z ciekawości z przyjaciółmi podczas wypadu na działkę. Środek nocy, działka na odludziu, wokół tylko lasy. Po pierwszej karteczce wymiękliśmy. A i wyjście na papieroska po ciemku było jakieś takie... szybkie...
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline bezlitosny

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • Król Wikingów
    « Odpowiedź #28 dnia: Września 18, 2012, 21:09:50 »
    polecam call of cthulhu mroczne zakątki świata 2-3 godziny gry, sznur i się wieszać :/ psycha siada totalnie NAWET ZA DNIA TEGO NIE TYKAJCIE a w nocy to sama ikona straszy a o menu nie wspomne ...
    Veagirskie strzały nie dadzą rady mnie zatrzymać

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    « Odpowiedź #29 dnia: Września 18, 2012, 22:09:37 »
    Grałem w nocy około 23 było ciemno, światło zgaszone, słuchawki na uszach, ale szczerze mówiąc, to slender nie przestraszył mnie. Szczerze ciekawi mnie co jest po zebraniu 8 kartki, ktoś wie? (przepraszam nie czytałem wszystkich postów, jeżeliby ktoś wspominał o tym) Nawet moja koleżanka w to grała, o tej samej godzinie, kazałem jej nagrać filmik :) Też na niej nie zrobiło to wrażenia, jedyne co to zaczęła się bać odgłosów po pierwszej kartce "dum dum dum".
    Ale mówiła, że jak widziała slendera, to nic nadzwyczajnego, tylko odgłosy mogą coś zrobić, a siąść na psyche może komuś o słabych nerwach, albo po prostu dzieciom, dla nich takie gry powinny być zabronione.