Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kilka słów do oberżysty tego Ku...... Karczmy !!  (Przeczytany 2126 razy)

Opis tematu: Szklanka miodu pitnego, Beczka rumu albo piwa oraz dzban wina dla nowo przybyłych :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Kilka słów do oberżysty tego Ku...... Karczmy !!
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 27, 2012, 21:27:03 »
    *Usłyszawszy słowa norda, nie wytrzymał i złapał go za jego obtargane, brudne łachy* - Słuchaj no ty kmieciu zasrany, jeśli zwątpiłeś w moje zdolności bojowe, to może sprawdzimy je wobec mojego tasaka. Tak, nie mylisz się, i zamknij w tej chwili ten obsrany ryj! Miał go niejaki "Książe" Raichs, które zwiał z Calradii po tym, jak rozgromiłem jego oddział liczący 3 kroć mojego. Zostawił ten pies za sobą wielki tasak, który do dziś należy i służy mnie. Mimo swojego wcześniejszego posiadacza, nie hańbi mego imienia. Przynajmniej nikt nie śmie o tym mówić w mym towarzystwie. *Wytargnąwszy Cocher'owi z kim ma do czynienia, kontynuował* - Ale widzę, żeś jako jedyny masz łeb na karku by nie pić z tymi posrańcami, więc jeśli ładnie mnie za to przeprosisz - naturalnie kubłem piwa, na które po tej historyjce naszła mnie chęć - to odejdę i oszczędzę twą skórę. Kto wie, może nawet zdobędziesz mej przychylności i nie będziesz narażony na wybijanie tych psich synów samemu - jeśli do tego dojdzie. *Łyknąwszy ostatki swego miodu, dokończył* - Na decyzję masz pół minuty.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Cocher

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 27, 2012, 21:31:41 »
    Słysząc słowa tego kozaka wyciagam telefon i dzwonie po ziomków z dzielni.
    -Teraz to Ty bedziesz miał obsrany ryj kozojebie!<bez urazy,budujemy klimat>
    Wyciagam swój nóż motylkowy+6 zrobiony z prawdziwej nordyckiej stali zajmuje pozycje przy ścianie.W tej chwili widze jak drzwi karczmy wylatują i wchodzi moja ekipa z Łysym na czele.
    -Łysy,ten pan ma problem-mówie,wskazując na krzykacza.
    Look over your shoulder, ready to run.
    Like a cleveland pitch, from a smoking gun.
    I am the game and I make the rules.
    So move on out here and die like a fool.
    Try to figure out what my moods gonna be.
    Come on over sucker, why don't you ask me?
    Don't you forget that the price you can pay
    Cause I am the game and I want to play....

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 27, 2012, 21:40:57 »
    *Śmiejąc się pod nosem, splunął na gębę tegoż to Norda i woła* - Patrzcie no, znalazł się wojownik od siedmiu boleści. Co by się stało, gdyby nie te łachudry które sobie wezwałeś. *Zliczywszy je, vaegirski wojownik zaczął wątpić, czy przypadkiem nie zwołać swojego oddziału. Dał by frajerowi fory - on miałby tych swoich 6 "ziomków", a ja moich 2. Byłoby 7 na 3, ups! Sorki, 6 na 3, tamta menda pewnie spierdzieliłaby w popłochu. No ale, słowo się rzekło.
    Wojownik vaegirski wyciągnął tasak bojowy, i zaczął* - cwany jesteś. Sięgasz po ziomali, wbijasz pod ścianę i kozaczysz. Zresztą. Masz ostatnią szansę, zanim tutaj, stracisz głowę, na oczach każdego. I żaden łysy ani rychu ci już nie pomoże. *Zastanowił się w ciszy przez kilka sekund i kontynuował" - Zresztą wiesz co, pi****le ciebie i wszystko - *Po czym natarł na sługusów Cocher'a*
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Cocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 27, 2012, 22:01:27 »
    Zrzucam swój dres ukazując wszystkim szate nekromanty.
    -Ha,tasak!?W rzyć go sobie wsadź głupcze!
    Przywoluje szkielety,zombie i Hanne Mostowiak.
    -Widze strach na Twojej twarzy i ładunek w spodniach osrańcu!
    By przyzwać jeszcze wiecej szkieletów poswięcam swoich ziomków i karczmarza.
    -Piwo i tak było do rzyci!
    Widze jak krzykacz zostaje powalony przez moje sługi,które następnie przyprowadzają go przed moje oblicze.
    -Co teraz powiesz dziecińko?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Lipca 27, 2012, 22:21:45 »
    *No nic, honorowo się nie obejdzie* - Oddział! Cenny ładunek został przechwycony! - *W tej właśnie chwili przez ścianę wyłom wyrąbał taran, a po tym weszło ponad 20 strzelców, którzy natychmiast wymierzyli w głowy najbliższych mi wrogów. Jeden tylko przeżył, Hanna Mostkowiak. Jednak długo to nie trwało. Vaegirski wojownik natychmiast podniósł tasak i poćwiartował go w oka mgnieniu. W tej chwili padł rozkaz* - Osłaniać Cenny ładunek do odwołania! - *Po czym weszła reszta oddziału, w tym 8 zaprawionych w boju Vaegirskich rycerzy z wielkimi, długimi berdyszami. Rozprawili się z resztą wrogów, a niedobitki wybijali. Wtem padł rozkaz* - Odwołać! Ja zajmę się tą łachudrą - *Rzekł uzbrojony w Tasak bojowy, Mistrzowskiego wykonania łuk wojenny, niedorównujący nawet Herkulesowi, czy temu jakiemuś gostkowi, co po wojnie trojańskiej 10 lat się włóczył po dziwkach. Mniejsza o jego imię, uzbrojony w Hełm zamknięty dostojnego wyglądu, zbroje płytową, najlepszą w Calradii, i buty stalowe. Zaczął nacierać.
    Przebił się bez problemu przez gwardię głupca. Lecz oporu - aż takiego - się nie spodziewał. Oberwał cios w tors, jednak szybko się ocknął, i odparł następny atak chamberem, a następnie wybił mu miecz w ręki. O walce nim nie było mowy - wygięty o 37 stopni, nie było dyskusji. Znając coś takiego jak honor, rzekł do nordyckiego głupca - Widać, że nie wiesz co to honor. Mimo że ja w przeciwieństwie do cb wiem co to jest, i tak powinienem cię pociachać, tu i teraz. - *Zastanowiwszy się jednak, szybko pognał do czyjegoś stołu, łyknął trochę piwa, a na małą popitkę 2 łyki świeżego wina, po czym wrócił do Norda - ...ale dzisiaj, mam dobry humor. Jeśli chcesz, możesz odejść. *Sięgnął po coś do sakiewki, i wyciągnął sztylet.* - Masz tymczasową broń. Nie, nie licz na zemstę. Potrzeba 3 hitów, aby ranić gościa bez zbroi, nieważne ile masz skilla w siłce. - *po czym znowu tam sięgnął...* - Trzymaj te 30 denarów. Dzielny nie jesteś, ale wiesz co to znaczy trzymać miecz w ręku. Kup se jakieś świństwo tam, gdzie podają dobre piwa.

*Wojownik, zmachany, zawołał karczmarza i rzekł* - Przepraszam za bałagan. Podaj mi jednak kufle piwa. Po tym wszystkim, zaschło mi w gardle.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #20 dnia: Lipca 27, 2012, 22:32:44 »
    Z zewnątrz wszystkiemu przypatrywałem się ja. Skromny najemnik z mieczem u pasa i łukiem na plecach. Po wyśmianiu pod nosem absurdalnej sytuacji usiadłem sobie wygodnie przy stoliku, ćmiąc fajkę z tytoniem i przypatrując się jakże absurdalnej sytuacji.

Offline Cocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Lipca 27, 2012, 22:35:26 »
    <Em szkieletu z łuku nie ubijesz....Ani kuszy.>
    Jestem nekromantą,nie będzie mi jakis tępy osiłek zawadzał....Nigdy nie chciałem używac tego czaru,nigdy.Zmusil mnie...Przyzywam demona,tego który pożera dusze,tego który mrok narodził...Szepczę zaklęcie,ściany drżą czuć ciepło...Widze że jesteś blady...nie wiesz co sie dzieje.
    -Głupcze!Jam jest Arahnos,przywódca nekromantów,ma potęga jest niezrównana,a Ty teraz zgniniesz wraz ze swoim żołdactwem!
    Czuć stęchlizne,demon nadchodzi...

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 27, 2012, 22:40:33 »
    *Wtf? O matko przenajświętsza, za dużo tego picia. Mam przywidzenia, i to jak absurdalne! Od kiedy to w M&B jest magia?* - Karczmarzu, za dużo już, gorzałkę tylko podaj, i mykam się zdrzemnąć na piętro wyżej.

Offline Cocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 27, 2012, 22:41:56 »
    Hmm,a gdzie masz napisane że musi być M&b?

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 27, 2012, 22:45:46 »
    Dres nekromanta toś wymyślił :p
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Cocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 27, 2012, 22:50:46 »
    Dres nekromanta toś wymyślił :p

Ale jest klimat!

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 27, 2012, 22:53:54 »
    Ej nie, to o Warbandzie. Nie bawimy się w coś takiego jak magia.

Offline Cocher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 27, 2012, 22:58:53 »
    Wybaczcie zacni wojowie,historyje pomyliłem....

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 27, 2012, 23:11:43 »
    "Ponury jegomość w stroju czarnym, noszący wielkiego Zweihandera zamocowanego w specjalnej pochwie na plecach, otworzył drzwi karczenne brutalnym kopniakiem, nieomal wyrywając je z zawiasów. Oczy bywalców wnet skierowały się na tajemniczego przybysza. Był niemłody, o czym świadczyły jego szare włosy, długie do ramion. Choć jego twarzy i oczu nie było widać z powodu czarnego, płaskiego kapelusza, ludzie czuli na sobie spojrzenie, którym powoli lustrował otoczenie. Nieznajomy wolno skierował się w stronę lady. Jego podbite metalem buty wybijały wolny rytm w ciszy, podczas gdy wśród gości narastała atmosfera grozy i strachu. Śmiertelnie przerażony karczmarz oparł się plecami o ścianę z wrażenia. Jeszcze bardziej pobladł na twarzy, gdy okazało się, że przybysz zmierza w jego kierunku.

- Gdzie jest Hrothgar? - spytał nagle rozglądając się ponownie po sali. Jego głos był przeraźliwie ochrypły, jakby od dawna go nie używał, a zarazem mocny i pełen buty. Odpowiedziała mu cisza. - Zadałem pytanie karczmarzu! - warknął po chwili.
    - Hro-hro-hrothgara tutaj nie ma - wyjąkał karczmarz.
    - Nie pytałem, gdzie go nie ma, tylko gdzie JEST! - ponownie tamten się odezwał. Nagle karczmarz zebrał się na odwagę i wyszarpnął zza pasa krótki topór, którym rzucił w kierunku przybysza. Niestety spudłował, a w następnej sekundzie leżał na podłodze z odciętą głową.
    - Kto powie mi gdzie jest Hrothgar może liczyć na nagrodę w wysokości 1000 denarów. - rzekł po chwili do pozostałych gości ów dziwny staruch. - Kto przyniesie mi jego tarczę, ten może liczyć na nagrodę w wysokości 20 tys. denarów.

Nagle jeden z pijaczków zachwiał się i spróbował wstać od stołu. Po kilku przekleństwach (i kilku upadkach) stał już wyprostowany, opierając się o belkę.

- Aaa... maaszz thyye penjędzy pszyy szobie? - wybełkotał.

Nieznajomy nie odpowiedział, tylko rzucił mu sakwę pełną złotych monet.
    Pijak zachwiał się, dopił swój kufel do końca i ponownie wybełkotał:
    - Hroothgaar lubi cmenaszze. Jedźź do Praven na cmenaszz...
    - Dlaczego cmentarze? - zapytał tamten.
    - Ludziska mówioom, że to nekrofant jeeben... - zarżał jeszcze pijaczek, po czym zwalił się z nóg. Zasnął.

Nieznajomy powoli skierował się w kierunku wywalonych drzwi. Rzucił jeszcze jedną sakwą w farmera pod ścianą i powiedział:
    - Teraz ty będziesz karczmarzem. Lepiej nie rób nic głupiego, kiedy wrócę. - Farmer tylko pokiwał głową, tuląc sakwę do piersi. - A i napraw drzwi. - po czym wyszedł, pozostawiając pozstałych gości w stanie totalnego odrętwienia."

Tak się pisze powieść :P
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 27, 2012, 23:13:24 »
    Dobra ale słowo się rzekło

Wytoczywszy się z pod stołu wyciągnołem za pasa moją kusze maszynową i zaczołem napie*****ć w demona oraz nekromante który wywalił się potykając się o skraj szaty zapewne tylko to uratowało mu życie.
    Karczmarz podaj mi tu zaraz miód tylko ten od kubusia puchatka. :D
    Po chwil znowu zapadłem w pijacki sen.

Tyr ubiegłeś mnie ale trzymaj się poprzednich postów.(Jest to przed przyjściem Tyra.)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2012, 23:22:20 wysłana przez kaktus_PL1 »