Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze własne państewka :)  (Przeczytany 20695 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Arkito

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Nasze własne państewka :)
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 25, 2008, 19:50:54 »
    Niby tak ale ja robiłem metodą save and load i wybierałem wszystkie dostępne wersje i przyłączyło się tylko 5 na 20 a reputacji miałem coś koło 200.

Kiedyś jak grałem z większą reputacją to dołączyło ich 18 więc chyba jakaś różnica jest.

Ps znalazłem strój samuraja :-) nareszcie
    Taki jest losu żart ponoć że nawet jeśli się topisz to możesz spłonąć ;p

Offline Knight

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 27, 2008, 07:52:10 »
    Mam jeszcze jedno pytanko jeżeli lord odmówi przyłączenia się do nas jest jeszcze szansa by do nas dołanczył

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 27, 2008, 20:43:28 »
    Wydaje mi się że nie bo mi się tak ani razu nie zdażyło i mnie to denerwuje.
    Taki jest losu żart ponoć że nawet jeśli się topisz to możesz spłonąć ;p

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 29, 2008, 17:17:55 »
    Wg mnie świat jest za mały, więc i państwa nie mogą być specjalnie wielkie. Przydałby się mod nawiązujący do idei Dagger Fall, i ogromu tamtego świata. Z układem prowincji, państw, miast i wiosek z tamtej gry. To byłby gigantyczny świat, chociaż nie wiem, na ile byłoby to obciążające dla procesora. Chociaż, zakładam, obciązające są głównie bitwy przez nas osobiście prowadzone, więc mógłby by się sprawdzić pomysł.

Zedytuję wypowiedź, i dodam jedno pytanie. W końcu do tego tematu jest odsyłacz z topicu o rebeliach. Zatem, jeśli podejmujemy misję z rebelią (pretendentem do tronu), to czy tracimy swoją wioskę (i ewentualnie zdobyte zamki, miasta)?
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2008, 19:19:51 wysłana przez yaey »

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 29, 2008, 22:30:36 »

[/quote]

Hmm, oj chyba nie to odgrywa największą role.
    W trakcie rebelii, by przekonać jakiegoś lorda do własnych racji, przede wszystkim trzeba na nim użyć właściwego argumentu z dostępnych.
    [/quote]

Ważny jest też stosunek jednego lorda do drugiego. Zdazylo mi sie grajac rebelią u swadian że lordowie nie dażyli szacunkiem jednego z dołączonych przezemnie wcześniej Lordów i odmawiali ze wzgledu na tego tchórzliwego psa itd. :)

Odnoszę też wrażenie że ważne jest aby w pobliżu nie było innych lordów bo spotkałem sie z komentarzem spolszczonym więc byc może to fantazja tłumacza iz - nie bedziemy tu i teraz o tym rozmawiać przy innych.

Wykonał ktoś z was taka akcję? sam (dla siebie nie dla uzurpatora) zaczał zdobywać zamki i wykasował jakąś frakcje? Ja zrobiłem tak na wersji 960 zdobyłem wszystkie zamki i miasta i nie zostałem królem. Frakcja krzyżacka (nord) nie znikneła nadal byłem widoczny jako szósta rebeliancka frakcja. Co prawde nie grałem potem długo i był to mod Great Lithuanian ale chyba to ostatnie nie ma znaczenia. a może ma:)

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 30, 2008, 00:21:27 »
    Ja sobie obmyśliłem plan, że zrobię sobie za przyjaciół kluczowych lordów z własnej frakcji. Kluczowych, czyli takich, co mają własne miasta i zamki. Przez co rebelia będzie tylko formalnością.

Offline Markoncinio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Października 15, 2008, 20:20:31 »
    Siema!
    Postanowiłem że sam poprowadzę rebelie,i udało sie podbiłem wszystkie miasta i zamki chanatu nie maja żadnej armii (czasem gdzieś zobaczę jakiegoś lorda błąkającego sie po okolicy).
    co teraz mogę zrobić gdy wyskoczy mi ze chanat został rozwalony zostanę królem i będę mógł werbować lordów czy zostanę dalej sam w rebelii? 
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2008, 21:18:46 wysłana przez Markoncinio »

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Października 16, 2008, 11:55:29 »
    w pewnym momencie quest z rebelia sie skonczy,twoje stosunki z danym panstwem spadna do 0 a ty zostaniesz zwyklym wasalem,wladca zostaje pretendent (to chyba oczywiste,czyzbys nie wiedzial JAKI quest wziales? )

Offline Markoncinio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Października 16, 2008, 20:16:37 »
    nie pomagałem zdobyc tron predentowi tylko sam bez pomocy zadnej frakcji zniszczyłem chanat

Offline Arthor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Października 19, 2008, 12:52:11 »
    Rozumiem, że chodzi głównie o to, żeby trzymać cały kraj za jaja. Żeby zostać marszałkiem wcale nie trzeba robić rebelii. Jak grałem w 0.960 przyłączyłem się do Vaegirów i wybrali mnie marszałkiem, bez detronizacji Yargoleka i robienia rebelii. Może wpłynął na to fakt że miałem przeszło 1500 pkt reputacji i większość lordów była "cooperative". W każdym razie bez wielkiego wysiłku można marszałkiem zostać, nie trzeba od razu się buntować.

Offline Markoncinio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Października 19, 2008, 21:01:00 »
    teraz jestem marszałkiem swaddi
    A od PODRÓŻNIKA dowiedziałem się że jednak nie można zostac królem

Offline Ferun

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Października 20, 2008, 10:08:36 »
    Siema!
    Postanowiłem że sam poprowadzę rebelie,i udało sie podbiłem wszystkie miasta i zamki chanatu nie maja żadnej armii (czasem gdzieś zobaczę jakiegoś lorda błąkającego sie po okolicy).
    co teraz mogę zrobić gdy wyskoczy mi ze chanat został rozwalony zostanę królem i będę mógł werbować lordów czy zostanę dalej sam w rebelii? 

Wątpie żeby coś takiego nastąpilo ale jesli jakis Lord bedzie chcial sie do ciebie przyłączyc albo zostaniesz królem to koniecznie podziel sie tym bo dało by to mi i nie tylko mam wrażenie mi nowego kopa do gry:) Byłem w podobnej sytuacji co ty i nic takowego nie nastapiło ale ja krótko potem gralem dalej wiec może dlatego. Moze tam jeszcze jest cos do odkrycia:)

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Października 20, 2008, 10:23:54 »
    to sie niestety nie wydarzy,chyba ze wprowadza to w nowszych wersjach

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #43 dnia: Października 20, 2008, 14:55:40 »
    Można samemu wprowadzić drobne poprawki w jednym z plików gry (conversation.txt) i wtedy będzie można przeciągać lordów na swoją stronę nawet wtedy, gdy prowadzi się samotną rebelię. Jest tylko jedno "ale" - nie będziemy w stanie nadać tym lordom żadnych ziem. Będą się wałęsać tacy "bezdomni", bez własnej bazy wypadowej i bez przybytku, którego mogliby bronić. Jeśli jednak ktoś chce to wypróbować, to tutaj może zobaczyć, co trzeba zmienić:

http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,46290.msg1235263.html#msg1235263

Offline Pampil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Października 20, 2008, 19:42:57 »
    Można samemu wprowadzić drobne poprawki w jednym z plików gry (conversation.txt) i wtedy będzie można przeciągać lordów na swoją stronę nawet wtedy, gdy prowadzi się samotną rebelię. Jest tylko jedno "ale" - nie będziemy w stanie nadać tym lordom żadnych ziem. Będą się wałęsać tacy "bezdomni", bez własnej bazy wypadowej i bez przybytku, którego mogliby bronić.

Jak ktoś sie zna i dobrze ,,pogrzebie" to na pewno w jakimś pliku zrobi tak ze będą mogli oni otrzymywać ziemie.