Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Supremacy 1914  (Przeczytany 21798 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JKM
    Supremacy 1914
    « dnia: Sierpnia 30, 2012, 17:22:03 »

Witam. Mam zamiar przedstawić wam świetną grę browserową zwaną "Spuremacy 1914".

O co chodzi?

Jest to gra przeglądarkowa, udostępniająca nam mapę świat, gdzie wcielamy się w przywódcę jednego z wielu państw.

Na czym polega gra?

Otóż na samym początku wybieramy jeden z kilku rodzajów gry, a mianowicie :
    a) Europa 1914 - Gra dla dziesięciu graczy, która pozwala nam toczyć wojny na terenie Europy oraz kawałka Afryki.
    b) Europa historyczna 1910 - Gra dla ośmiu graczy. Sojusze są z góry ustalone, nie można ich łamać.
    c) Wielka wojna - Najpopularniejsza gra dla trzydziestu graczy. Obejmuje Europę, północ Afryki, Amerykę północną oraz kawałek Azji.
    d) Południowo - wschodnia Azja - Gra dla piętnastu graczy. Ta mapa to laureat konkursu na mapę Supremacy 1914 - autor "Special-D"
    e) Bliski Wschód 1914 - Najnowsza mapa Supremacy. Pozwala nam toczyć walki na terenach Afryki, bliskiego Wschodu i krajów śródziemnomorskich.

Kiedy wybierzemy grę, która nas zainteresowała, wybieramy, lub dostajemy losowe państwo. I tu zaczyna się zabawa.
    (click to show/hide)

Zaczynamy grę. Budujemy budynki, rozpoczynają się pierwsze ruchy militarno - ekonomiczne oraz sojusze. Teraz twój cel to albo podbić innych, albo przetrwać ich podboje.

Jak zagrać?
    Wchodzimy na     http://www.supremacy1914.pl/index.php?id=177&L=4&lp=2&lpv=1&uid=1534665 , rejestrujemy się i zaczynamy grę.

Trochę screenów
    (Moje)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Supremacy 1914
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 30, 2012, 18:39:54 »
    Nic ciekawego. Mam ponad 100.000 złota za to że kliknąłem 2-3 razy w linki na poczcie od tej gry. Koleś ze złotem jest 100 razy silniejszy niż ten bez. Zero taktyki.

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 30, 2012, 18:48:52 »
    Poważnie? 100.000 za same kliknięcia... wątpię.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 30, 2012, 22:52:46 »
    grałem w to kiedyś ale to wyglądało zupełnie inaczej ;P
    Jeżeli tak to teraz wygląda to spróbuje ;)

Ma sie rozumieć że ten link co podałeś to "twój"? Jak tak to dobrze bo się przez niego zarejestruje, jak nie to straciłeś właśnie bonusy :P

edytowane: Gram w tym największym trybie "Wielka Wojna" i jestem przywódcą kraju KAUKAZ xD
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2012, 00:13:40 wysłana przez Michał-Kruk »

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 31, 2012, 16:37:37 »
    Oczywiście link jest mój bonusowy.
      Jeżeli zbierze się grupka chętnych to możemy wspólnie zagrać lub nawet założyć sojusz :D
      Zapraszam także do jednej z moich gier : 375549. Gram Algierią Wsch. Piszcie na gadu : 33823731 to się zgadamy o ewentualnych sojuszach itp.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 04, 2012, 15:35:44 »
    Zacząłem wczoraj i początkowo strasznie się najarałem, że zacząłem Francją. Od razu przemieściłem swoje wojska do ataku na Belgię, no bo co tam, Francja kontra Belgia to prosta rzecz :) A tu się okazało, że każde państwo ma równy start, co jest właściwie dobrym posunięciem. Ale co mi tam, wspólne z Włochami rozbieram ją po kawałku :)

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 04, 2012, 15:47:09 »
    Taki kraje jak Belgia, Portugalia nie mają równego startu :P ma na początku pare prowincji i ileś tam woja (nie wiem ile dokładnie)

a równe mają na początku 10 prowek i bardzo podobną armie, np: Francja, Hiszpania, Polska, Cesarstwo Niemiecki (Belgią chyba nawet gracze grać nie mogą xD)

Ja gram Kaukazem na 389  494, Pokonałem Ukrainę i prowadzę wojne defensywną z Rosją ale za pare dni szykuje się do ofensywy :D

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 04, 2012, 16:23:50 »
    Jeżeli chodzi o ofensywę to nie ma sensu od razu atakować państw typu Belgia/ Portugalia. Jeżeli już zamierzacie atakować samą piechotą to poczekajcie aż urosną im morale do 100% i dopiero atakujcie. Pamiętajcie również, aby mieć przewagę liczebną, jeśli chcecie zminimalizować straty to co najmniej  dwukrotną. Jeżeli atakujecie moim sposobem to czekacie jakiś czas, gromadzicie surowce i produkujecie armaty. Wystrzeliwujecie wszystkie wojska w prowincji i atakujecie kiedy zostaje jedna.
     Pamiętajcie także o gospodarce. Jeżeli macie dużo zboża to najpierw inwestujecie w koszary. Jeżeli nie macie zbyt dużo zboża, a za to sporo żelaza i drewna to inwestujecie w fortece (zwiększają obronę miasta i minimalizują straty podczas defensywy) oraz tory (zwiększają szybkość poruszania się o 250% oraz umożliwiają poruszanie się działom kolejowym), natomiast jeżeli macie sporo ropy oraz wskaźnik na plusie to inwestujecie w warsztaty oraz porty.
     Produkcja w warsztatach jest bardzo ważna. Głównie produkuje się armaty, działa kolejowe i okręty, gdyż pozwalają one bez strat atakować wroga. Rzadko, ale inwestuje się też w czołgi, które zwiększają siłę ataku w zwarciu. Pominąłem wozy pancerne, gdyż są mało istotne oraz nieopłacalne.
     Do tego nie atakujemy gwałtownie wszystkich prowincji jakie zobaczymy. Najpierw upewniamy się czy w naszym kraju panują wysoki morale. Jeżeli tak to możemy rozpocząć ofensywę. Prowincję zdobywamy powoli. Polecam zdobyć 3 prowincję i poczekać, ąż wzrosną tam morale, dopiero wtedy atakujemy następną.

Pozdrawiam.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 04, 2012, 18:09:17 »

Masz niewierny Tomaszu. Wcześniej miałem ponad 110 tys.

Jeżeli jest możliwość przelewu tej e-waluty to sprzedam ją za 75% ceny kupna ich w sklepie na stronie gry.

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 04, 2012, 18:38:15 »
    No to nieźle, jakoś ja nie miałem tej oferty klikania :P

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 04, 2012, 20:36:53 »
    Pominąłem wozy pancerne, gdyż są mało istotne oraz nieopłacalne.

Na początku gry są bardzo opłacalne :P

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 05, 2012, 11:15:01 »
    Wiesz, zależy jakie kto ma początki, ja nigdy nie marnuję ropy na ten szajs, czekam chwilę i buduję artylerię.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 05, 2012, 14:24:20 »
    Trzeba czekać 7 dni żeby mieć altyrkę, a w między czasie mogą cię pojechać :P

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 05, 2012, 14:53:45 »
    Nie mogą, wzmacniam granicę i buduję forty, a poza tym, żaden gracz, który coś tam potrafi nie atakuje przed siódmym dniem ;]

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 05, 2012, 15:57:59 »
    Hmm... ja mam dzień trzeci i już mam piętnascie regionów (szesnastego bronią jeszcze jakieś niedobitki, a do siedemnastego zmierza moich 15 oddziałów piechoty na 10 broniących się bez fortecy). Niby dlaczego więc miałbym czekać z podbojem, kiedy mam sposobność podbić dla siebie więcej ziem? Przecież więcej terenów = większy dochód = większa armia = mniej ludzi w ogóle mysli o agresji na moje terytorium.
    Wiem, że mogą mi wbić klin w plecy, ale tak się składa, że jak gram Francją, to graniczę z Anglią, Hiszpanią, Belgią, Włochami i Niemcami. Anglia się obwarowuje, ma fortece w niemal wszystkich regionach i gra defensywnie, Hiszpania to samo, poza tym obecnie rozprawia się z Portugalią. Z Włochami mam bardzo dobre stosunki, wspólnie rozebraliśmy południową Belgię i mamy podpisane porozumienia. A Niemcy są szturmowani od góry przez Norwegię i od zachodu przez moją skromną osobę.