Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza   frakcja  ?

Królestwo Nordów
    21 (8.9%)
    Królestwo Vaegirów
    6 (2.5%)
    Królestwo Rhodoków
    28 (11.8%)
    Królestwo Swadii
    17 (7.2%)
    Khanat Khegricki
    145 (61.2%)
    Sułtanat Sarranidzki
    20 (8.4%)

Głosów w sumie: 236

Autor Wątek: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?  (Przeczytany 19751 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Saymon321

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 08, 2012, 22:47:56 »
    Khanat Khegricki najbardziej mnie denerwuję jak po 10 sekund walki mam czerwony napis "uderzenie lancą z przysiadu"

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 10, 2012, 10:04:50 »
    To znaczy ze nie umiesz w to grać :P
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Lother

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 10, 2012, 10:50:49 »
    To znaczy ze nie umiesz w to grać :P

Dobrze, że ty umiesz.

Jak dla mnie to wszystkie frakcję są wnerwiające.
    Jeżeli grasz Khergitami to trudno załatwić w zamku Nordów i Rhodoków.
    Jak grasz Nordami to trudno na polu Bitwy dorwać Konny z Khanatu.

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 11, 2012, 17:41:51 »
    Saymon321 zainwestuj we włócznie.
    Wszystkie frakcje są dobrze zoptymalizowane, jedne są lepsze w polu, inne podczas oblężeń. Choć co prawda Khergici są wnerwiający ;)

Offline seb0l11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 25, 2012, 19:07:20 »
    Khanat Khegricki Bo trzeba się za nimi uganiać kurdde... sa cholernie szybcynormalnie nie można nadgonić

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 25, 2012, 19:46:25 »
    Khanat.... nie na widzę walczyć z taką ilością konnych tym bardziej na ich własnym terenie.... (stepach)

Offline esese

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 23, 2012, 09:13:02 »
    W podstawce zagłosowałem na khanat, ale w Warbandzie głosuje za Rhodokami. Szczególnie wkurzają przy zdobywaniu ich zamków.
    Początek oblężenia, ledwo wydałem rozkazy a tu head - 53 obrażeń (hełm 59), no to jeszcze raz - i znowu to samo, i znowu i znowu (jak nie head, to klata i najlepsza płytówka nie daje rady ich bełtom). W końcu w akcie desperacji  podbiegam pod mury, wychylam się widzę 3-4 strzelców, odległość jakieś 80-100 metrów (jakiś zamek z murami w kształcie podkowy - nieistotne), 100% życia (80 pkt.), najlepszy zestaw zbroi jaki jest dostępny i scena niczym z kiepskiej komedii. Ledwo wychyliłem się z za rogu, napinam łuk a tu w pół sekundy słyszę 3-4 świsty. 100% trafień i trup - koniec oblężenia. Jeżeli ktoś pyta o najbardziej wnerwiającą frakcje, to tylko  Rhodkowie powodują u mnie wzrost ciśnienia i mimowolne wyrzucenie z siebie kilku mniej cenzuralnych słów :) Zresztą na murach ich sierżanci z przewagą zasięgu broni też dobrze sobie radzą.
    W polu jest już lepiej ale jako że preferuje jazdę wciąż potrafią dowalić. Ich sierżanci/pikinierzy zatrzymują nawet najcięższe konie (100% skuteczności), a ich kusznicy (cholerni snajperzy - taką celność powinni mieć wszyscy strzelcy - to by była jazda :), mimo że już nie tacy skuteczni na ruchome cele, powodują, że nie możemy nawet na moment przystać i wiąż musimy mieć rękę na pulsie. Na koniec dodam ich wielki tarcze i jak nie rozbijemy ich szyku (np. zostajemy sami na polu bitwy) to ugryźć takiego jeżozwierza jest naprawdę ciężko. Jeżeli miałbym walczyć bez przewagi  to wolę zetrzeć się z 50 swadeńskimi rycerzami lub 100 huskarlami niż użerać się z 20 strażnikami rhodków (raz już musiałem - dezerterzy - i średnia frajda).

Offline Lamarr

• Użytkownik
    • Znowu zacząłem grać...
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 15, 2012, 14:54:18 »
    To wiadome że Khanat ;__; upierdliwa frakcja z tymi szybkimi konikami
    W Warbandzie znany jako Sujo

Tak samo w OiM:DP

Gram również w Chivalry:Medieval Warfare

Offline MoMo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 28, 2012, 20:40:51 »
    Ja nie lubię walczyć z rhodokami. Kusznicy rozwalają mi piechotę a ci wszyscy pikinierzy i sierżanci kawalerie. Z khergitami jakoś sobie radzę chociaż czasem faktycznie ciężko ich dogonić.

Offline koninsiu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 02, 2012, 07:59:19 »
    Napewno że Khergici
    Ich bandyci sa szybcy i trudno sie ich pozbyc chyba ze masz konnych dobrych

Offline Maselko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 09, 2012, 16:24:48 »
    U mnie pierwsze miejsce ma Khanat. Pamiętam jak rozwalili mi cały oddział kuszników ;(

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 09, 2012, 20:46:21 »
    Jak ich wystawiłeś to co sie dziwisz :D
    (click to show/hide)

Offline Patrikko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 29, 2012, 14:04:06 »
    Khanat Khergicki: wszyscy na koniach i bardzo szybcy. Nienawidzę ich!

Offline Axer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 30, 2012, 22:51:37 »
    hmm, najbardziej wnerwiający są Khergici - walka z nimi (szczegolnie jesli nie ma się kawaleri) to szalenstwo! raz gralem sobie Nordami, mialem juz (chyba) 150-200 dzien, z 10 huskarli troche weteranow, troche łucznikow, noo ogolem z 70 chłopa. Jak zwykle Swadia dostała bencki od wszystkich i zostalo im bardzo malo ziemi (Praven i ze 2 zamki). Przez to własnie, Nordowie mieli wspolne granice z Khanatem. Ludzie.. Sanjar Khan postanowil pokazac co on to nie potrafi i ruszyl na nordow z armią swoich przydupasow. Trafilem sobie na jakiegos Nojona, mial chyba z 90 wojska. Mysle sobie: a kij tam, niewielka roznica liczebnosci, on nie ma za wiele lansjerow, a ja sam z 15 chłopa ubije (zeby nie bylo, stopien trudnosci 93%)
    i sie zaczęło: jak w nas wjechali to bylo git - weszli jak baleron w krajalnice - ale jak sie po swojej nieudanej szarzy rozbiegli- oo ludzie.... Nordowie w zwarciu są nie do rozwalenia ale jak szyk padł, to oni moich doslownie rozstrzelali.. niecierpie Khanatu, ale na zamkach to oni zagrozenia nie stanowią :)

Offline Zarazliwy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 31, 2013, 21:45:18 »
    Sanjar Khan przed bitwą : " Chłopaki, wpadamy w szyk, zabijamy ile się da, rozbiegamy się i latamy jak deb&*e ciągle strzelając i atakując pojedyńcze cele"
    Czyli wiadomo kto najbardziej denerwuje.