Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [KK!] Ogniem i Mieczem 2: Ku Karaibom / Caribbean! - dyskusja  (Przeczytany 67008 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: [KK!] Ogniem i Mieczem 2: Ku Karaibom / Caribbean! - dyskusja
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 25, 2015, 22:02:39 »
    No to ja już sam nie wiem.
    Tak to jest z tymi forami, człowiek jest głupszy po poznaniu opinii innych niż przed, przynajmniej miało się swoje zdanie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 26, 2015, 00:06:57 »
    Ten fragment ze zwróceniem się do Ubisoftu mnie rozwalił. Serio myślisz, że studia deweloperskie/dystrybutorzy tak po prostu dzielą się między sobą zasobami czy wiedzą? :D

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 26, 2015, 00:16:13 »
    Ja tutaj dopatrywałem się takie pstryczka w nos twórcom za to zrzynanie od innych produkcji :D

Offline Garedyr

• Użytkownik
    • Piwa: 75
    • fear the bonerlords
    « Odpowiedź #168 dnia: Lutego 26, 2015, 16:11:31 »
    Ten fragment ze zwróceniem się do Ubisoftu mnie rozwalił. Serio myślisz, że studia deweloperskie/dystrybutorzy tak po prostu dzielą się między sobą zasobami czy wiedzą? :D

To akurat miało im trochę dać kopa w dupę xD Liczy się to, że teraz te dźwięki są normalne.

"Szukaj po omacku ch*ja w cieście" ~Prußak
    "Jakbym miał pasztet to bym zjadł kanapkę z pasztetem ale nie mam chleba" ~Mat Berserker
    "Bieg na kilometr w ramach biegania, to jak picie piwa bezalkoholowego w ramach picia alkoholu" ~Dyktator

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #169 dnia: Lutego 26, 2015, 18:10:01 »
    Garedyr,  władca skryptów, zmierza do bycia królem Karaibów :D
    I zaczyna odnosić sukcesy w tej sprawie :D

Offline pirat

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #170 dnia: Marca 01, 2015, 07:39:05 »
    Jak na razie jest to niedoróbka z potencjałem.

Abordaż byłby świetny gdyby był system dowodzenia z Warband - (1- F1- F2) infantry follow me..
    Teraz jest bajzel i szarża :(

Tak samo oblężenia...

Wspinanie się na maszty i skakanie na linie na wrogi okręt - świetne.

Ubiór i wygląd jednostek - niestety do przeróbki. No i tych płytówek mogliby się pozbyć...

Bitwy morskie - całkiem ok, tylko dlaczego okręt bez załogi manawruje i strzela?

Długa droga zanim będzie z tego normalna gra..

Mam nadzieję że ktoś to będzie modził.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #171 dnia: Marca 01, 2015, 12:20:56 »
    Długa droga zanim będzie z tego normalna gra..

Nie ma to jak oficjalnie, jako gotowy produkt wydać grę, która tak naprawdę jest dopiero w procesie produkcji. Niech frajerzy kupią i niech się łudzą, że studio po zgarnięciu kasy będzie przez następny rok czy więcej dalej siedzieć i grę rozwijać, aby wprowadzić to wszystko, co zostało obiecane i by wszystko działało jak należy. Powodzenia. :)

Już raz taki myk zrobili - przy okazji pierwszego OiM - choć nie był to przekręt na aż taką skalę. Wtedy podobnie obiecano ludziom, że gra po premierze będzie łatana, że dodadzą tryb multiplayer i brakujące rzeczy. Jak to się skończyło, chyba pamiętacie.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #172 dnia: Marca 01, 2015, 13:13:21 »
    Właśnie. Ale po przejażdżce z R II człowiek jest ostrożniejszy i na razie nie zamierza kupować - a może nawet w ogóle. Grunt, że Paradox pracuje nad swymi grami, serię M&B (poza jakimiś dobrymi modami do WB) można sobie darować...

Offline pirat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Marca 01, 2015, 21:58:55 »
    Może i racja i nic z tego nie będzie,  ale szkoda by było.. bo zapowiada się nieźle.

Z drugiej strony znam przykład (nad)aktywnych developerów którzy faktycznie wypuszczają patch za patchem i wprowadzają zmiany w grze - mimo negatywnych opinii całej społeczności.

W obecnym stanie gra jest niegrywalna bo  większość graczy uciekła, i nie ma się z kim bić.

Mam nadzieję że z Caribbean! będzie inaczej.. albo ktoś zrobi mody.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #174 dnia: Maja 14, 2015, 12:58:49 »
    Noc na bagnach, złowieszcza mgła unosząca się razem z smrodliwymi oparami, wywołującymi dziwaczne obrazy wijących się w agonii demonicznych twarzy, egzotyczne rośliny, blask księżyca, piękna atmosfera.
    Chmury, dym, odbicia, sny i miraże... hmmm.
    No mi się podoba, podoba.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #175 dnia: Maja 14, 2015, 22:36:27 »
    Kurde, niezła wczuwka. Ale nadal IMO gra jest z rzędu tych kiepsko-średnich i nie powala.

Offline alexbobi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Lipca 19, 2015, 21:19:41 »
    Materiały z PBOD i Diplomacy znajdują się w grze dlatego, że twórcy tych modów współpracowali z twórcami gry. Przynajmniej tak twierdzi przedstawiciel studia pracującego na Caribbean.

Co do skryptów z naszego moda, to wpierw próbowano zrzucić winę na Taleworlds i ludzi z Napoleonic Wars (że niby te skrypty były częścią źródła, które twórcy Caribbean od TW otrzymali). Gdy to nie przeszło, zwalono na bliżej nieokreślonego "luźnego współpracownika", który miał się zająć oskryptowaniem armat i który nasze skrypty do gry dodał. Obiecano nam, że w najnowszym patchu wszystkie rzeczy podkradzione z naszego moda zostaną usunięte (w zeszłym tygodniu był patch, więc teoretycznie już ich powinno nie być).

Usunięto już te podkradzione rzeczy?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #177 dnia: Lipca 19, 2015, 21:38:18 »
    AFAIK już dawno temu, można się zresztą tego domyśleć po dacie zacytowanego posta... na tak długie olewanie środowiska graczy raczej by sobie nie pozwolili.

Offline alexbobi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Lipca 20, 2015, 00:27:29 »
    Po waszych opiniach widać że pozwalali sobie już na wiele, tak że nie byłem pewny ;)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #179 dnia: Września 29, 2015, 21:02:29 »
    Ciekawe, czy takie "podkradanie materiałów z modów" dotyczy tylko M&B czy także innych gier, ale znając ludzi, jestem pewien, że i w innych grach, innych modach zdarzają się przypadki kradzieży. Gdyby absolutnie wszystko było OSP, wtedy nie byłoby takich problemów, ale z drugiej strony wszystkie mody NIE MOGĄ być OSP, bo ludzie, którzy je tworzyli, mają do nich prawo. To ich czas, ich godziny ciężkiej pracy, które postanowili przeznaczyć tak, a nie inaczej.

A z innej strony, żeby uniknąć rozkradania materiałów, to trzeba by było zabezpieczać każdą texturę i każdy plik .brf hasłem (nie mówiąc już o pozostałych plikach tekstowych) , a tak się chyba nie da. Nie wiem, bo się na tym nie znam. :3

W każdym razie nie grałem jeszcze w Karaiby i raczej nie mam zamiaru xd NW mnie rozczarowało, Viking Conquest też mnie rozczarowało, więc Karaiby mnie nie rozczarują, bo zwyczajnie je oleję. Pozdro dla uczciwych modderów i prawdziwych fanów M&B.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!