Heh, a moglibyście opisać w skrócie co nowego dodano do tej edycji?
Kilka opcji które sprawiają że to najlepsza część z cyklu (tyle ile bedzie mi sie chcialo wymyslic bo tego jest ogrom).
- szczegóły, szczegóły itp. Jesli ktoś napisał że szczegóły sprawiły że w SA lub Vice City dalo się poczuć jak w prawdziwej metropolii... to tu nie ma porównania. Mnogość ludzi na ulicach, niemal każdy robi co innego, często odbiera/rozmawia przez telefon. Texty taksówkarza, czy strażników pobierających opłaty za przejazd. Szczegółów graficznych jest jeszcze więcej, np. gdy wsiada się do samochodu to zapala się światło, pasażerowie nie są już sztywni tylko reagują na jazdę zgodnie z fizyką... za dużo by wymieniać.
- Ogrom samego miasta, o ile pamiętam twórcy twierdzili ze LC będzie wielkości świata San Andreas - wtedy nie wierzylem, ale teraz jestem skłonny, a jeśli jest mniejsze to na prawde niewiele.
- Właściwie więcej wszystkiego - więcej misji, więcej samochodów, więcej stacji radiowych (tu akurat muzyka mi nie przypasowała, ale na szczęście można wsadzić swoją).
- Świetna robota wykonana przez scenarzystów i aktorów podkładających głosy - to równie dobrze mógłby być materiał na dobry film, i to z czasów kiedy pomysłowe dialogi górowały nad efektami.
- Idąc z fabułą można się wczuć nieźle w postać, szczególnie jesli miedzy zadaniami wyciąga się przyjaciół lub nawet laskę poznaną przez internet na przysłowiowe miasto. Atrakcji jest sporo, szczególnie spodobały mi się występy w teatrze, lub kabaret - mogę się założyć ze głosów podkładali autentyczni komicy bo czuć profesionalizm.
- Internet, Radio, TV... chyba tylko gazety wyborczej brakuje w Liberty City ;)
Ciężko mi to właściwie ocenić, jeśli każda poprzednia część zasługiwała na 10/10 to tu tym bardziej nie może być inaczej, jednak przy tym trzeba być kompletnie ślepym na bugi (tak jak ja;)) i starać się nie zawracać nimi głowy. Na pewno najlepsza rzecz w jaką grałem w tym roku (ale tu nie miała dużej konkurencji nietety...).

Heh jednak da się zmienić geometrię kół

A tu misiek skacze nad moimi kulami;)