Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220320 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: [WB] [SP/MP]Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #1050 dnia: Listopada 11, 2012, 21:39:32 »
    Chyba , jegomość Michał nie grał w Heroes III. Frakcje(odpowiem za twórców: Nekropoli,Twierdza,Zamek,Bastion,Cytadela,Inferno i Forteca?) . Możliwe ,że o jakiejś zapomniałem. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1051 dnia: Listopada 11, 2012, 21:50:08 »
    Jeśli o Hirołsów 3 chodzi, są jeszcze Wrota Żywiołów

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1052 dnia: Listopada 11, 2012, 21:55:03 »
    Master-ze mnie tylko chodziło jakie znajdą się w dodatku do Mount and Blade. Równie dobrze mógłbym wymienić lochitów.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #1053 dnia: Listopada 11, 2012, 22:09:16 »
    Wszystko jest napisane w FAQ w pierwszym poście, więc proszę się nie pocić nad spekulacjami jakie frakcje będą w modzie.

A propo miasta Forteca: dachy będą granatowe? (Miasto to istny majstersztyk, ale jak pisałem brakuje w nim istot żywych). Będzie można wchodzić do tych lokacji?  Mieszkańcy miast i wsi będą mieli podobne stroje do tych z Might and Magic VII?
    Tak, dachy będą granatowe.
    Tak, będą zaludnione.
    Tak, będzie się dało je odwiedzać.
    Stroje mieszkańców będą odpowiednie do miasta w jakim się oni znajdują.

Płaszcze będą osobno się nakładały , czy też przylegały do ,, bluz''.
    Płaszcze wystąpią pod postacią szat dla magów.

Pan King i Romero się zgodzili z muzyką( kontakt do nich nie jest trudny , obaj mają facebooka).
    Nie jestem pewien czy to jest pytanie.
    Bo jeżeli tak, to jeszcze do nich nie napisaliśmy, cierpliwości, poinformujemy was o ich odpowiedzi jak już to zrobimy, lecz jeszcze trochę na to za wcześnie. Na przyszłość proszę pytania kończyć znakiem zapytania, kropki mogą wprowadzić nas w błąd :)

Pozdrawiam.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1054 dnia: Listopada 11, 2012, 22:27:32 »
    Tak to miało być pytanie. zapomniałem o znaku zapytania. Przepraszam za wątpliwości.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #1055 dnia: Listopada 12, 2012, 14:44:32 »
    Chyba , jegomość Michał nie grał w Heroes III. Frakcje(odpowiem za twórców: Nekropoli,Twierdza,Zamek,Bastion,Cytadela,Inferno i Forteca?) . Możliwe ,że o jakiejś zapomniałem. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Żem grał (Nawet nabrała mnie ochota żeby znowu zagrać ;)) Źle zadałem pytanie, chodziło mi raczej jak będą się nazywać frakcje...  ale nie ważne to już bo w FAQ wszystko jest, sorki za spam :P

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #1056 dnia: Listopada 12, 2012, 15:20:35 »
    mnie też nabrała ochota żeby zagrać lecz niestety płyta od moich heroes 3 się tak porysała że nie można jej zainstalować a to moja ulubiona część no cóż.... -_-
    Follow the damn train CJ

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1057 dnia: Listopada 12, 2012, 16:07:45 »
    Jak będzie wyglądało korzystanie z balisty i namiotu medyka? Balistą będziemy strzelać czy celować sami czy też automatycznie? Namiot medyka będzie na mapie przygód czy na polu bitwy? Wóz z amunicją będzie dostarczać np. strzały ,bełty i pociski dla magów?

Dobra wiadomość dla wszystkich fanów Might and Magic :
    cytuję:
    Ubisoft Polska na swoim profilu na Facebooku
    ogłosił wydanie w piątek specjalnej edycji serii - Might and Magic World, która zawiera m.in. komplet opowieści z Heroes VI!
    Cena sugerowana to 199 zł.

(link: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151100509321370&set=a.336368711369.156689.321526841369&type=1&theater )
    « Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2012, 17:28:59 wysłana przez Gaspar »

Offline Czarexin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1058 dnia: Listopada 12, 2012, 18:42:39 »
    Mam jeszcze pytanie czy artefakty jak nogi legionisty będą w modzie i jeśli tak to czy będą miały jakiś wpływ na jednostki lub wsie?

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1059 dnia: Listopada 13, 2012, 14:59:06 »
    Zapodajcie jakimś screnem z "Bastionu" ;D

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1060 dnia: Listopada 13, 2012, 16:56:58 »
    Dobry pomysł. Na razie mało wiemy o Bastionie.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1061 dnia: Listopada 14, 2012, 15:30:27 »
    Dobry pomysł. Na razie mało wiemy o Bastionie.

MAŁO!? Oprócz informacji które są w grze nic o nich nie wiemy :/

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #1062 dnia: Listopada 14, 2012, 21:10:46 »
    Niestety na razie nie dysponujemy jeszcze materiałem z kategorii bastionu. Jak się za niego weźmiemy damy Wam znać. Na pierwszej stronie tematu są bodajże screeny ze starym projektem Elfa/Szarego Elfa, także można sobie popatrzeć, jednak zostanie on zmodernizowany jak tylko znajdziemy chwilę. Jednostki z bastionu które będą w modzie są wymienione w FAQ, zaś jeśli macie jakieś inne pytania odnośnie tej frakcji to służę odpowiedzią.

Mam jeszcze pytanie czy artefakty jak nogi legionisty będą w modzie i jeśli tak to czy będą miały jakiś wpływ na jednostki lub wsie?
    Krótko: nie widzimy takiej potrzeby.

Jak będzie wyglądało korzystanie z balisty i namiotu medyka? Balistą będziemy strzelać czy celować sami czy też automatycznie? Namiot medyka będzie na mapie przygód czy na polu bitwy? Wóz z amunicją będzie dostarczać np. strzały ,bełty i pociski dla magów?
    Z balisty będzie można prawdopodobnie korzystać jedynie ręcznie. Co do namiotu medyka, to jest to sprawa dość prosta, po prostu będzie uzdrawiaj znajdujące się w pobliżu jednostki, także, żeby z niego skorzystać będzie trzeba się wycofać. A co do wozu z amunicją to tak jak napisałeś, będzie można sobie podejść i wziąć czego dusza zapragnie, być może pokusimy się o jakiś skrypcik dostarczania amunicji również jednostkom, w tej chwili jednak jeszcze dokładnie tego nie wiemy. Sprawy się wyklarują jak się za to zabierzemy. A magowie nie będą potrzebowali pocisków :)

PS. Gasparze, chciałbym Cię prosić o nie reklamowanie produktów Ubisoftu w temacie modyfikacji, wątek do tego nie służy, a nasz team z przekonania nie popiera wszelkich tworów tej firmy, która praktycznie zrobiła z serii Heroes jedną, wielką karykaturę.

Pozdrawiam!

Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Gaspar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1063 dnia: Listopada 14, 2012, 21:20:55 »
    Przepraszam, nie wiedziałem. Sądziłem ,że ta wiadomość się spodoba. Co prawda też mnie szkoda świata Antagarichu ,że został zniszczony. Ale dzięki takim projektom jak waszym ma szansa wskrzesić się choć pod inną odsłoną. Za to was podziwiam.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #1064 dnia: Listopada 14, 2012, 22:25:53 »
    Gaspar, nie podlizuj się :) (żartuję oczywiście w tym momencie)

A co do twórców, mam chyba ostatnie pytanie. W modzie The Eagle and The Radiant Cross istniała możliwość naprawienia pancerzy i broni u kowala oraz zbrojmistrza (te, które miały ujemne modyfikatory, były wymieniane po dwóch tygodniach na zwykłe lub ulepszone). Czy zastosujecie ten system w swoim modzie?
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!