Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Elementy z gry M&B  (Przeczytany 18543 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Wskazówki
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 01, 2012, 00:00:46 »
    Teraz zaczynasz offtopować. Posiedzieć przed kompem troszkę to co innego.
    Mu chodziło zresztą o to, że zamiast takie badziewia pisać (co rzekomo mają komukolwiek pomóc) lepiej wyjść na dwór i dotlenić mózg. Nawet przed napisaniem czegoś takiego, ogarnie chociaż czy będzie tego większy sens.

Ty za to w ogóle nie offtopujesz... Jeszcze jeden post dotyczący wychodzenia na dwór w tym temacie a polecą ostrzeżenia.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2012, 00:07:20 wysłana przez sir Luca »
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 01, 2012, 14:48:22 »
    W sumie to miałem jeszcze wiele dużo do opisania. Ale z tego co ja widzę to jestem aż tak mizernie głupi że nie ma sensu żebym kontynuował. Ja tylko chciałem pomóc zwłaszcza nowym graczom widzę że nie potrzebnie. Zapomniałem że co niektórzy nie potrzebują wskazówek innych sami są fachowcami...

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 01, 2012, 16:26:12 »
    Byłoby fajnie gdyby nie to że twoje wskazówki są głupie.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 01, 2012, 19:08:57 »
    to z tego wynika że w Mount&Blade Warbae multiplater nie liczy się uzbrojenie, nie liczy sposób zadawania ran itd. w moich oczach to strasznie osłabia grę  bo dla mnie oprócz grywalności liczy się klimat gry, średniowieczny klimat i uzbrojenie :/

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 01, 2012, 19:52:32 »
    Liczy się. W ogóle czytałeś to co ci napisałem? Bo jesteś uparty w swojej niewiedzy a to już przejaw głupoty.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 01, 2012, 21:22:14 »
    to z tego wynika że w Mount&Blade Warbae multiplater nie liczy się uzbrojenie, nie liczy sposób zadawania ran itd. w moich oczach to strasznie osłabia grę  bo dla mnie oprócz grywalności liczy się klimat gry, średniowieczny klimat i uzbrojenie :/
    Liczy, trzeba tylko pograć aby się nawet domyślić. Umiejętności to właśnie umiejętna obrona przed takimi czynnikami, wyprowadzanie ataków w taki sposób, dobór ekwipunku itp.
    Tylko trzeba ogarniać.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 01, 2012, 21:22:39 »
    wybacz mi

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 02, 2012, 14:41:48 »
    w takim razie co chcecie żebym wam opisał ? albo wogóle coś napisał ?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 02, 2012, 15:20:16 »
    Najlepiej najpierw pograj potem pisz, bo możesz tylko utrudnić komuś start.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 02, 2012, 15:20:53 »
    Pograj w multi  rok i wtedy pisz wskazówki.  Zapewne będą się bardzo różnić od tych tutaj opisanych. Każdy punkt po prostu jest prawdą w ok 30%  a czasami wcale.  I staraj się grać na serwerach o troszeczkę wyższym poziomie niż zhg_tdm. Oczywiście nie oznacza to że masz być jakimś ekspertem, ale poznał po prostu ogólne "realia".
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Barbarossa_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 02, 2012, 19:19:02 »
    tak właśnie zrobie

Offline Wolfar_666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wolfar
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 03, 2012, 10:10:50 »
    Ale temat można już wykorzystać jako miejsce gdzie doświadczeni gracze mogą dzielić się spostrzeżeniami...

Offline Swiezak

• Użytkownik
    • Świeżak
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 03, 2012, 12:24:53 »
    Bardzo dobry poradnik, z wieloma radami się mogę zgodzić, sam mam w tym temacie wiele do powiedzenia w końcu już gram od ponad pół roku, co prawda głównie w singla ale to się od multi raczej nie różni. Nie wiem czemu Argaleb się wogóle wypowiada, nigdy cie człowieku na Obleżeniu nie widziałem to co ty się znasz, chyba na kampani w singlu.

Po pierwsze to chciałem powiedzieć że, Veagirzy to najbardziej zbalansowana frakcja, mają świetną piechotę, kawalerię i łuczników. Dzięki temu bardzo pomyślnie można nimi grać na Szturmie na Port i Ruinach.

Nordowie mają super piechotę, ale i łucznicy i kawaleria jest tu słaba.

Sarranidzi mają dobrą piechotę i kawalerię, ale gra nimi ma sens tylko na Nordtown i Sandi boushu, na sandiboush mają nawet zbroje pozwalające się maskować, tak że ich nie widać, można to taktycznie wykorzystać i zaatakować z nienacka.

Swadia to druga frakcja po Veagirach na Ruinach i polu przy rzece. Mają piechotę z jesionowymi włóczniami i mocną kawalerię, kusznicy tu też dobrze się sprawują natomiast potrzebują zasłony do strzelania.

Rhodocy to solidna frakcja z wolną ale wytrzymałą piechotą i świetnymi kusznikami, niestety do kawaleria można się tu przyczepić szczególnie na początku gry.

Khergici to moja ulubiona frakcja, bardzo skuteczna na otwartych mapach, mobilna mogąca szybko zmieniać położenie. Najlepsza w grze kawaleria i bardzo elastyczni konni łucznicy sprawiają że na multi Khergici stanowią słuszną siłę na ruinach i polu przy rzece. Polecam szczególnie do meczy międzyklanowych.

Chciałem do tego dodać jeszcze kilka moich uwag na temat walki.
    Bułatem, toporkami jedno ręcznymi i krótkimi mieczami można zaspamować. Dłuższymi mieczami można walczyć na dystans.
    Nordyckie topory 2h, Veagirskie berdysze i Rhodockie Piki i Glewie mogą spokojnie zastunować przeciwnikowi broń jednoręczną oraz tarczę, można wtedy przebić jego blok, jeśli ktoś nam pomoże.
    Walka włócznią na tarczy jest bardzo istotna na ruinach i polu przy rzece, na nord town się mniej przydaje a na wiosce to już w ogóle.
    Rzutki to dobra broń ale za bardzo spowalnia postać.

Co myślicie o moim pierwszym poradniku, proszę o pozytywne komentarze, komentarzy krytycznych proszę nie pisać bo mnie to nie interesuje, wiem że mam racje, więc was lojalnie uprzedzam proszę tego nie pisać, bo każe adminowi wlepić bana.

Pozdrawiam Świeżak.

P.S. Proszę mnie odmutować w dziale klanowy, proszę o to admina Sir Luce który chyba się pomylił i chciał kogoś innego zmutować, a zmutował przez przypadek mnie. Musicie mnie odmutować bo chcę napisać coś w temacie Refu z góry dziękuję.
    -Spacerniak który oddział śmiga które cele.
    -Pierwszy, cela 3, 4, 7, a kto się pucuje.
    -Tu traper z Woli.
    -Siemano Traper.
    -Siemano Adolf który tam to Zborek?
    -Ja jestem Zborek a co?
    -Jesteś z Targówka znasz Miętusa?
    -Znam.
    -Dostaliśmy Gryps od Miętusa że się rozprułeś i chłopaków posprzedawałeś że jesteś frajer z wolności. Ch*j ci w du*e nygusie.

Offline pantax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 03, 2012, 16:15:00 »
    A ja się tylko pytam czy to jest taki słaby troll czy on tak na poważnie

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 03, 2012, 16:23:07 »
    Nie widziałeś nigdy na oblężeniu nicku "Argaleb" i już stawiasz go przed faktem, że nie grał tam. Żałosny trochę jesteś.

A to z frakcjami nie wiem po co tu jest w ogóle dane. Khergici najlepsza kawaleria w grze? Lol.
    Frakcja się nie liczy, jak umiesz wykorzystać np. pałkę na puszkę na koniu, to masz szanse pokonać takiego lamusa. Liczy się również zgranie. Bo jak każdy będzie leciał jak popadnie, nawet nie będąc blisko innych by być zgrupowanym, to tacy pojedynczo będą wybijani. I nic ci po tych ruinach czy Nord townach.

A te 2 ostatnie akapity jak widać, jednoznacznie wskazują na to kim jesteś.
    Masz się za nie wiadomo kogo, "jak mnie zkrytykujecie to każe adminom wlepić bany", "wiem że mam racje". Tak naprawdę to każdy ma rację, ale po części. Jeden poradnik podziała w 30%, ale ktoś się wtrąci dodając coś nowego, też działającego w 30%. Ale i tak się będzie nawzajem wykluczać. Każdy osobiście sobie dobiera taktykę, próbuje walczyć, trenuje sparing, wyprowadzanie ciosów, zmyłek, chambering itp. Do dopasowania idealnego, potrzeba sporo czasu. Naturalnie, w grupie raźniej i łatwiej się tego nauczyć, ale niektórzy mogą nie polubić takiej opcji bo sami sobie radzą.
    Działa to m.in w taki sposób:
    Gość A daje swój poradnik.
    Gość B daje swój poradnik. Wcześniejszy poradnik nic mu nie daje, bo ma swoją taktykę.
    Gość C czyta obydwa. Poradnik A działa w 25%, a poradnik B w 60%. Działa, ale trzeba jeszcze trenować. Poradnik B mówi o wyprowadzaniu sparów, chamberów, i takich innych.
    Poradnik A jednak, mówi o prostej walce. Łatwej do ogarnięcia i udoskonalenia w praktyce.

I wchodzi gość D, który zastanawia się, aż po długim czasie dyskwalifikuje obydwa.

I tak dalej.
    Zrobił się wielki offtop, a chciałem tylko przez to powiedzieć, że to co dla jednego jest racją, dla drugiego jest totalną bzdurą. A dla niektórych jeszcze (inne kombinacje).