Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220306 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #360 dnia: Lipca 09, 2012, 20:34:22 »
    Jeżeli chodzi o magię pewnie coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=09-JMjjP9j8

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #361 dnia: Lipca 09, 2012, 20:54:22 »
    Miecz Sprawiedliwości;D
    Korona ze smoczych zębów
    Źródło maga
    Błyskawica tytana (z kilku artefaktów się składa ale jest fajna)

Dwa pierwsze będą obowiązkowo, co do reszty, cóż, zobaczymy.
    A szkoda. Może zrobicie coś działającego tak, że jeśli armia ma powiększone szczęście (dzięki artefaktom, czarom, odwiedzeniu miejsc na mapie) to wszystkie (albo losowo wybrana część) jednostki na czas bitwy mają bonus np. do siły ataku? Tak samo możnaby dać bonus do szybkości ataku za wysokie morale. To mniej więcej odzwierciedliłoby funkcję szczęścia i morale w H3.

Od razu jeszcze moje pytanie ;) Będą czary używane na mapie świata? Czy tylko w trakcie bitwy?
    Hmm, oba pomysły, zarówno ten ze szczęściem i moralami, jak i z czarami na mapie świata zdecydowanie godne przemyślenia. Ponaradzamy się trochę jak zwykle, a potem dam Wam znać co postanowimy w owych sprawach.
    Przy czyimś pytaniu pominołeś chimere.
    Smok, chimera,pegaz,zjawy moga latac nisko przecież tak w H3 (niewiem jak w 5,6) tak latały trzeba tylko obleżenia zrobic jak wcześniej pisaliście.
    Czy można zrobic żeby np.smok lub naga atakował 2 lub wiecej na raz.
    Ciekawy jestem jak zrobicie magie hmm... dodającą sił, obrony i.t.d
    Niestety, chimery nie będzie Wam dane ujrzeć w modzie. Co do magii, to cóż, mogę jedynie powiedzieć, że możesz być na prawdę mile zaskoczony... ^.-
    Artefakty... Ja bym chciał gladius tytanów.

Gladius Tytanów

Działanie:
    Zwiększa atak bohatera o 12, ale zmniejsza obronę o 3.
    Puff! Spełniamy marzenia, załatwione! :D
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Agreal

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #362 dnia: Lipca 09, 2012, 21:05:10 »
    A jak będą wyglądały pola walki? Mam nadzieję że pustkowia deyji będą martwe i puste ,a puszcze avlee gęste i mroczne :)

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #363 dnia: Lipca 09, 2012, 21:21:55 »
    A i czy miasta będą miały okładkę jak HoM&M3 czy jak w native???
    I czy w miastach beda budynki specjalne dające jednostki???(np. u tatalian siedlisko jaszczurów, ktore daje jaszczuroludzi np. 8 sztuk za 500 sztuk złota każda)

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #364 dnia: Lipca 09, 2012, 22:08:07 »
    A jak będą wyglądały pola walki?[...]

O właśnie ciekawe pytanie, czy mapa "świata" to będą tylko pola i lasy (ew. góry pustynie i zimowe tereny) czy macie zamiar dodać spaloną ziemię inferno i inne nie występujące w WB typy terenów. Nie pytam się tylko o bete.

Jeśli tak to mam nadzieję, że mapy bitew też przystosujecie.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #365 dnia: Lipca 09, 2012, 22:12:24 »
    Nie no podziałaniach licza w tym filmie nie mogę się doczekać tego moda.

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #366 dnia: Lipca 09, 2012, 23:22:23 »
    Ciekaw jestem jak będą wyglądać gorgony, ale z nimi chyba nie problem, bo wilka jakoś zrobiliście. Mam nadzieje na kolejne groźne zęby xD

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Lipca 09, 2012, 23:23:35 »
    No właśnie, co do nekromancji - nie dało by się zrobić tak żeby ożywione ciała znikały ? Chodzi mi o to że po użyciu tej zdolności kościotrupy wstają ale zostają też trupy jednostek z których zostały ożywione, wiem że to szczegół ale ładniej by wyglądało jakby znikały ;-)

Offline Darson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Lipca 10, 2012, 07:51:47 »
    Macie już zrobioną jakąś nową jednostkę?
    Jeżeli tak, proszę o screena :)
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #369 dnia: Lipca 10, 2012, 08:34:09 »
    No właśnie, co do nekromancji - nie dało by się zrobić tak żeby ożywione ciała znikały ? Chodzi mi o to że po użyciu tej zdolności kościotrupy wstają ale zostają też trupy jednostek z których zostały ożywione, wiem że to szczegół ale ładniej by wyglądało jakby znikały ;-)
    Strzelam (strzelam!) że jest to nieco przerobiony skrypt morfiny z FB. Tam też ciała nie znikają. To jest chyba nie możliwe :/ .

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #370 dnia: Lipca 10, 2012, 11:16:13 »
    Z tego co pisali niebędzie jednostek 7 poziomu przez balans.
    Co do magi chodziło mi o czarydodające siły  nie ofensywne.
    A co do szkieletorni to w Warbandzie jeśli złapiesz korsarza to można ulepszyc go w chłopa. Dodać do drzewka ulepszen trupa i dododać do tego żeby ulepszyć trzeba mieć budynek.Problem w tym że pewnie cholernie dużo pracy by z tym było i lordowie ulepszali by z cyklopa w szkieleta.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2012, 11:21:25 wysłana przez kaktus_PL1 »

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Lipca 10, 2012, 13:49:19 »
    Darson, oni zrobili już (wymieniam z pamięci) gnolle, ludzi, wilczki,jednorożca, dżina, zjawe, beholdera i może coś jeszcze. Przejrzyj poprzednie strony, to ujrzysz prawde xD

Offline Darson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Lipca 10, 2012, 15:10:32 »
    Wiem, ale może się sprężyli i coś nowego zrobili :D
    Można screeny dać na 1 stronę?
    Byłoby ładnie i nie musielibyśmy wertować stron.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #373 dnia: Lipca 10, 2012, 15:54:27 »
    Można screeny dać na 1 stronę?
    Można, i wedle życzenia uzupełniłem drugi post (ten ze screenami) o wszystkie screeny jakie zostały pokazane wam przez nasz team :)

A co do szkieletorni to w Warbandzie jeśli złapiesz korsarza to można ulepszyc go w chłopa. Dodać do drzewka ulepszen trupa i dododać do tego żeby ulepszyć trzeba mieć budynek.Problem w tym że pewnie cholernie dużo pracy by z tym było i lordowie ulepszali by z cyklopa w szkieleta.
    Otóż będą jednostki 7 poziomu, ale nie wszystkie i nie ze względu na balans lecz na trudność wykonania :) Nasza interpretacja np. Archanioła może być nieco słabsza od tej Heroesowej wersji, ze względu na balans, ale wystapi w naszym modzie :)

Co do szkieletorni uważam, że jest to nieco bardziej skomplikowane, oraz nie jest niezbędne, więc pojawienie się takiego 'bajeru' jest raczej wątpliwe. Mam nadzieję, że zrozumiecie, że i bez tego mamy ręce pełne roboty.

Macie już zrobioną jakąś nową jednostkę?
    Jeżeli tak, proszę o screena :)
    Otóż pracuję nad jaszczuroludźmi, jak dojdą do stadium odpowiedniego do robienia im screenów wtedy się nimi podzielę. Póki co nie mogę przewidzieć kiedy dokładnie to nastąpi, ale nie obawiajcie się, już niedługo.

To pytania przekierowuję do Mata, jako że to on jest 'nekromantą' w naszym teamie :)

I czy w miastach beda budynki specjalne dające jednostki???(np. u tatalian siedlisko jaszczurów, ktore daje jaszczuroludzi np. 8 sztuk za 500 sztuk złota każda)
    Jeżeli mówiąc 'okładka' masz na myśli wygląd, to postaramy się odwzorować wygląd miast z H3. Jednostki będzie można rekrutować w miastach prawdopodobnie bez budynków. Tylko niektóre bardziej potężne jednostki będą wymagały ich wybudowania.

A jak będą wyglądały pola walki? Mam nadzieję że pustkowia deyji będą martwe i puste ,a puszcze avlee gęste i mroczne :)
    Pola walki, jak i mapy zostaną zmienione w miarę potrzeb. Dodane zostaną na pewno suche równiny Krewlodu oraz martwe pustkowia Deyji.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #374 dnia: Lipca 10, 2012, 15:59:40 »
    No ba!... Obowiązkowo zrobimy wyjałowioną przez śmierć i wieczne walki ziemię Deyji, spalone słońcem rubieże Krewlodu, czy wiecznie wilgotne mokradła Tatalii itd.
    "Okładkę", znaczy się pewnie ikony miast? Co do miast to jeszcze nie wiem jak to rozwiążemy, ale postaramy się by ikony zamków były podobne do tych z H3 (oczywiście tylko większa różnorodność). Co do drugiego pytania, to będzie jedna podstawowa ścieżka awansu dla każdej nacji, oraz kilka dodatkowych, dostępnych po zakupie odpowiedniego budynku.
    Co do magi chodziło mi o czarydodające siły  nie ofensywne.
    To nie do końca tak. Niektóre jednostki 7 poziomu będą dostępne, ominiemy po prostu te bardziej problematyczne (smoki, feniksy i podobne) i dla balansu zastąpimy je jakimś rozwinięciem jednostki poziomu 6. Co do czarów wsparcia to nie będzie z tym dużego problemu chyba.
    Wiem, ale może się sprężyli i coś nowego zrobili :D
    Zasuwamy w pocie czoła, ale nie jest tak łatwo szybko wypuścić coś dopracowanego, dlatego: "cierpliwości, młody Anakinie". Obiecuję, że niedługo będziecie mogli podziwiać reptilionków :)

Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)