Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze własne państewka :)  (Przeczytany 20715 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nasze własne państewka :)
    « dnia: Lipca 22, 2008, 16:23:03 »
    Założyłem nowy wątek, ponieważ takiego (chyba) jeszcze nie było, czego powodem jest na pewno to, że od niedawna można dopiero w Mount&Blade stworzyć własne, lub (co też nie jest mniejszą władzą) zostać marszałkiem.

Dawajcie tutaj screeny wielkości waszych państw. Porównamy ;)

Ja po wielu miesiącach w grze postanowiłem zdradzić Haralusa i złożyć przysięgę jego (podobno) nieślubnej córce. Po tygodniu sytuacja dawnego króla wygląda raczej nieciekawie. A co do mnie..

http://img183.imageshack.us/my.php?image=sddfsfsdfhw9.png

Vaegirzy i Nordowie jeszcze się upierają ale jestem pewny, że się "jakoś" dogadamy :P
    Lepiej nie pytajcie ile płacę żołdu za utrzymanie wojska w tym wszystkim :/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2008, 18:27:11 wysłana przez Emil »

Offline Hal0o

• Użytkownik
    Odp: Nasze własne państewka :)
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 24, 2008, 00:29:25 »
    Mam pytanie <trochę mi wstyd>
    Mam wersje 0.6
    Z pewnym trudem rozgromiłem królestwo swadii (jestem jako rebeliant), w lochach mam ~13 różnych lordów...
    Ale żadnego wasala...A to by się przydało, widzę, że Ty, mimo iż jesteś w stanie rebelii możesz najmować wasali, pytanie:
    Jak :O?

edit

Dobra, nvm :D Nie zauważyłem, że napisałeś o isoli ;)

edit 2
    No nie... :/ Nawet jak pomagam kolesiowi z chanatu to i tak jestem wasalem :(
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2008, 01:42:42 wysłana przez Hal0o »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 24, 2008, 10:42:51 »
    Nie nie jestes wasalem tylko marszałkiem a bycie marszałkiem nie przeszkadza w byciu wasalem. To marszałek ma władze nad królestwem a nie król
    Mam wersje 0.6
    Wtf w wersji 0.600 można było porywac wrogich lordów i oni wogle prowadzili wtedy armie?. Czemu ich usunięto? Wiem że się czepiam ale taką mam nature;)

Offline Hal0o

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 24, 2008, 13:50:12 »
    xD mój błąd, oczywiście chodziło mi o 0.96

Mi chodzi o sam tekst:
    Królestwo [...] którym rządzi:
    Dlaczego mnie tam nie ma :((

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 24, 2008, 15:45:25 »
    Musisz mieć przynajmniej 1 miasto pod swoją władzą, żeby rebelia powstała (to wiem, bo jak miałem sam zamek, to moja rebelia jeszcze nie powstała). Dopiero wtedy powstanie szósta frakcja.

Mam pytanie. Na Taleworlds czytałem, że rebelia może przejąć nazwę królestwa któremu wypowiedziała zdradę (czyli w moim przypadku Królestwo Swadii). Problem w tym, że nie da się chyba całkowicie zlikwidować frakcji i jednocześnie skończyć misji od Isolli. Ma ktoś jakiś sposób?

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 24, 2008, 16:35:29 »
    Mam, mianowicie przejmuje jak najwieksza ilosc lordow i wszystkie miasta oraz zamki. Zakonczenie questa nastepuje albo po rozmowie z pretendentem (czyli w twoim przypadku Isolla) albo samoczynnie, niestety nie pamietam dokladnie :( Gdy to sie stanie frakcja zamienia sie z rebeliantow w podstawowa tyle ze z nowym wladca i marszalkiem (choc to gracz faktycznie rzadzi w panstwie).
    « Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2008, 16:55:08 wysłana przez Misiumen »

Offline Adollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 25, 2008, 01:49:04 »
    Da się rozwalić całą frakcję. Przed wczoraj rozwaliłem Rhodoków tzn. przejąłem ich wszystkie zamki, miasta itepe. Oczywiście w ostatnim mieście schowało się z 13 wrogich lordów. Oczywiście przejąłem to miasto. Prawie wszyscy z wrogich lordów pouciekało gdzieś daleko. Dopiero po pewnym czasie wyskoczyło mi okienko z flagą rhodocką że kraj rhodocki od dnia dzisiejszego nie istnieje. Po tym lordowie rhodoccy zaczęli dochodzić do innych państw.

Offline Flaque

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 25, 2008, 02:47:11 »
    http://img77.imageshack.us/img77/8140/swadiaeliminatedmy9.jpg
    Yuuup. Tylko nie wiem czemu nie mogę pozbyć się nordów, nie mają żadnego zamku a ich króla już porwałem. Mendy :<

Offline Hal0o

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 25, 2008, 10:02:21 »
    Jeśli w tym przypadku, pracowałeś dla isoli, ona zostaje nowym królem :P

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 25, 2008, 10:59:03 »
    Heh, no mi też dzisiaj się udało rozgromić Rhodoków. A jednak można to zrobić, nie wiedziałem. Trzeba tylko wytropić pozostałych ukrytych lordów.

Mam tylko jedną dobrą radę dla tych wszystkich, co są jeszcze w rebelii: NIE KOŃCZCIE TEJ MISJI.
    Jeśli rebelia się skończy, a nowy król dojdzie do władzy, stracicie pozycję suwerena (a także marszałka, chyba) i nie będziecie mieli tyle włości co przedtem, i władzy politycznej.

Dla mnie jest już niestety za późno ("realistic save" :( ) ale wam może się jeszcze udać nie bycie "włazidupem" tylko prawdziwym władcą Calradii :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2008, 21:05:07 wysłana przez Emil »

Offline Adollo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 26, 2008, 03:12:04 »
    Niestety.... Poprosiłem króla o yalen, a ten skurw... po prostu mi je dał. No i nici z własnego państwa (co innego, że jestem marszałkiem zielonych i mam prawie całe królestwo rhodoków na własność ;p). Bo z tego co wiem, to rebelie można zrobić, jak król się sprzeciwi oddania miasta.... Zresztą nieważne. Mam mnóstwo wiosek i zamków - tak dużo, że z samych podatków gruby szmal zbijam :D Cóż.... żółci wypowiedzieli wojnę.... Szykować póltoraki i kusze.. Czas pomóc żółtym w zredukowaniu żołdu.... mahahhahhah

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 27, 2008, 21:07:39 »
    A teraz zadam idiotyczne pytanie. Co to jest w ogóle rebelia? Wnioskuję, że podczas swego wasalstwa można się zbuntować. Ale czy da się nie dochodząc do żadnej frakcji zdobyć zamek i budować państwo od podstaw, raczej nie, nie ? xD
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 27, 2008, 21:12:10 »
    Jak najbardziej da się, tylko jest trudniej :P
    Bo wyobraź sobie wojnę z dajmy na to Nordami. Co z tego, że zdobędziesz ich zamek, skoro jesteś sam sobie królem? Bez lordów długo nie pociągniesz. Wprawdzie nie wiem czy można wtedy przekonywać ich do siebie (aby walczyli po Twojej stronie), ale na pewno jest trudniej takie państewko utrzymać w jednym kawałku. Bo wiesz, mały kąsek każdy chce pożreć ;)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 28, 2008, 00:02:23 »
    A teraz zadam idiotyczne pytanie. Co to jest w ogóle rebelia? Wnioskuję, że podczas swego wasalstwa można się zbuntować. Ale czy da się nie dochodząc do żadnej frakcji zdobyć zamek i budować państwo od podstaw, raczej nie, nie ? xD
    U mnie khergici do których chciałem się dołączyć mieli wojnę z Rhodokami. Rhodocy podbili zamek khergicki i mieli w nim 20 jednostek, więc ja aby zdobyć sobie więcej renowna podbiłem ten zamek. Teraz widnieję jako rebelia Rhodoków, choć od początku gry łupiłem ich karawany i nigdy się z nimi nie kumplowałem :D. I mam do was takie pytanie jak najmować lordów do mojej "frakcyjki". Na razie mam tylko jeden zamek i ani jednego miasta.
    PS: A ja nie jestem marszałkiem tylko królem :P
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2008, 00:05:29 wysłana przez Pablo77 »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline ryba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 11, 2008, 20:52:03 »
    Czyli jeżeli chce rządzić państwem - muszę przyłączyć się do danego miasta, następnie podczas gdy zdobędę jakiś zamek/miasto muszę poprosić króla aby mi je dał, gdy odmówi muszę zerwać moją przysięgę i wtedy będę rebeliantem, tak ? Gdy już jestem rebeliantem co muszę dalej robić żeby mieć pod sobą własnych lordów ?