Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220768 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #240 dnia: Czerwca 29, 2012, 21:19:54 »
    Oddając hołd świętu capsa..

CZŁOWIEKU, TO JEST WARBAND, RZECZY ZWIĄZANE Z FIZYKĄ SĄ NIEMALŻE NIEWYKONALNE, MOŻNA SOBIE CO NAJWYŻEJ DODAĆ NOWE STROJE, BRONIE, WIERZCHOWCE, ALE NIE NISZCZĄCE SIĘ MURY! A JEDNAK TO ZROBIONO I JEST TO DOBRE NA TYLE, NA ILE MOGŁO BYĆ!

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #241 dnia: Czerwca 29, 2012, 21:41:56 »
    Po pierwsze: Warband to nie Medieval 2 Total War ;-)

Po drugie: w HoMM 3 wszystko było w 2D a tu będzie w 3D i jeszcze narzekasz ? :-D

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #242 dnia: Czerwca 29, 2012, 22:01:53 »
    Niestety, zdarzają się i takie kmioty, którym jak dasz półkilogramowy diament, to i tak zaczną narzekać że ,,Czemu taki mały" ,,O, tu jest plamka" itd. Jak to mawia moja babcia ,,Jeszcze się taki cwaniak nie urodził co to by wszystkim dogodził" ;) No chłopaki. Sprężajcie się, pograłbym już chętnie ;)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline kaxaj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #243 dnia: Czerwca 29, 2012, 22:24:53 »
    To trzeba być dobrym, znając możliwości M&B obrażać rzecz praktycznie niewykonalną... Gratulacje

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #244 dnia: Czerwca 30, 2012, 08:46:22 »
    Bynajmniej spójż na rozwalający się mur w Medieval 2 Total War i nie wiem dlaczego takie głupie, prowokujące odpowiedzi piszecie, wyraziłem swoją opinię, trzeba to dopracować albo nie dawać czegoś co może popsuć rozgrywkę.

To zrób taki jak w Medieval II Total War, do Warbanda, chętnie ocenimy.
    (click to show/hide)

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #245 dnia: Czerwca 30, 2012, 12:18:06 »
    Kurna ludzie, ogarnijcię się, bo wam nadmiar internetu źle na łeb działa. CHyba mam prawo mieć własne zdanie!?
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Bane

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Czerwca 30, 2012, 12:49:48 »
    Tak, a oni mogą mieć swoje zdanie na temat twojego...

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #247 dnia: Czerwca 30, 2012, 14:01:18 »
    O i jeszcze zapomniałem o jednym pytanku dotyczącym oblężenia.
    Czy kawaleria zaś będzie bez koni się respić czy coś zostanie zmienione by mogli być na koniach na placyku za murami o potem szarża?

I z serii mapy świata... czy będą takie smaczki jak kopalnie złota? Coś jak wioski w native ale tylko z kopalnią, ew by nie było za łatwo to najpierw trza było by ją wybudować. Ewentualnie wcisnąć ten jak że epicki budynek do wybudowania...hmmm we wiosce :D
    Co do pierwszego pytania, to jeszcze nie wiem, serio :P, zaś jeśli chodzi o drugie to pomysł z kopalniami złota wydaje mi się ciekawy i godny przemyślenia. Jak na razie mogę na pewno powiedzieć, że na mapie i tak pojawi się wiele różnorakich, neutralnych lokacji.

Co do filmiku na którym jest pokazany zniszczony mur, wg. mnie trzeba to jakoś dopracować bo nie wygląda to ładnie, rzuciłeś tym czymś (nie wiem co to jest) i powstała bardzo szybko dziura, z której powypadało parę cegiełek.
    Hmm, nie wiem na ile jesteś zaznajomiony z silnikiem graficznym Warbanda, ale postaram się Ci wyjaśnić ewenement tego rozpadającego się muru. Widzisz, fizyka w Warband... Praktycznie nie istnieje :P Postaci trzymają się ziemi, mają kilka punktów ragdoll i to chyba tyle. Jakiekolwiek środowisko w grze, naturalne, czy nienaturalne jest całkowicie i niepodważalnie statyczne i praktycznie nie da się z nim nic zrobić. Stworzenie muru, który miałby swoje punkty ragdoll i rozpadałby się wielkimi kawałami na części, z łoskotem uderzając w ziemię, jest niemożliwe. Sam fakt, że Mat_Berserker stworzył coś takiego, co jest uwiecznione na tym filmiku, jest nader imponujący.

Takiego pytania nie było chyba.

Jak będzie wyglądał start? Skąd brać jednostki? Bo budynki to wydaje mi się, że w miastach i zamkach można będzie budować, ale gracz zaczyna jako łowca bandytów, więc skąd armie :D?
    Cóż, nie mogę do końca zdradzić jak będzie wyglądał start ze względu na spoilery, ale mogę powiedzieć, że już od początku Wasza postać zostanie wrzucona w wir wydarzeń. A wraz z rozwojem akcji Wasz protagonista będzie rósł w potęgę ;). Jedno jest pewne, zanim ukończycie grę, na pewno będziecie musieli posiąść liczne wpływy w przynajmniej jednej frakcji.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2012, 14:06:52 wysłana przez Devil_Imp »
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #248 dnia: Czerwca 30, 2012, 14:48:10 »
    Oddając hołd świętu capsa..

CZŁOWIEKU, TO JEST WARBAND, RZECZY ZWIĄZANE Z FIZYKĄ SĄ NIEMALŻE NIEWYKONALNE, MOŻNA SOBIE CO NAJWYŻEJ DODAĆ NOWE STROJE, BRONIE, WIERZCHOWCE, ALE NIE NISZCZĄCE SIĘ MURY! A JEDNAK TO ZROBIONO I JEST TO DOBRE NA TYLE, NA ILE MOGŁO BYĆ!

Nie rozumiem jak mogliście dać się strollować przez Darsona. Poza tym rozwalanie muru jest wykonalne, co dowiódł Mat Berserker.

Offline Solejók

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Czerwca 30, 2012, 15:12:25 »
    A czy ja tego nie napisałem?

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #250 dnia: Czerwca 30, 2012, 15:23:32 »
    Co wyście się tak uwzięli? Po pierwsze, niszczenie murów było chyba już w MM Russia, jest też w NW, więc dlaczego wszyscy mówicie, że Mat zrobił coś niewykonalnego? Po drugie, to co zrobił Mat, faktycznie wygląda beznadziejnie. Może i działa, bo mur zostaje zniszczony, ale wygląda to słabo. A wystarczy kilka prostych manewrów i już wszystko jest dobrze. W takim NW na przykład - dodali do niszczenia muru odpowiedni dźwięk, chmurę dymu i kurzu, dzięki czemu nie musieli bawić sie w latające cegiełki i ładnie rozpadającą się ścianę, dodatkowo kilka odłamków leżących na ziemii i całość robi wrażenie. Nie wątpię, że Mat też doda takie bajery do swojego skryptu, ale na chwilę obecną Darson ma rację - obecna wersja wygląda kiepsko. Całość jest zbyt szybka, brak dzwięku, za mało dymu...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #251 dnia: Czerwca 30, 2012, 16:29:44 »
    Osobiście uważam, że efekt graficzny nie jest obecnie podmiotem naszej dyskusji (który jak napisał Raddeo jest łatwy do poprawienia), ale raczej samo działanie skryptu, które prezentuje się bez zarzutu. Abstrahując już od silnika M&B oraz spraw fizyki w grze, sam taki skrypt, który występuje obecnie jedynie w dwóch modach do WB (z czego NW to i tak DLC robione przez profesjonalistów) możemy nazwać dość rewolucyjnym, a przy rzeczach rewolucyjnych wymagana jest doza wyrozumiałości i przymrużenia oka na niedociągnięcia.

Na dziś dzień jednak, nie jestem Wam w stanie powiedzieć, czy możliwość burzenia murów z katapulty faktycznie pojawi się w CoMM, gdyż jego ewentualna obecność pociągnie za sobą mnóstwo ciężkich orzechów do zgryzienia w kategorii zachowań AI podczas takich oblężeń. Jak już kiedyś napisałem, nasz mod nie jest nastawiony na engine'owe rewolucje, więc prosiłbym Was o wyrozumiałość gdyby takowe się pojawiły :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2012, 16:37:31 wysłana przez Devil_Imp »
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline gracjan118

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Czerwca 30, 2012, 17:27:47 »
    A oprócz prawdziwych bohaterów z serii H3 będą jacyś nowi, wymyśleni przez was? Bo mi się wydaje, że trochę by było ich mało

Offline MasterChaosis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Czerwca 30, 2012, 18:30:19 »
    Pomijając że plus-minus 10 bardziej znanych i ciekawych bohaterów pewnie pójdzie na towarzyszy, to żeby każda frakcja miała tych kilkunastu lordów, dodanie nowych jest raczej niezbędne, a wykreowanie kilku(nastu, dziesięciu) postaci nie gryzących się z lore nie powinno być arcytrudne, myślę że twórcy skorzystają ze swoich nieograniczonych pokładów kreatywnosci by stworzyć klimatyczne postaci dobrze wpasowujące się w świat HoMM 3 :-)

Offline Zerbix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Czerwca 30, 2012, 19:51:43 »
    ominięto moje pytanie T.T
    to powtórzę je xD
    czyy będzie można się ubierać w armor każdej postaci w grze?