Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220314 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #255 dnia: Czerwca 30, 2012, 22:54:55 »
    A oprócz prawdziwych bohaterów z serii H3 będą jacyś nowi, wymyśleni przez was? Bo mi się wydaje, że trochę by było ich mało
    Otóż będą oczywiście i bohaterowie wymyśleni przez nas. Zadbamy o to, aby byli oni równie ciekawi, oraz mieli równie interesujące historie co ci stworzeni przez 3DO. Lecz fabuła będzie się w większości przypadków skupiała się na tych oryginalnych bohaterach z H3, bo grzechem byłoby nie wykorzystać takiej okazji do opisania tej części ich historii, której jeszcze nie znacie, zagłębiając się w to co nasz fan-fiction będzie miał wam do zaoferowania :)
    plus-minus 10 bardziej znanych i ciekawych bohaterów pewnie pójdzie na towarzyszy
    Ci najciekawsi nie konieczne będą pełnili rolę towarzyszy, lecz... aby nie dawać spojlerów, powiedzmy, że będą brali bardziej czynny udział w fabule niż towarzyszenie graczowi :)
    ominięto moje pytanie T.T
    to powtórzę je xD
    czyy będzie można się ubierać w armor każdej postaci w grze?
    Masz na myśli to czy elf będzie mógł na przykład założyć zbroję dla goblina? Obawiam się że niestety tak, nie wątpię, że skrypt zabraniający elfowi nosić takiego asortymentu leży w zakresie możliwości Mata (nawet widziałem coś takiego, bodajże w TLD), jednak wolimy skupić się na tych najważniejszych rzeczach, chyba, że będzie to jakieś bardzo niechciane przez was niedociągnięcie :) Po prostu wolimy szybciej wydać betę, żebyście mogli już tworzyć armie truposzy ;), a takie drobiazgi najwyżej dorobimy później.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #256 dnia: Lipca 01, 2012, 07:28:02 »
    W PW-Modzie postacie męskie nie mogą zakładać sukienek i tych "kobiecych kaftanów na głowę". Tylko nie wiem czy możliwe jest przeniesienie tego do singla i dodanie ras jako kolejnych "płci".

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #257 dnia: Lipca 01, 2012, 09:27:00 »
    Mi się wydaje, że można to zastosować, na przykład w The Last Days (pod podstawkę, a nie Warbanda, więc tym większe szanse) uruk-hai nie założy zbroi dla goblina, bo jest za mała. Tak samo chyba nie może ujeżdżać warga.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #258 dnia: Lipca 01, 2012, 16:34:04 »
    Abstrahując od elfa ubierającego się w zbroje goblina, czy ogra, to po za tym wszystkie zbroje tych bardziej humanoidalnych NPC, będą jak najbardziej dostępne (niektóre tylko do wydropienia, inne zwyczajnie w sklepie). Także, jak ktoś będzie miał życzenie stworzyć sobie rycerza śmierci, okutego w czarną stal, bądź erathiańskiego kapitana, ubranego w regularny mundur Erathii to raczej nie będzie miał z tym żadnego problemu.

Co do tego skryptu, zabraniającego ubierać pancerz nie dla swojej rasy, to sądzę, że nie stanowi on zbyt dużego problemu i są dość duże szanse, że pojawi się w modzie. Tak wiem, to niby nie jest nic koniecznego, ale brak takiego skryptu mógłby pozostawić spory niesmak.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #259 dnia: Lipca 01, 2012, 23:46:22 »
    ale w naszym modzie raczej nie będzie smoków. Cyklopy to już inna sprawa

no właśnie co do cyklopów i ich ewentualnego występowania w modzie, wydaje mi się że jeśli byście ich umieścili to dobrze byłoby zmienić/dodać im animację rzutu tym głazem i ew. animację walki w zwarciu a także chodu (i wiadomo, nie tylko o cyklopy chodzi), a mówie to z powodu takiego, że dzisiaj ściągnąłem moda pod warbanda, mianowicie Blood in the West (http://mountandblade.nexusmods.com/mods/3583), w tematyce LOTR i w tym właśnie modzie po zobaczeniu biegnącego 4 metrowego trolla który rzuca kamieniami średnicy 10 cm ( i to przy całkowicie niepasujących animacjach i dość marnych teksturach, co wyglądało gorzej niż komicznie) , przy całym szacunku dla pracy moddera który wypuścił tego moda, straciłem całkowicie chęć do grania w niego ;-)

Także mam nadzieję że gdy zostanie wam doszlifowanie całości zajmiecie się animacjami bo z dotychczasowych screenów widać że tekstury robicie bardzo wysokiej jakości i z dbałością o szczegóły ( zęby wilka - I like it ! ) , także szkoda byłoby skopać całość animacjami :-)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2012, 23:51:26 wysłana przez MasterChaosis »

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Lipca 02, 2012, 01:07:12 »
    Wychodzimy z podobnego założenia, czyli z zasady: gdy wprowadzasz do moda jakieś fantasmagorie i inne cuda na patyku, upewnij się, że nie zepsują ogólnego wrażenia. Co oznacza, że staramy się być maksymalnie ostrożni ze wszystkimi nieco bardziej rewolucyjnymi rzeczami. Owszem, cyklop jest w planach, na dzień dzisiejszy jeszcze nie wiemy jak dokładnie będzie wyglądał, ale jedno jest pewne, mówiąc po ludzku, postaramy się go nie spartolić. Po za tym animacja raczej nie będzie stanowić problemu dla naszego działu graficznego :) (sam ork wymagał już nieco innej animacji i riggingu, więc mamy z tym nieco doświadczenia). Po za tym, cyklop prawdopodobnie nie będzie posiadał jakiejś kolosalnej wielkości. Tak na prawdę, z samego Heroes III ciężko jest wywnioskować jego wzrost, a nasza interpretacja jego sylwetki będzie oczywiście postawna (coś nieco większego od ogra), ale nie planujemy tworzyć jakiegoś giganta. Ale dzięki za zwrócenie nam uwagi na ten problem :)
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #261 dnia: Lipca 02, 2012, 10:27:44 »
    A propo giganta. Będzie on w grze? (Tytan)

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #262 dnia: Lipca 02, 2012, 21:34:45 »
    A propo giganta. Będzie on w grze? (Tytan)
    Niestety, nie będzie. W zasadzie z podobnych powodów co smoka. To oznacza, że największą jednostką w modzie będzie prawdopodobnie cyklop.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2012, 21:53:50 wysłana przez Devil_Imp »

Offline kaxaj

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #263 dnia: Lipca 02, 2012, 21:44:18 »
    Szkoda :( chciałem zobaczyć jak tytan depcze wrogów w M&B :)

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #264 dnia: Lipca 02, 2012, 21:58:17 »
    Hmmm... a nie dałoby się zrobić po prostu czegoś, odrobinę większego od cyklopa, rzucającego piorunami? (widziałem błyskawice w modzie do zwykłego M&B, Star wars Calaridia).

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #265 dnia: Lipca 02, 2012, 22:01:14 »
    Gdyby mieliby być tytani, to czarne smoki obowiązkowo również. Musi być równowaga w naturze. :D

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #266 dnia: Lipca 02, 2012, 22:43:53 »
    I pyłki po niszczeniu murów. NPCe obsługujące magię lepiej niż ludzie, oraz najważniejsze : latające archanioły w trybie oblężenia nad murami zamku!

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #267 dnia: Lipca 02, 2012, 22:49:15 »
    I jeszcze katapulty strzelające melonami prosto w czache!
    (click to show/hide)

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Lipca 02, 2012, 23:05:21 »
    Gdyby mieliby być tytani, to czarne smoki obowiązkowo również. Musi być równowaga w naturze. :D
    Właśnie dla tego chcieliśmy uniknąć robienia tytanów, niosą za sobą problemy jakimi są smoki. Po za tym tytani nie pasują nam zbytnio fabularnie (nie uwzględniamy w modzie Bracady jako frakcji), a ich występowanie w postaci najemników byłoby - zdaje się - dużym nietaktem :)
    I pyłki po niszczeniu murów. NPCe obsługujące magię lepiej niż ludzie, oraz najważniejsze : latające archanioły w trybie oblężenia nad murami zamku!
    Ok, tylko znajdziemy sponsora i zatrudnimy programistów, dajmy na to, ze studia Bethesdy Softworks :D A tak na serio to dwa pierwsze z Twoich postulatów zapewne pojawią się w modzie (z tymi NPC to może być nieco problematycznie, ale ręczę, że będą korzystali z magii w sposób co najmniej zadowalający).
    I jeszcze katapulty strzelające melonami prosto w czache!
    Mat machnie ten skrypcik w przerwie pomiędzy poranną kawą, a drugim śniadaniem :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #269 dnia: Lipca 03, 2012, 08:57:33 »
    Ten mój post napisałem w odpowiedzi, na żądania słoni w butelce przez 3xupa :P (miałem napisać striptizerki w tawernach, ale tu młodsi wchodzą więc zostawiłem katapulty)
    (click to show/hide)