Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [KK!] Ogniem i Mieczem 2: Ku Karaibom / Caribbean! - dyskusja  (Przeczytany 67061 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shawnee

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [KK!] Ogniem i Mieczem 2: Ku Karaibom / Caribbean! - dyskusja
    « Odpowiedź #60 dnia: Listopada 04, 2012, 07:23:32 »
    Już lepiej niech zrobiś coś o wojnie o niepodległość stanów zjednoczonych albo Insurekcji Kościuszkowskiej...

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #61 dnia: Listopada 04, 2012, 07:35:31 »
    Wojna Secesyjna to by było to. A tu znów czepiacie się jednego : Że ma tytuł ,,Ogniem i Mieczem" jak z Settlers: Dziedzictwo Królów. Wszyscy zrzędzą, a jakby ,,Settlers" nie było w tytule to byłoby spoko. Dajcie spokój. Piep**cie tytuł i skupcie się na tym jaka gra jest.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Ensis

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:11:55 »

Data wydania - początek 2013. http://snowbirdgames.com/?p=501

Огнем и Мечом 2: На Карибы на Игромире :
    http://www.youtube.com/watch?v=I_o-o9ChsL4

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:23:56 »
    Komentowanie pozostawię innym, ja tylko chce dać upust swojej irytacji. Brak mi słów jak widzę modele z native. Niech w końcu pozbędą się tych gównianych modeli!

edit/ Pisząc native ma na myśli czystą, pierwszą wersje MountBlade!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:25:49 »
    Mapa świata wygląda na maksa biednie... ale i tak ludzie kupią.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:31:07 »
    Tak jak wyżej mapa świata wygląda biednie, stara grafia czyli nic nowego co mogłoby dać grze coś porządnego. Jedyna nowość to fabuła jeśli w ogóle w jakiejś formie raczy wystąpić.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:33:19 »
    Jeśli chodzi o fabułę, spodziewałbym się czegoś bardzo podobnego do Ogniem i Mieczem. Niczego więcej nie oczekuję, chociaż co ja tam wiem. Mam nadzieje, że się mylę.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2012, 23:25:37 wysłana przez Oktawian »

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:42:09 »
    Nie wiem dlaczego, ale jak spojrzałem pierwszy raz na tą mapę to po prostu nóż mi się w kieszeni otworzył - okropnie to dla mnie wygląda. Mam chociaż cichą nadzieję, że M&B 2 nie wypuszczą jako kolejną część z badziewnymi już modelami z pierwszej części. Napoleonic Wars już nie kupiłem i powoli tracę nadzieję na jakąś lepszą, większą zmianę, a nie tylko kosmetykę.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:44:44 »
    Fajnie byłoby, gdyby narzucili jakiś konkretny klimat, albo coś realistycznego i mocnego albo coś jak w Sid Meier's Pirates!. Żeby nie było to tak nijakie jak dotychczas. Ale w sumie to i tak mnie to nie obchodzi, bo w życiu takiej brzydoty nie kupię.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:49:06 »
    Wątpię by zmienili silnik graficzny, widzę ten sam problem co z War of the Roses, czyli po prostu wydanie czegoś na siłę by zarobić chociaż coś bez zbędnego wysiłku. Można tylko liczyć na mody, chyba...

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 17, 2012, 21:59:39 »
    Klimat... Muszą się postarać dużo, by go znów odzyskać. Jakoś jak zaczynało się w tą gre grać, to czuło się ją bardziej, była jedyna w swoim rodzaju (i chyba jeszcze jest). Ale z czasem to utraciło, wszystko się przejadło, a taleworlds odgrzewa nowymi częściami tą grę i wychodzi nam to, że ten kotlet dawno się spalił...
    A'propo - dlaczego nie ma głosu? Czy mi się coś zepsuło? Już widzę ten karaibski klimat potęgowany piękną muzyką tamtego okresu i części świata. A może muzyka z Warbanda jako miód dla uszu? Brakuje muzyki z wczesnej bety (czy tam alphy) M&B.
    Pozdrawiam
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 17, 2012, 22:04:40 »
    Ja także nie słyszę żadnych dźwięków więc to zapewne jest prezentacja no-sound. A już myślałem, że mi na tym SO słuchawki nie działają ;x

Co do klimatu to myślę, że samą muzyką mogliby wiele nadrobić bo ja słyszę w uszach szum morza, świetną muzykę z "Piraci z Karaibów" oraz uciekającego Jack'a Sparrowa przed wojskiem Jej Królewskiej Mości. Piękne !

Offline Ogniomistrz

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 17, 2012, 22:19:43 »
    A ja wyczuwam ch***e gówno et cetera tylko nowe tekturki kilka nowych broni ch***a mapa no po prostu płacz i zgrzytanie zębów :(

Tyle razy upominałem... 25 punktów ostrzeżeń za słownictwo.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2012, 23:54:57 wysłana przez sir Luca »
    Ogniomistrz_the_Grey
    ReS_Ogniomistrz_PL
    Ogniomistrz_the_PonyFan
    LN_5pp_szer_Ogniomistrz_PL
    pod takimi tagami można mnie spotkać w świecie M&B

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 18, 2012, 07:31:50 »
    Bojkot i ignorowanie tego gówna to jedyna słuszna droga. Toż to ewidetne oszustwo i po prostu kpina z konsumenta. Stop tolerowania kiczowatych tworów gropodobnych za które trzeba płacić. Lepiej wspierać mody, które są od tego syfu o wiele bardziej rozbudowane. Chciałbym już z góry pogratulować frajerom (no niestety inaczej tego nazwać nie można), którzy kupią tą grę w nadziei że oni coś poprawią przypomnę historię i perypetię związane z tym "studiem" i wydawcami, jak dla mnie to jest to po prostu zwykłe oszustwo do wyciągania kasy na frajerach.

-OiM 1 - zupełnie zbugowany twór, twórcy obiecywali poprawienie gry wielkim patchem i dodanie MP, pamiętam jeszcze ich obietnice na forach,
    -OiM 2 (DP) - kolejny zupełnie zbugowany twór, z kompletnie zbugowanymi lokacjami i mapami gdzie twórcy nawet nie pofatygowali się dobrze ustawić flag i są one np. w budynkach, o zupełnie zbugowanych animacjach i gameplayu to już nie wspomnę, oskar za cierpliwość i wytrwałość należy się całej scenie DP, że są w stanie w to grać na multi, ja podziwiam w ich upor, przypomnę tylko że DP powstało jako kontynuacja OiM 1, pierwotnie miał to być po prostu patch.. a wyszła płatna gra,
    -OiM 3 Ku Karaibom - idiotyzm nazwy już pominę, ignorancje twórców też, oraz wszystkie perypetie związane z pewnym moderem na TW i samym modem, bo to po prostu jest zwykłe frajerstwo, po prostu kolejny twór, który zostanie wydany, dodadzą jedną łatkę po premierze i rzucą w kąt,

Nie wspomnę też o wszelkich perypetiach z wątpliwym pochodzeniem wszelkich modeli/tekstur i samych konceptów na moda, oraz o kradzeniu nazw i innych rzeczy.

Bojkot to jedyna opcja dla tego czegoś.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 18, 2012, 07:37:39 »
    Nie wiem czy cieszyć się czy płakać. Mam słaby komputer, więc ledwo mi Warband idzie na najniższych.. Ta gra zostanie wydana w 2013 roku. ŁADAFAAAK? Co to jest za grafika? M&B w wersji 0.xxx wyglądało ładniej. Nie, nie wierzę że ktoś to kupi, ani dla jaj, ani dla recenzji. Mapa wygląda jak kwadrat pełen dróg, który pocięto tak, że powstały wyspy z drogami. ŁADAFAAAK?