Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza   frakcja  ?

Królestwo Nordów
    21 (8.9%)
    Królestwo Vaegirów
    6 (2.5%)
    Królestwo Rhodoków
    28 (11.8%)
    Królestwo Swadii
    17 (7.2%)
    Khanat Khegricki
    145 (61.2%)
    Sułtanat Sarranidzki
    20 (8.4%)

Głosów w sumie: 236

Autor Wątek: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?  (Przeczytany 19822 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    Z jaką frakcją wam się najgorzej walczy, z jaką jest najtrudniej, która was najbardziej wkurza ? Wg mnie Khanat Khegricki lub Nordowie. Khanat dlatego że często mając pieszą armię rhodocką, nordycką czy nawet mieszaną nie dogoni się Nojona, który przed chwilą spalił twoją wiochę. Co do nordów to bardzo trudno zdobyć nordycką fortecę. Trudno też obronić się przed nimi. Mój głos oddaję na nordów.
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Dla mnie khanat dlatego że są za szybcy i bandyci też są ... wkurzający.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    To samo dla mnie- raz goniłem Nojona, który złupił mi wiochę przez CALA mapę!
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Królestwo Nordów. Niby w polu jest łatwo, ale w zamku...
    A jeśli chodzi o Khanat, to problem z szybkimi lordami na mapie rozwiązuję bohaterem od Spostrzegawczości (trafiłem?)

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    Eh  myślisz że nie mam kogoś takiego ? Tylko że nojon z ok  70 ludźmi i tak będzie szybszy niż twoje np 70. Bo chyba z 50 żołnierzami nie zaatakujesz. No chyba że easy ;)
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    @Inkaska: Nie spostrzegawczośc, a orientacja w terenie. Pierwsze to zasięg widzenia, drugie to szybkośc.

@LepperMessiah: Racja o tyle, że khergici będą szybsi. Spowodowane jest to tym, że na prędkośc wpływa też stosunek konnych do pieszych (ci ostatni spowalniają marsz). W mojej drużynie konnych jest ok. 50 na 150, przewodnik ma 7 (może już 8) pkt. orientacji, a i morale trzyma się od przeciętnego w górę. Taki oddział szybciorem się porusza i mało który pastuch z Mongolii mu ucieknie.

Inna sprawa, że wcale nie trzeba grac na easy, by w 50 rozwalic 70 Khergitów (oczywiście mówimy o walce jednostek równego poziomu, a nie, że my mamy rekrutów, a oni lanserów). Ja tam jakiś dobry w wywijaniu myszą nie jestem, ale sprawę załatwia współczynnik taktyki. Niby jest przeciwników więcej, ale oni przychodzą na raty, bo mamy przewagę w bitwie. Oprócz współczynnika taktyki przyda się samemu dobrze rozegrac bitwę (na Khergitów jest jeden sposób opisany w innym temacie, ale jestem w biegu i nie mam linka pod ręką). Do tego morale na poziomie i w 50 można rozwalac nawet silniejszego przeciwnika.

Ściśle do tematu: Rhodokowie
    W którymś patchu zmieniono im wygląd, ale mam wrażenie, że także ich dokoksowano. Tych sierżantów to nawet kuszą z przyłożenia do łba czasami się jeszcze nie zabija. W polu to cholerstwo jako jedyne potrafiło zatrzymac moją szarżę i trzeba było się bardziej wysilic na manewrowanie.
    Dodam, że nie walczyłem przeciw Nordom w twierdzach (albo robiłem dla nich, a jak już nie, to nie miałem z nimi wojny). Miałem jednak z nimi przyjemnośc w polu, choc też za wiele huskarlów nie było. Stąd więc może jeszcze nie wiem, co mnie czeka.

Offline Linuida

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nordowie i Swadia. Tych pierwszych ciężko mi się rozgramia, a oni uwielbiają wręcz podpalać moje wioski większymi grupami. Drudzy natomiast wywołują wojnę z każdym, zostaje im najczęściej jedno miasto (nawet i nie tyle), rozbitymi grupkami wędrują po mapce i grabią, co popadnie...

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    Zdecydowanie Khnat, szybcy lordowie ;( Poza tym bandyci, również ogromne czasem fatum.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Khanat Khergicki, paru przedmówców już pisało dlaczego... Po za tym, że u mnie latają oddziałami po 60 po całej mapie i oblegają zamki. Nie wiem wtedy tylko, czy to tylko mały straszak by mnie zwabić, czy rzeczywiście oblężenie.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    To akurat nie jest domena Khergitów, a każdej frakcji, która dostała ostatnio w jakiejś wojnie. Lordowie mają małe drużyny, bo stracili ludzi i renomę. Skoro nie podziałają zbytnio w otwartej bitwie, skupiają się na plądrowaniu. Sporadycznie oblegają jakieś twierdze, ale przypuszczam, że chodzi o takie, które dopiero co zostały zdobyte i nie zdążyły zostac jeszcze obsadzone porządnym garnizonem. Lordzik chce się po prostu wykazac przejmując słabo broniony zamek i zbierając chwałę, że zdobył twierdzę.

Offline Jan Zamoyski

• Użytkownik
    Odp: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 03, 2012, 11:27:56 »
    Ja chyba na rządną nie narzekam, Poprzednicy pisali że khanat a z nimi to tylko stoję sobie w miejscu i kusznicy rhodoccy robią swoje.
    "To mniey boli "

Florian Szary

Offline jedreluk

• Użytkownik
    Odp: Jaka wg Was jest najbardziej upierdliwa, wnerwiająca, najtrudniejsza frakcja ?
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 03, 2012, 17:19:20 »
    Nie cierpię uganiania się za tymi łucznikami konnymi, mają szybsze konie i  zawsze wpakują ci jakąś strzałę :/

Offline Tracer882

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 05, 2012, 10:20:41 »
    Hehehe głupia ankieta ;P, tylko potwierdzenie charakteru Khergitów

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 05, 2012, 12:09:30 »
    Ta... Khanatowcy są naprawdę wnerwiający.

Offline Strix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Araneus
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 08, 2012, 15:51:40 »
    To oczywiste, że Khergici...