Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][14pk] 14. Pułk Kirasjerów 2012-2016  (Przeczytany 102874 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: [Napoleonic Wars][14pk]14. Pułk Kirasjerów
    « Odpowiedź #165 dnia: Kwietnia 01, 2013, 21:00:16 »
    Jeszcze jeden taki kretyński obrazek...
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2013, 22:46:51 wysłana przez HUtH »

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #166 dnia: Kwietnia 01, 2013, 23:36:33 »
    To co, Drogi, wspaniały Adminie?

Chcesz się przekonać?

Dobra, bez ironii, po prostu nie rozumiem skąd te nerwy

Racja, już jest OK, przepraszam

Luzik ;)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2013, 12:51:49 wysłana przez Garond_PL »
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #167 dnia: Kwietnia 09, 2013, 17:43:14 »
    Nasz pułk założył swój temat na polskim forum FSE, i tam będzie zamieszczana większość informacji dot. pułku, więc osoby zainteresowane zapraszam! LINK

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #168 dnia: Kwietnia 18, 2013, 21:02:34 »

Dzisiejszego dnia rozegraliśmy oficjalny mecz z 2. Leib-Husaren Regiment, bardzo prężnie rozwijającym się i elitarnym już pułkiem lekkiej kawalerii.
    Odpowiadając na ich wyzwanie zagraliśmy 10 rund na losowo wygenerowanym terenie pustynnym. Walka była naprawdę ciężka i wyrównana, zwłaszcza pod koniec meczu. Ostateczny wynik wyniósł 9:1 dla 14. Pułku Kirasjerów. 
    (click to show/hide)

Z poważaniem,
    Minister Propagandy 14. Pułku, Peter Garond

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #169 dnia: Maja 11, 2013, 15:34:20 »
    Wczoraj napisał do na PrideofNi z pytaniem, czy przypadkiem nie mamy jakiegoś kontaktu do 4pp, gdyż serdecznie zaprosił ich na swój event i pomimo tego, że się zgodzili przyjść, całkowicie event olali. Odpowiedzieliśmy, że nazwa kojarzy się nam z 4e, ale o czymś takim jak 4pp nigdy nie słyszeliśmy, jednak chętnie weźmiemy ich slota.

Wynik : Bezsprzeczne zwycięstwo koalicji 14pk + K-KA oraz posiadanie najlepszych statów.

Bitwa przebiegała bardzo przyjemnie, razem z okazjonalnym wsparciem piechoty obracaliśmy w niwecz kolejne fale przeciwników. Niejednokrotnie sami szarżowaliśmy piechotę liniową wroga, by po chwili zostawić pole zasłane trupami prusaków. Na sam koniec 5 naszych kirasjerów zaszarżowała 3 linie piechoty ustawione w przełęczy. Gdyby nie góry nic by z wroga nie zostało (Screenshot to potwierdza). Warder nie umie pisać.

(click to show/hide)

Pozdrawiam
    Członek sztabu 14pk, Major 14pk
    Matim

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #170 dnia: Maja 11, 2013, 16:11:21 »
    [...] czy przypadkiem nie mamy jakiegoś kontaktu do 4pp, gdyż serdecznie zaprosił ich na swój event i pomimo tego, że się zgodzili przyjść, całkowicie event olali. [...]

Chcieliśmy przyjść, lecz nasz dowódca miał dość śmieszny wypadek, więc sobie odpuściliśmy ten event. =)
    DANCE OR GET BANNED

Offline Rizzet

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • 12345pp
    « Odpowiedź #171 dnia: Maja 11, 2013, 18:57:59 »
    Witam serdecznie,

Z góry przepraszam za zaśmiecanie wątku 14. Pułki Kirasjerów, lecz chciałbym nawiązać bezpośrednio do wcześniejszego postu Matima. Proszę też o potraktowanie poniższej wiadomości jako wypowiedź czysto informacyjną, która nie ma na celu zaogniania dyskusji w tym wątku.

To ja, nie Saddam zapisywałem 4pp na bitwę do K-KA i to ja kontaktowałem się w tej sprawie z K-KA. Niestety, jak wcześniej wspomniał Rome, większość wczorajszego dnia spędziłem w szpitalu z powodu "małego" wypadku(dla szczególnie zainteresowanych PW, gdyż nie uważam za celowe szczególne rozwodzenie się w tym punkcie nad dokładnymi powodami), dlatego w żaden sposób nie mogłem wejść wczoraj poinformować nikogo o mojej nieobecności. Całą sytuację wyjaśniłem wieczorem z PrideOfNi w pierwszym możliwym terminie. Uważam jednak wyciąganie tego rodzaju daleko idących wniosków bez podparcia ich żadnymi argumentami za wysoce niestosowne.

Wczoraj napisał do na PrideofNi z pytaniem, czy przypadkiem nie mamy jakiegoś kontaktu do 4pp, gdyż serdecznie zaprosił ich na swój event i pomimo tego, że się zgodzili przyjść, całkowicie event olali.
    Chciałbym poprosić o niewyciąganie tak daleko idących wniosków, w szczególności w sytuacji, kiedy ma się niewystarczającą wiedzę o prawdziwym przebiegu wypadków (4pp nie zostało zaproszone na bitwę, lecz zapisało się na nią. Odnosi się to tym bardziej do drugiej części zdania, ponieważ nie potrafię ocenić, na jakiej podstawie stwierdzony został powód nieobecności 4pp (który to zwykł szanować inne regimenty, tak więc, jeśli nie może pojawić się na organizowanej przez inny pułk bitwie ma ku temu istotny powód).
    Odpowiedzieliśmy, że nazwa kojarzy się nam z 4e, ale o czymś takim jak 4pp nigdy nie słyszeliśmy, jednak chętnie weźmiemy ich slota.
    Drugim, nie mniej ważnym tematem, który chciałbym poruszyć jest nieetyczne zachowanie 14pk w rozmowie z PrideOfNi. Cała sytuacja jest o tyle kuriozalna, że zamiast - co nakazuje przyzwoitość- przekazać wiadomość do dowolnej dostępnej w tym czasie osoby z 4pp, lub choćby stwierdzenia, że, co prawda 4 Pułk Piechoty znamy, lecz nie mamy pojęcia, jaki jest powód jego nieobecności, rozmówca z 14. Pułku Kirasjerów celowo wprowadził swojego interlokutora w błąd.

(click to show/hide)
    Niestety, jak już wcześniej napisałem, Saddam nie jest połączony z całą sprawą, choć uważam, że z chęcią dowiedziałby się, na czym ów test miałby polegać.

Pozwolę sobie podsumować mój post wypowiedzią Garonda z tematu Pułku 4. Piechoty:
    Panowie, widzę, że jest ciężko się dogadać, ale bardzo proszę o nienadużywanie słowa "prowokacja", gdyż jest to po prostu śmieszne i ma na celu wywołać aferę i pokazać 14pk w złym świetle..Niektórym z Was się to udaje, ale na szczęście tylko na polskiej, dość mało znaczącej scenie NW.
    Myślę, że nie tylko ja widzę wyraźny dysonans pomiędzy tym, jak chcecie być traktowani, a jak traktujecie innych. Nie mam zamiaru wchodzić w dyskusję na temat intencji wypowiedzi Matima (która - jak wykazałem powyżej - w wielu punktach mocno odkształca fakty na niekorzyść P4P). Jeśli któryś z regimentów w tej sytuacji pokazał się w złym świetle, to raczej poprzez niesportowe zachowanie wyrażone celową dezinformacją. To Wy sami pracujecie na swoją reputację, a prowokując takie sytuacje bynajmniej jej nie polepszacie. Całość jednak pozostawiam do oceny własnej wszystkim osobom, które poświęciły chwilkę, by przeczytać tą wiadomość.

Gorąco pozdrawiam,
    Rizzet

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #172 dnia: Maja 11, 2013, 19:59:37 »

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #173 dnia: Maja 11, 2013, 20:51:06 »
     Widzę, słownik na półce się nie kurzy.

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    « Odpowiedź #174 dnia: Maja 12, 2013, 13:37:58 »
    Widzę, słownik na półce się nie kurzy.

Słaba prowokacja :)

Z góry przepraszam za zaśmiecanie wątku 14. Pułki Kirasjerów, lecz chciałbym nawiązać bezpośrednio do wcześniejszego postu Matima. Proszę też o potraktowanie poniższej wiadomości jako wypowiedź czysto informacyjną, która nie ma na celu zaogniania dyskusji w tym wątku.

Ekhem...
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #175 dnia: Maja 12, 2013, 17:22:13 »
    Nie zaśmiecaj wątku takimi komentarzami. 12 stron ma być przejrzyste dla każdego zainteresowanego.

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #176 dnia: Maja 12, 2013, 21:03:59 »
    DAFUG?! Billy, o co Ci chodziło? Pewno coś chciałeś przekazać ciekawego :D Bo nie wierzę w to co widzę :D hahah proszę wyjaśnij jak możesz D:D: ol ololol

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Respice finem
    « Odpowiedź #177 dnia: Maja 13, 2013, 10:06:53 »
    Lol? :D Nie rozumiem twojej reakcji w takim stopniu...
    Myślałem że zrozumiecie i nie będę musiał sprostowywać, tym bardziej, że tak samo nie chcę wszczynać niepotrzebnej dyskusji i ktoś mi rozkazał nie zaśmiecać waszego wątku.
    Ale jak sobie życzysz : )

Chodziło mi o to, że Rizzet swoją wypowiedzią już na wstępie oznajmił, iż:
    , po czym napisał długą wypowiedź, a wy (przynajmniej według mnie) tak jakbyście nie zauważyli tego zdania i wzięliście to jako prowokację.
    Cytując najpierw wasze odpowiedzi, zaś później to samo zdanie (wprowadzenie do wypowiedzi Rizzeta) chciałem zwrócić uwagę na to, co przedstawiłem powyżej.
    Mam nadzieję, że rozjaśniłem.

DAFUG?! Billy, o co Ci chodziło? Pewno coś chciałeś przekazać ciekawego :D Bo nie wierzę w to co widzę :D hahah proszę wyjaśnij jak możesz D:D: ol ololol
    Nie rozumiem tylko aż takiej reakcji ;P ??
    Co najmniej, jakby stało się coś na miarę całej sceny.

Pozdrawiam!
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #178 dnia: Maja 13, 2013, 10:52:14 »
    Skończ i nie pogrążaj się więcej...

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Respice finem
    « Odpowiedź #179 dnia: Maja 13, 2013, 18:32:38 »
    Pff...
    Coś lepszego może?

Jak sobie życzysz, skończę...
    Nie chce mi się tutaj pisać, ale przecież nie mogłem pozostawić żądania Garonda bez odpowiedzi, czyż nie?
    Więc powinniście być zadowoleni : )

Żegnam.