Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220312 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Domestos

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -9
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #345 dnia: Lipca 08, 2012, 20:01:54 »
    Grałem we wszystkie HOMM'y i sądze że olbrzymim wyzwaniem było by zrobienie cyklopa z HOMM 3 :D Rzucał by wielimi głazami,a ulepszenia prowadziły by do stworzenia (o ile dobrze pamiętam)krwistego cyklopa z HOMM VI który strzelał chyba promieniem ze swojej jednej pary oczu złożonej z jednego oka :D

Offline Lutter

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #346 dnia: Lipca 08, 2012, 20:13:02 »
    Hm...? Nie wiem czy dobrym pomysłem byłoby dodawanie jednostek z innych odsłon serii, zwłaszcza, że część V i VI to już zupełnie inny świat, nie mający z poprzednimi wiele wspólnego.
    Z resztą mod się opiera na H3, więc nie widzę powodu aby dodawać inne jednostki.

Oczywiście trzymam kciuki za twórców, i życzę aby wydali dopracowanego moda.

A co do postu Haazheel'a - Przypadkiem nie jest tak, że Brakada nie będzie frakcją grywalną, i jedynie kilka jednostek z niej pojawi się w modzie?

Offline Domestos

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #347 dnia: Lipca 08, 2012, 20:19:14 »
    No cóż ja liczył bym na to,abyśmy po dłuższym czasie i wielu update'ach zobaczyli wszystkie frakcje i jednostki z HoMM 3 III.Dodam także pomysł zapewne bardzo trudny do zrobienia,ale np.portal przenoszący nas do innej części mapki lub wejście do podziemi gdzie znajdziemy dużo kryjówek przeciwników,ale też cenne przedmioty.Wiem że wymagało by to zrobienia 2lub więcej mapek w jednym,ale może w dalekiej przyszłości...

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Lipca 08, 2012, 23:32:35 »
    Czy w modzie będę mógł spotkać behemota? Fajnie byłoby patrzeć jak rozszarpuje przeciwników muahahha :P

@Edit

Możecie mi przypomnieć, jakie nacje będą w modzie? (Chodzi mi o te główne ) (Zacząłem w to grać (kampania) i już nawet pojmuje te dziwne nazwy)

Czy będą artefakty? Jak będzie można je zdobyć?

W zamkach deyji (czy jakoś tak) jest "szkieletornia" (Pozwala na przekształcanie czegokolwiek w szkielety) będzie coś takiego w modzie?

Czy w modzie będzie jakieś zastosowanie dla morale i szczęścia?

Czy w modzie będą podziemia?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2012, 13:11:58 wysłana przez kaxaj »

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #349 dnia: Lipca 09, 2012, 13:24:05 »
    Grałem we wszystkie HOMM'y i sądze że olbrzymim wyzwaniem było by zrobienie cyklopa z HOMM 3 :D Rzucał by wielimi głazami,a ulepszenia prowadziły by do stworzenia (o ile dobrze pamiętam)krwistego cyklopa z HOMM VI który strzelał chyba promieniem ze swojej jednej pary oczu złożonej z jednego oka :D
    Olbrzymim? Przesadzasz, to zwykły, powiększony i bardziej muskularny człowiek z jednym okiem zamiast dwóch. Wymaga tylko nowej animacji rzucania tym kamieniem i gotowe :)
    Co do 'krwistego' cyklopa z HoMM VI:
    Nasz mod nie będzie miał nic wspólnego z HoMM V i HoMM VI, tak jak z Dark Messiah i wszystkim co wydało ubisoft, z powodu tego, że jest to zupełnie inny świat i za nim nie przepadamy. Pozostaniemy przy klasycznym cyklopie, który nie umiał strzelać z oczu, ale nadrabiał głazem :)

No cóż ja liczył bym na to,abyśmy po dłuższym czasie i wielu update'ach zobaczyli wszystkie frakcje i jednostki z HoMM 3 III.Dodam także pomysł zapewne bardzo trudny do zrobienia,ale np.portal przenoszący nas do innej części mapki lub wejście do podziemi gdzie znajdziemy dużo kryjówek przeciwników,ale też cenne przedmioty.Wiem że wymagało by to zrobienia 2lub więcej mapek w jednym,ale może w dalekiej przyszłości...
    Wszystkie? Niestety, ale na pewno zdecydowana większość :)
    Z podziemi w postaci mapki zrezygnujemy, co nie znaczy, że gracz nie będzie miał okazji ich zwiedzić. Jak wspominał Devil_Imp, zadbamy o to aby na mapie znajdowało się dużo kryjówek i miejsc dostarczających wam przygód i akcji :)

Czy w modzie będę mógł spotkać behemota? Fajnie byłoby patrzeć jak rozszarpuje przeciwników muahahha :P
    @Edit
    Możecie mi przypomnieć, jakie nacje będą w modzie? (Chodzi mi o te główne ) (Zacząłem w to grać (kampania) i już nawet pojmuje te dziwne nazwy)
    Czy będą artefakty? Jak będzie można je zdobyć?
    W zamkach deyji (czy jakoś tak) jest "szkieletornia" (Pozwala na przekształcanie czegokolwiek w szkielety) będzie coś takiego w modzie?
    Czy w modzie będzie jakieś zastosowanie dla morale i szczęścia?
    Czy w modzie będą podziemia?
    Behemota? Niestety raczej nie w becie. Ale potem... kto wie? ;)
    Nacje grywalne to:
    Deyja (Nekropolia) - Szkielety
    Tatalia (Cytadela) - Jaszczuroludzie
    Erathia (Zamek) - Ludzie
    Krewlod (Twierdza) - Barbarzyńcy
    AvLee (Bastion) - Elfy

Może w kolejnych wersjach moda będą pojawiać się urozmaicenia typu szkieletorni, ale nie chcemy tym opóźniać wydania bety.
    System bitew, tak jak system morale wojska będzie taki jak w m&b. O zrobienie szczęścia niestety się nie pokusimy. Podziemia będą, ale nie jako oddzielna mapka, tylko jako jaskinia na mapie, po wejściu do której będzie można je sobie trochę zwiedzić. :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2012, 14:17:19 wysłana przez Mr. Bio »

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Lipca 09, 2012, 14:03:08 »
    Bracada (Forteca) - Magowie

Mr. Bio, a nie czasem Deyja (Nekropolis) - Nieumarli ? Bo z tego co wcześniej mówiliście Bracada wystąpi jako najemnicy a o Nekromantach mówiliście jako frakcji ale jakbyście dodali także Magów jako pełnoprawną frakcję napewno nikt by się nie obraził :-D

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Lipca 09, 2012, 14:14:03 »
    Mr.Bio dzięki za odpowiedzi, ale pominąłeś jedno pytanie, co będzie z artefaktami?

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #352 dnia: Lipca 09, 2012, 14:19:24 »
    Tak, wybacz mi błąd, już poprawiam :)
    Może jednak jednoczesne robienie moda i odpisywanie to nie jest dobry pomysł :)

Artefakty pojawią się w modzie w postaci nagród za niektóre questy, bądź będzie je można znaleźć w kryjówkach potwórów :)
    Jeżeli macie jakieś życzenia - chcecie aby jakiś artefakt pojawił się w modzie, to walcie śmiało ;)

na obszar akcji wybrany został mniej więcej ten teren:
    (click to show/hide)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #353 dnia: Lipca 09, 2012, 14:28:48 »
    Artefakty... Ja bym chciał gladius tytanów.

Gladius Tytanów

Działanie:
    Zwiększa atak bohatera o 12, ale zmniejsza obronę o 3.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #354 dnia: Lipca 09, 2012, 15:02:12 »
    Tak, wybacz mi błąd, już poprawiam :)
    Może jednak jednoczesne robienie moda i odpisywanie to nie jest dobry pomysł :)

Artefakty pojawią się w modzie w postaci nagród za niektóre questy, bądź będzie je można znaleźć w kryjówkach potwórów :)
    Jeżeli macie jakieś życzenia - chcecie aby jakiś artefakt pojawił się w modzie, to walcie śmiało ;)

Ostrze Armageddonu i.. to  drugie, nazwy nie pamiętam, były ze sobą związane... nie pamiętam już :C .

Offline jacek gth4

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #355 dnia: Lipca 09, 2012, 15:41:32 »
    Miecz Sprawiedliwości;D
    Korona ze smoczych zębów
    Źródło maga
    Błyskawica tytana (z kilku artefaktów się składa ale jest fajna)

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #356 dnia: Lipca 09, 2012, 18:48:19 »
    O zrobienie szczęścia niestety się nie pokusimy.

A szkoda. Może zrobicie coś działającego tak, że jeśli armia ma powiększone szczęście (dzięki artefaktom, czarom, odwiedzeniu miejsc na mapie) to wszystkie (albo losowo wybrana część) jednostki na czas bitwy mają bonus np. do siły ataku? Tak samo możnaby dać bonus do szybkości ataku za wysokie morale. To mniej więcej odzwierciedliłoby funkcję szczęścia i morale w H3.

Od razu jeszcze moje pytanie ;) Będą czary używane na mapie świata? Czy tylko w trakcie bitwy?
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #357 dnia: Lipca 09, 2012, 19:05:38 »
    Przy czyimś pytaniu pominołeś chimere.
    Smok, chimera,pegaz,zjawy moga latac nisko przecież tak w H3 (niewiem jak w 5,6) tak latały trzeba tylko obleżenia zrobic jak wcześniej pisaliście.
    Czy można zrobic żeby np.smok lub naga atakował 2 lub wiecej na raz.
    Ciekawy jestem jak zrobicie magie hmm... dodającą sił, obrony i.t.d
    « Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2012, 19:19:48 wysłana przez kaktus_PL1 »

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Lipca 09, 2012, 20:28:59 »
    kaktus, nie będzie istot 7 poziomu (podobno...) więc smoków tam nie spotkasz.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #359 dnia: Lipca 09, 2012, 20:33:25 »
    Nie było mowy o braku istot 7 poziomu, tylko braku problematycznych istot jak Smoki czy hydry. Anioł i archanioł będą.