Grałem we wszystkie HOMM'y i sądze że olbrzymim wyzwaniem było by zrobienie cyklopa z HOMM 3 :D Rzucał by wielimi głazami,a ulepszenia prowadziły by do stworzenia (o ile dobrze pamiętam)krwistego cyklopa z HOMM VI który strzelał chyba promieniem ze swojej jednej pary oczu złożonej z jednego oka :D
Olbrzymim? Przesadzasz, to zwykły, powiększony i bardziej muskularny człowiek z jednym okiem zamiast dwóch. Wymaga tylko nowej animacji rzucania tym kamieniem i gotowe :)
Co do 'krwistego' cyklopa z HoMM VI:
Nasz mod nie będzie miał nic wspólnego z HoMM V i HoMM VI, tak jak z Dark Messiah i wszystkim co wydało ubisoft, z powodu tego, że jest to zupełnie inny świat i za nim nie przepadamy. Pozostaniemy przy klasycznym cyklopie, który nie umiał strzelać z oczu, ale nadrabiał głazem :)
No cóż ja liczył bym na to,abyśmy po dłuższym czasie i wielu update'ach zobaczyli wszystkie frakcje i jednostki z HoMM 3 III.Dodam także pomysł zapewne bardzo trudny do zrobienia,ale np.portal przenoszący nas do innej części mapki lub wejście do podziemi gdzie znajdziemy dużo kryjówek przeciwników,ale też cenne przedmioty.Wiem że wymagało by to zrobienia 2lub więcej mapek w jednym,ale może w dalekiej przyszłości...
Wszystkie? Niestety, ale na pewno zdecydowana większość :)
Z podziemi w postaci mapki zrezygnujemy, co nie znaczy, że gracz nie będzie miał okazji ich zwiedzić. Jak wspominał Devil_Imp, zadbamy o to aby na mapie znajdowało się dużo kryjówek i miejsc dostarczających wam przygód i akcji :)
Czy w modzie będę mógł spotkać behemota? Fajnie byłoby patrzeć jak rozszarpuje przeciwników muahahha :P
@Edit
Możecie mi przypomnieć, jakie nacje będą w modzie? (Chodzi mi o te główne ) (Zacząłem w to grać (kampania) i już nawet pojmuje te dziwne nazwy)
Czy będą artefakty? Jak będzie można je zdobyć?
W zamkach deyji (czy jakoś tak) jest "szkieletornia" (Pozwala na przekształcanie czegokolwiek w szkielety) będzie coś takiego w modzie?
Czy w modzie będzie jakieś zastosowanie dla morale i szczęścia?
Czy w modzie będą podziemia?
Behemota? Niestety raczej nie w becie. Ale potem... kto wie? ;)
Nacje grywalne to:
Deyja (Nekropolia) - Szkielety
Tatalia (Cytadela) - Jaszczuroludzie
Erathia (Zamek) - Ludzie
Krewlod (Twierdza) - Barbarzyńcy
AvLee (Bastion) - Elfy
Może w kolejnych wersjach moda będą pojawiać się urozmaicenia typu szkieletorni, ale nie chcemy tym opóźniać wydania bety.
System bitew, tak jak system morale wojska będzie taki jak w m&b. O zrobienie szczęścia niestety się nie pokusimy. Podziemia będą, ale nie jako oddzielna mapka, tylko jako jaskinia na mapie, po wejściu do której będzie można je sobie trochę zwiedzić. :)