Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Elementy z gry M&B  (Przeczytany 18486 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mamejok

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Elementy z gry M&B
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 12, 2012, 11:59:47 »
    Jakim prawem w ogóle tu jeszcze piszesz ? Idź poćwiczyć na Nditions.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 12, 2012, 13:10:05 »
    Gram w Warbanda 1,5 roku ale nigdy nie potrafiłem grać :(( Ale dzięki temu nauczyłem się grać teraz chodzę na golasa aby być szybszym i nosze 3 tarcze :D
    Świetny poradnik Gratuluje

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 12, 2012, 13:29:03 »
    A może powinniśmy zamknąć ten bezsensowny spam?

Najszybszy sposób na złapanie posta. Brawo! Udało ci się, nie złapałeś nawet osta;) Widzisz admin może zamknąć ten (jak to ująłeś..."bezsensowny spam") ale pragnę zauważyć że sam byłeś jednym z udzielających się szerzej w tym temacie i w swoich wypowiedziach nie użyłeś zbyt wielu rzeczowych argumentów. Cóż za hipokryzja.

Jakim prawem w ogóle tu jeszcze piszesz ? Idź poćwiczyć na Nditions.

Gram w Warbanda 1,5 roku ale nigdy nie potrafiłem grać :(( Ale dzięki temu nauczyłem się grać teraz chodzę na golasa aby być szybszym i nosze 3 tarcze :D
    Świetny poradnik Gratuluje

Oh, gratulacje. Przyszli ironiczni geniusze by pokazać reszcie na jak wysokim poziomie intelektualnym stoją. Trafne wypowiedzi, a ile w nich mądrości!

nie ma za co, to mój obowiązek starłem się. Może byśmy rozwinęli ten wątek bo tu nudno zaczyna się robić. W sumie nie powiniem tego tematu nazywać "wskazówki" tylko raczej "elementy z gry M&B"

Widzisz, sam go taok w swej ignorancji nazwałeś. I wydaje mi się że bynajmniej nie rozwiniesz tego wątku pisząc "może byśmy...". Jako prowadzący dyskusję (choć ciężko to nazwać dyskusją...) powinieneś sam poprowadzić temat. Nowa dawka niesprawdzalnych głupot z udziałem niedzielnego gracza? Czemu nie? Chleba i Igrzysk!

Dzięki ci graczu z singla, dzięki twoim poradom nauczyłem się grać, niech Bóg Ci błogosławi...

(click to show/hide)

Dobrze że dopisałeś że żartujesz bo z pewnością nikt by się nie zorientował. Ty to jesteś jajcarz;)

W skrócie. Fajnie temat się zaczął ale od pewnego czasu idzie zaobserwować rzucanie się na "nowego" i jego "porady" po czasie. Świetnie że potraficie ironizować ale temat stanął chyba w martwym punkcie więc po co w nim pisać? Poczekajcie w spokoju na nowe porady by "Lord_Shakyor9000" i wtedy możecie ripostować do woli. A na razie postarajcie się przynajmniej nie pisać głupot...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 12, 2012, 22:52:01 »
    mam takie pytanie. Jakie najlepiej wybrać uzbrojenie żeby zostać dobrym graczem ?

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 12, 2012, 23:33:04 »
    Jakie wybrać uzbrojenie żeby zostać dobrym graczem?
    Dobrym graczem zostaje się gdy dobrze użytkuję się każdy rodzaj uzbrojenia.
    Tak więc przećwicz sobie (najlepiej na ndotions) każdy rodzaj broni.
    Gdy skończysz szkolenie będziesz mógł wybrać najbardziej odpowiednią dla twojego stylu(np. lekki/ciężki kawalerzysta, pikinier, miecznik, oszczepnik) gry broń.
    Pozdrawiam
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 12, 2012, 23:52:38 »
    Żeby zostać "doblym glaczem psze pana" trzeba hmmm... pomyślmy nauczyć się grać?

Najlepiej idź do jakiegoś klanu, tam cię przeszkolą.
    Wnioskując po tym temacie masz 10-12 lat, myśle że Szakjor przyjmie cię z otwartymi rękoma.

Niech moc z tobą być będzie mistrzu!

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 13, 2012, 14:45:58 »
    Jeżeli...wchodzę do gry Mount&Blade Warband, gra Wielosobowa...i....wchodząc na jakikolwiek serwer widzę bronie do wyboru które mają jakieś statystyki wprowadzone przez twórców gry...to...wydaje mi się że te statyki mają jakieś znaczenie w grze, nawet w multiplayerze - ...czyż nie ?

Dobrym graczem zostaje się gdy dobrze użytkuję się każdy rodzaj uzbrojenia.

zgadzam się

Wnioskując po tym temacie masz 10-12 lat, myśle że Szakjor przyjmie cię z otwartymi rękoma.

bez komentarza

P.S. kto wie może w najbliższej przyszłości stworzą grę o nazwie  Mount&Blade: Prehistoric Age , gdzie nie będzie się używać zbroi bo jeszcze jej nie wynaleźli w tych czasach a jedyną bronią będzie maczuga dwuręczna bo przebija blok przeciwnika... ;)

pozdrawiam

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 13, 2012, 15:23:21 »
    Jeżeli...wchodzę do gry Mount&Blade Warband, gra Wielosobowa...i....wchodząc na jakikolwiek serwer widzę bronie do wyboru które mają jakieś statystyki wprowadzone przez twórców gry...to...wydaje mi się że te statyki mają jakieś znaczenie w grze, nawet w multiplayerze - ...czyż nie ?

zgadzam się

bez komentarza

P.S. kto wie może w najbliższej przyszłości stworzą grę o nazwie  Mount&Blade: Prehistoric Age , gdzie nie będzie się używać zbroi bo jeszcze jej nie wynaleźli w tych czasach a jedyną bronią będzie maczuga dwuręczna bo przebija blok przeciwnika... ;)

pozdrawiam

No dziwne co nie, że widać szybkość broni, obrażenia przez nie zadawane itp, po prostu kosmos. Dziwne bardzo, że mają one jakieś znaczenie - przecież nadziak i miecz dwuręczny to to samo, tylko różnią się wyglądem. 
    A na to drugie to aż mi się nie chce odpowiadać, ale dam Ci takową. Wtedy zbroi jeszcze nie wynaleźli - zależy za co uważasz zbroje. Jeden za latanie w samych portkach uznaje za zbroje, drugi zbroje płytową a jeszcze inny uznaje, że koszula to dla niego zbroja.
    Przepraszam, ale ten twój poradnik i inne posty to można tą maczugą o dupę rozstrzaskać.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 13, 2012, 15:31:51 »
    dla mnie koszulka z płótna nie powinna dawać żadnej ochrony, dopiero zbroja ze skóry.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 13, 2012, 20:29:10 »
    Płótno jednak ma tam swoją wytrzymałość (niewiele, ale zawsze).
    Ale tunika - nie wiem na jakiej zasadzie może dawać 7 ochrony.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 13, 2012, 21:11:57 »
    raczej nie może ale jeśli jest to wprowadzone przez twórców gry to lepiej z tego korzystać

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 13, 2012, 21:53:40 »
    Z czego ty na tunice skorzystasz?
    Obrażenia w M&B działają tak:
    Załóżmy że topór zadaje 44 damage. Zależnie od kierunku ataku, praw fizyki etc. zada jakieś tam obrażenia. Ale normalna wartość wynosi 22-44 damage (50-100%).
    Zbroja: Weźmy już tą tunikę co broni przed 7 obrażeniami. Podobne działanie. Od 3 - 7 obrażeń zostaje przez nią pochłoniętych. Zależy tylko od czynników losowych.
    Ale na multi to i tak jest nic. Minimalna zbroja która robi różnice to zbroja o ochronie +15. Ale te czynniki losowe, ehhh. 

Skąd to wiem? Ano, nie jestem pajratem i w opakowaniu sobie książeczkę poczytałem na temat całej gry, jest też opisane zadawanie obrażeń.
    Tylko żeby już o tym nie było, kupiłem te grę rok temu, więc jak coś to się nie czepiać.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 13, 2012, 22:18:49 »
    nie wiedziałem że zbroja też pochłania obrażenia w przedziale od 50-100% myślałem że zawsze stałą wartość (czyli 100%). Tutaj trzeba jeszcze zadać pytanie ile ma się punktów życia, ja zakładam że 50 (mogę się mylić). I teraz topór zadaje obrażenia z przedziału 22-44 a zbroja pochłania z przedziału 3-7
    i co z tego mamy: 37-15 lub 41-19 w sumie nie przebija 50...

Wydaje mi się że w rzeczywistości jest tak że jednym dobrym cięciem możesz powalić przeciwnika (nie zawsze) i tak właśnie jest w Mount&Blade i dlatego  lubię tą grę . A jeśli chodzi o zbroje itc to od tego jest ten wątek do dyskusji.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 14, 2012, 13:17:04 »
    To co napisałem jest normalną wartością. A wchodzą do tego kierunki ataku + siła. Jest jeszcze modyfikator prędkości co daje + lub - % do obrażeń zadanych.

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 14, 2012, 14:20:06 »
    nie wiem, ale chyba nie; tych modyfikatorów nie ma. Mamy 50 punktów życia - dlaczego; ponieważ w singleplayer tyle mamy bez rozwinięć. Ciężar zbroi spowalnia ruch, ale czy spowalnia również "szybkość machania mieczem"; tego  nie wiem- za to tarcza tak czyni.

Jak to się ma z waszym doświadczeniem ?