No więc pograłem parę godzin w dzieło Borkowskiego i mam już trochę informacji o tym modzie. Po pierwsze mamy 5 frakcji do wyboru: Zakon Krzyżacki, Królestwo Polski, Wielkie Księstwo Litewskie, Mongołów (powinna być Złota Orda) i Królestwo (!) Nowogrodu (powinno być księstwo)
Jeśli chodzi o jakieś nowe przedmioty to na razie zauważyłem tylko jedną nową teksturę dla heater shield (cała drewniana, nie ma żadnych ozdób), poza tym wszystkie przedmioty pochodzą z native'a. Nowości są natomiast przy wyborze swojej chorągwi. Dodane zostało kilkanaście nowych chorągwi, min. możemy wybrać godło zakonu krzyżackiego, godło rzeczpospolitej :/ (w herbie jest i polski orzeł i litewska pogoń) oraz herb Nowogrodu Wielkiego.
Co się tyczy mapy. sam jej wygląd został zmieniony, ale po mostach nie uda się wam na razie przejść, trzeba iść do brodów na rzekach. Nazwy wiosek nie zostały zmienione, ale zostały zmienione nazwy miast i zamków, z wyjątkiem terenów kontrolowanych przez mongołów, tam dalej jest Tulga, Halmar, Narra i Ichamur, zamki zresztą też nie mają zmienionych nazw.
Na początek tyle, ale niedoróbek jest więcej. Mimo wszystko jak macie ochotę sobie pograć w tego moda to myślę, że nie będziecie zbyt zawiedzeni, bo bywały już dużo bardziej niedorobione mody.