Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 220298 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 14, 2012, 16:47:27 »
    Teraz będzie mi sie śnił :<

(click to show/hide)

Close enough.
    (click to show/hide)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 14, 2012, 17:26:41 »
    Jezu jaki śliczny! (O wilku mowa :D ) życzę powodzenia. Nie mogę się doczekać, aż moje armie powstaną z grobów i ruszą do zwycięstwa ze mną, ciskającym kulami ognia i piorunami, na czele. Buahahahahhahaha. Siodłajcie wilka >D
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline markossax

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 14, 2012, 17:45:39 »
    A ja mam pytanie co z jaszczuroludźmi? Bardzo fajnie jakby można było nimi grać i stanąć po ich stronie w konflikcie z Deyją.
    Co do muzyki to proponowałbym też muzykę z MM7 bo jest niesamowita, ale faktycznie lepiej wystosować jakieś pismo do Ubisoftu, bo to oni mają licencję.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 14, 2012, 18:57:48 »
    Ubisoft ma licencje do marki M&M, w sprawie muzyki sprawa jest skomplikowana. Wydaje mi się że trzeba by było zapytać się samego kompozytora. Ale muzyka z M&M jest epicka i zdecydowanie gra jest warta świeczki.

Offline Darson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 14, 2012, 18:58:45 »
    No fajny wilk.
    Archimonde, to nie jest wilk.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 14, 2012, 20:26:45 »
    Ja nie mówiłem o tym ze zdjęcia Gregoriiana, tylko o tym zrobionym do moda xD Jak bym mógł was prosić chłopaki o kilka fajnych czarnych szat jeśli dałoby radę, to byłoby zajebiście ^^ :D
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 14, 2012, 20:44:36 »
    co z jaszczuroludźmi?
    Przysiągłbym że w pierwszym poście zamieściłem o nich informację :)
    Otóż Jaszczuroludzie będą nacją, do której gracz będzie mógł się dołączyć. Fabularnie, to ich konflikt z Deyją to trochę nie te czasy, ale wojnę zawsze można wywołać :)

Muzyka to działka Devil_Impa, więc póki co nie będę się wypowiadał.

Jak bym mógł was prosić chłopaki o kilka fajnych czarnych szat jeśli dałoby radę

O odpowiedni ekwipunek dla magów, czarnoksiężników, wiedźm i oczywiście nekromantów nie trzeba się martwić, zadbamy aby żadnemu bohaterowi magii nie zabrakło odzieży. Nie wspominając już o kapturach, magicznych laskach, diademach i innych pierdółkach :) Postaramy się aby gra magiem była równie ekscytująca, a może nawet i bardziej co gra rycerzem ;)

Pozdrawiam, Mr. Bio

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 14, 2012, 21:19:19 »
    Wiecie co, powiem Wam, że grałem w Heroes II III i nadal gram sporadycznie w IV, ale za chu*a nie wiem o czym mówicie :D, chodzi mi o nazwy państw bohaterów itp.
    (click to show/hide)

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 14, 2012, 22:30:38 »
    Boś niedostatecznie w Herosa Trzeciego pogrywał :)

Tak swoją drogą, to musicie zrobić Ivor'a. Albo jako lorda Elfów albo towarzysza :)

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 14, 2012, 22:48:37 »
    Wiecie co, powiem Wam, że grałem w Heroes II III i nadal gram sporadycznie w IV, ale za chu*a nie wiem o czym mówicie :D, chodzi mi o nazwy państw bohaterów itp.
    Bo my niewtajemniczeni, dla mnie też to zawsze jest forteca, inferno, bastion itp. :D .
    A co do moda: Będzie można być wojownikiem/łucznikiem i wspierać się magią np. magiczne strzały?

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 14, 2012, 22:59:36 »
    W takim razie polecam przejść kampanie z H3 przed rozgrywką :) To najlepszy sposób oswojenia się z imionami bohaterów i nazwami krain, a i w fabule się nie pogubicie. Wedle życzenia, Ivora umieścimy w grze, chociaż i bez prośby pewnie byśmy to zrobili. Jest dość charakterystyczny i oczywiście ma specjalność do elfów ;)

Postać będzie kreował gracz, od stóp do głów. Jeżeli zażyczy sobie być magicznym wojownikiem, albo wampirem-rycerzem-nekromantą, nie będziemy mu tego zabraniać :)

Skoro rozpoznawanie krain po nazwach sprawia wam trudność, oto rozpiska:
    Erathia - Zamek - Ludzie
    AvLee - Bastion - Elfy
    Bracada - Forteca - Magowie
    Eofol - Inferno - Diabły
    Deyja - Nekropolia - Truposze
    Nighon - Lochy - Czarnoksiężnicy
    Krewlod - Twierdza - Barbarzyńcy
    Tatalia - Cytadela (wiedziałem że gdzieś się pomyliłem :) - Jaszczuroludzie

Przyzwyczaicie się ;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2012, 17:48:44 wysłana przez Mr. Bio »

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 15, 2012, 00:04:13 »
    Hmmm a jako easter-egga dajcie może coś z the forge, tak jak ze zbroją samuraja poukrywaną w warbandzie ;)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 15, 2012, 05:20:30 »
    Najlepiej tego goblina z blasterem lub nagę-czołg ;) Fajne były. Ja nie przeszedłem całej kampani, tak naprawdę nie przeszedłem nawet Odrodzenia Erathii, ale nazwy łapię :P Się trochę naczytało w Jaskini Behemota i Kwasowej Grocie historii świata :P
    Jacek Piekara

Offline Avenroth

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 15, 2012, 06:57:44 »
    Tak w zasadzie to Jaszczurski zamek chyba się zwał Cytadela, ale były z tego co pamiętam dwa tłumaczenia, a ja grałem tylko na jednym to sam nie wiem ;)

I dziękuję bardzo za Ivor'a. To mój ulubiony bohater, zawsze nim grałem. I jak zobaczycie gdzieś Ivor'a na jakimś multi to możecie śmiało strzelać, że to ja :)

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 15, 2012, 15:57:42 »
     A no właśnie, jaszczurki nie mogą mieć fortecy bo już magowie ją mają ;) W ogóle jakoś te tłumaczenie jest trochę śmieszne jak dla mnie bo rozbudowując umocnienia mamy, fort, cytadela i zamek. No i mamy zamek zwący się... zamek -.- Choć w ogóle tłumaczenie z angielskiego ,,tower,, na fortece... dwa rodzaje tłumaczenia mirydy/sułtańskie ifryty, alpy/wampirzy lord... hmmm a nieważne.