Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy mod ma zawierać mgłę wojny?

Tak
    Nie

Autor Wątek: Równonoc - stary wątek  (Przeczytany 47296 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hubert0204

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Równonoc
    « Odpowiedź #75 dnia: Lipca 24, 2012, 19:08:09 »
    Przydało się by coś w stylu własnej kryjówki bandytów.
    Gdzie np. można  trzymać przedmioty, armie i również nocować, móc w niej budować itd.
    I muś być niewidzialna dla lordów i bandytów.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #76 dnia: Lipca 24, 2012, 19:26:19 »
    To trochę wbrew logice. Miejsce do przechowywania łupów, nocowania armii i wznoszenia budynków ma być niezauważone dla reszty społeczeństwa? Tym bardziej że stałoby się to jakimś niewidzialnym grodem. Tak łatwo nie ma, że można ukryć się z armią w jaskini :)
    Sława!

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #77 dnia: Lipca 24, 2012, 19:33:43 »
    To nie Władysław Łokietek, nie te czasy jeszcze.
    Jeszcze w tamtych czasach, jak ludzie znali bardziej bliższe tereny, to by od razu zauważono, że coś się dzieje, że ktoś się buduje na ich terytorium.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #78 dnia: Lipca 24, 2012, 20:55:47 »
    Ale przydatną rzeczą byłaby możliwość budowania grodu. Wymagało by to jednak wielu zabiegów jak np. sprowadzenie osadników, opłacenie robotników etc.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Lipca 24, 2012, 21:19:03 »
    Z 1000000 sztuk złota.... własne plemię bądź pozwolenie na wybudowanie grodu od władcy aktualnych ziem............. i tak dalej i tak dalej

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Lipca 24, 2012, 22:00:42 »
    dobra miałem nie pisać ale technicznie nikt nie byłby w stanie napisać skryptu na to (najwyżej odblokowanie wczesniej stworzonego grodu)

skkrypt byłby na jakieś 2000 linijek min. jeśli nie 5 tyś
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Lipca 24, 2012, 22:16:42 »
    Wiec się postarasz! :P i jeszcze raz daje to samo zadanie dla ludzi... tamta teksturka rękojeści nie bardzo pasuje.... więc proszę o nową ;PP

ps.Kompiotronik dzięki za dobre chęci :P

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #82 dnia: Lipca 24, 2012, 22:32:00 »
    Jesteś grafikiem (ponoć zajmującym się uzbrojeniem), masz Blitzwinga w zespole i mimo to prosisz o coś tak banalnego jak tekstura rękojeści? Pomijając fakt, że jako grafik powinieneś sam umieć taką namalować, albo mieć pełno takowych na dysku, to znalezienie odpowiedniej w internecie raczej nie jest dla Ciebie zbyt trudne. Są setki stron z teksturami.

Nie wiem czy było już takowe pytanie, więc ja je zadam ;) Jakie innowacyjne skrypty planujecie umieścić w modzie?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Lipca 24, 2012, 22:34:13 »
    Jestem leniwym gnojem któremu nie chce się nic robić ;] a z zespołem to jedynie z Prusakiem mam kontakt....

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    « Odpowiedź #84 dnia: Lipca 24, 2012, 22:43:29 »
    dobra miałem nie pisać ale technicznie nikt nie byłby w stanie napisać skryptu na to (najwyżej odblokowanie wczesniej stworzonego grodu)

skkrypt byłby na jakieś 2000 linijek min. jeśli nie 5 tyś

Że niby co? Moja opinia na temat twórców modułu znacznie się zmniejszyła.
    Primo
    Odblokowanie wcześniej stworzonego grodu to kwestia JEDNEJ komendy.
    Secundo
    Operowanie liczbami wziętymi znikąd jest co najmniej głupie. Tyczy się to zarówno określania daty wydania moda, jak i linii skryptu.

Pomijam zgranie teamu, a właściwie jego brak.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #85 dnia: Lipca 24, 2012, 22:53:47 »
    Trudno, świat się nie zawali :P Zresztą opinii o zgraniu teamu od Ciebie najmniej bym się spodziewał :-)
    Tworzenie wciąż idzie szybciutko, codziennie tworzone są nowe modele. Mamy już sporo chat, przynajmniej po jednym modelu przedstawiającym dany sposób stawiania chat (np. palisadowe, o konstrukcji zrębowej), tworzone są elementy strojów. W najbliższym czasie pojawią się modele palisad, kilka typów bram, wałów ziemnych. Biorę się też za projektowanie Jomsborga, prawdopodobnie przy współpracy ze skansenem Wolińskim.
    Ja jestem dostępny zazwyczaj sporą część dnia, nie ma problemu się dogadać, wystarczy napisać. Z MMD gadamy codziennie :)
    Proszę o nie bicie piany. Prywatne sprawy załatwiajcie sobie prywatnie, nie na forum publicznym. Nie macie chyba 6 lat.
    Sława!

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #86 dnia: Lipca 25, 2012, 00:29:46 »
    Trudno, świat się nie zawali :P Zresztą opinii o zgraniu teamu od Ciebie najmniej bym się spodziewał :-)
    Tworzenie wciąż idzie szybciutko, codziennie tworzone są nowe modele. Mamy już sporo chat, przynajmniej po jednym modelu przedstawiającym dany sposób stawiania chat (np. palisadowe, o konstrukcji zrębowej), tworzone są elementy strojów. W najbliższym czasie pojawią się modele palisad, kilka typów bram, wałów ziemnych. Biorę się też za projektowanie Jomsborga, prawdopodobnie przy współpracy ze skansenem Wolińskim.
    Ja jestem dostępny zazwyczaj sporą część dnia, nie ma problemu się dogadać, wystarczy napisać. Z MMD gadamy codziennie :)
    Proszę o nie bicie piany. Prywatne sprawy załatwiajcie sobie prywatnie, nie na forum publicznym. Nie macie chyba 6 lat.

Dobrze gada. Dać mu mleka.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Lipca 25, 2012, 09:42:32 »
    odblokowanie tak jedna komenda ale wtedy gracz nie będzie mieć wpływu ani na miejsce osady i inne takie.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline diamo92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Lipca 25, 2012, 12:55:16 »

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #89 dnia: Lipca 25, 2012, 13:03:25 »
    Dziękuje, lecz już mamy muzykę którą wykorzystamy, od grupy Slavland. A wątpie czy chciałbyś usłyszeć połączenie folkloru z hip hopem w menu, nie pasowałoby to.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...