Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [KK!] Ogniem i Mieczem 2: Ku Karaibom / Caribbean! - dyskusja  (Przeczytany 66873 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    Odp: [KK!] Ogniem i Mieczem 2: Ku Karaibom / Caribbean! - dyskusja
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 29, 2012, 20:00:32 »
    To ma być jakby zupełnie nowa gra. Mam nadzieje że nie bedzie osad najemników. To było kiepskie w OiM, że z wieśniaków nie dało sie zrobić husarii

Offline Thomas Marshal

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Ból jest tymczasowy, honor jest wieczny.
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 29, 2012, 20:15:33 »
    Z wieśniaków nie dało się zrobić husarii bo Husaria była elitarną jednostką rekrutującą się z zamożnej szlachty a nie zbieraniną rolników ;p

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 29, 2012, 20:31:00 »
    To mi się podoba. Po okresie złodziejowania na pomyśle modderów coś nowego. I widać że to już będzie totalna przeróbka, a nie kilka itemów. Może być fajnie :-)
    Sława!

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 29, 2012, 21:18:31 »
    A mi się wydaje że to rozwinięcie moda pirates, czyli nic nowego...

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 29, 2012, 21:19:32 »
    Jeśli chodzi o marketing Deluge, najlepiej chyba trzeba poprosić jakąś osobę z youtube która ma te 30000tysięcy widzów i posiada warbanda aby nagrała film propomujący moda.
    Trailer fajny i jest ale jak ostatnio na niego patrzyłem wyświetleń aż tak dużo nie było.
    ahahahafhhahah, myślisz, że jest ktoś na YT kto ma 30000tys. widzów i nagrywa coś z wb albo posiada wb?

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 29, 2012, 21:24:56 »
    @UP: A mi się wydaje, że post Blitzwinga ociekał ironią :P

Aż mnie krew zalewa.. Banda złodziei zżyna kolejny pomysł, którego nawet nie wykorzystają.. Na szczęście ludzie są nastawieni sceptycznie.

Offline felixl9000

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • Jam jest Gondorczyk !
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 29, 2012, 21:27:38 »
    ahahahafhhahah, myślisz, że jest ktoś na YT kto ma 30000tys. widzów i nagrywa coś z wb albo posiada wb?

Można nagrać i dać mu do opublikowania na swoim kanale !

Edit : Tylko trzeba znaleźć takiego gościa (zawyżyliście liczbę suskrybujących )

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 29, 2012, 21:32:50 »
    Gimperr, nagrywał 2 serie z warbanda i zna tą grę ma około 35tysięcy subskrybcji.Jego widzowie lubią warbanda, kontaktować z nim w takich sprawach można się na pocztę(najlepiej podać że serwis pisze).
    Gimperr zna tawernę i zamieścił link o niej na jednym ze swoich filmów dotyczących instalacji florisa(dlatego kiedyś tak dużo osób było).
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 29, 2012, 21:36:55 »
    No ale 35 tysięcy, to nie 30000tys... Zważajcie na te zera po 3...

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 29, 2012, 21:48:43 »
    35 tysięcy to więcej.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 29, 2012, 22:15:00 »
    Dobra scaliłem oba tematy, mały bałagan się zrobił.

Co do tematu to dla mnie twarzpalm. Jak widzę tytuł Ogniem i Mieczem 2: Ku Karaibom to nie wiem czy śmiać się czy płakać, Henryk Sienkiewicz niewątpliwie był człowiekiem o szerokich horyzontach, ale pewnie by się poharatał jakby miał napisać taki sequel do Trylogii...

Nawiązania do sławnych Piratów ? Ta gry jest wyjątkowa, jakiekolwiek nawiązania do niej będą tylko nędzną próbą kopiowania. Kto grał ten wie. I mówię tutaj o pierwszej odsłonie, nie o tym "cukierkowym" remake-u, który się ukazał kilka-kilkanaście lat temu.
    Twórcy Ogniem i Mieczem 2: Ku Karaibom obiecują, że gra pod względem strategicznym przypominać będzie kultowe Pirates! Sida Meiera – dostępne będą bowiem różne ścieżki rozwoju kariery naszego bohatera.
    Hehe to ci heca, bo w Piratach wybierałeś imię, czas rozgrywki, specjalizację i narodowość. Żadnych ścieżek rozwoju nie było i może właśnie to było w tym najlepsze.

Każdy statek będzie można ulepszyć dokupując mu armaty i szkoląc załogę.
    Odkrywcze :D
    Wspomniane armaty przydadzą się zwłaszcza w bitwach morskich, które będą mogły zakończyć się abordażem, dzięki któremu przejmiemy okręty wroga. Artylerię będzie można wykorzystać także w trakcie oblężenia twierdz lub w walkach polowych.
    Doprawdy ? Słuchaj, nigdy o tym nie wiedziałem :P
    Sama produkcja ma być oparta na silniku Mount & Blade, wprowadzono do niego jednak sporo zmian – dodano animacje żaglowców (i ich żagli), zwiększono liczbę polygonów wszystkich modeli w grze oraz zmieniono system rozwoju postaci.
    Zaiste wielkie zmiany.

Artykuł pisał chyba jakiś spec z popularnego portalu internetowego zaczynającego się na literę "o". A gra zapowiada się jako zlepek pomysłów z kilku innych gier: Mount and Blade, wspomnianego Pirates! i Pirates of the Burning Sea.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 29, 2012, 23:36:06 »
    Nie wiem skąd te zdziwione miny wszystkich. O tej grze mówiło się już ponad pół roku temu. I owszem, jest to wybitnie zerżnięty pomysł z kolejnego moda. Ale nie chodzi tu o The Deluge i nie wiem czemu ludzie na siłę go tu wciskają (choć będą w nim bitwy morskie, to fakt). Tutaj ofiarą stał się "Pirates&Fishmod" Yoshiboy'a. Smutne jest to tym bardziej, że Yoshi starał się dostać od Taleworlds pozwolenie na wydanie swego moda jako DLC. TW jednak go olało całkowicie i nikt nawet nie raczył mu odpowiedzieć. Pół roku po tych zdarzeniach ogłoszono, że powstanie M&B na Karaibach, ale tworzony przez ludzi odpowiedzialnych za OiM. Miłe...

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 30, 2012, 00:11:09 »
    Nie masz kontaktów to się nie liczysz i tyle. Ilu takich moderów zostało olanych, moderów którzy mogli by zrobić coś fajnego i za co można by zapłacić bez wyrzutów... Może pojawi się nowy gracz i TW pójdzie w niepamięć, za swoje zagrywki wobec ludzi tworzących scenę M&B zasługują na to...

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    « Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 30, 2012, 12:16:29 »
    Poszperałem trochę i mam parę newsów. Gra będzie bazować na książkach nie H. Sienkiewicza, a Rafaela Sabatiniego (http://pl.wikipedia.org/wiki/Rafael_Sabatini). Początkowy rok gry to około 1650. Poza tym polski wydawca gra trochę nie fair, gdyż oryginalny tytuł to "To the Caribbean!" bez nadtytułu With Fire and Sword (Ogniem i Mieczem), co zaprzecza związkowi gry z Sienkiewiczem i nie jest kontynuacją poprzedniej gdy Sich, tylko osobnym nie powiązanym z OiM tytułem. TTC nie jest więc czymś wyjątkowym, skoro polski wydawca chcąc zarobić więcej daje dobrze kojarzący się i nie powiązany nadtytuł.

Poza tym mam parę screenów:
    (click to show/hide)

Źródła:
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,199081.0.html
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,198218.0.html
    http://gameway.com.ua/preview/4981-na-kariby-novaya-ukrainskaya-igra-ot-sozdateley-ognem-i-mechem-ekslyuzivnaya-premera-ot-gameway.html
    http://games.totalwars.ru/preview/3d-action/788-mount-and-blade-karibes-preview.html

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 30, 2012, 13:55:29 »
    Oprócz nazwy to nie dowiadujemy się absolutnie nic nowego. Już dawno mówiono o M&B na Karaibach.
    Ciekaw jestem, czy w jakikolwiek konkretny sposób ta ich "gra" będzie się różnic od Sea Dogs 2... Bo powiedzmy sobie szczerze, co Sich może wymyślić samodzielnie? To jest banda patałachów, nie developerów.