Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chronicles of Might and Magic - wątek archiwalny  (Przeczytany 221271 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    Odp: Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #45 dnia: Maja 14, 2012, 11:33:42 »
    Jeżeli mówisz o czołgach z FB to muszę dać sprostowanie. Tamtejsze czołgi NIE SĄ końmi lecz budynkami. Nie zagłębiajmy się w detale ale powiem wam że nie ma co się nimi sugerować. O ile zrobienie latających postaci jest tak trudne że wręcz zbliża się do niewykonalnego (potrzebne by były ogromne nakłady pracy i czasu) o tyle taki minotaur lub ent mają z grubsza humanoidalną sylwetkę. Wystarczy ich odpowiednio przeskalować po szkielecie a wszelakie różnice anatomiczne maskować modelem. Spowolnienie postaci można uzyskać bardzo prosto poprzez zabawę statystykami lub najprostsze zwiększenie wagi ekwipunku, tak więc nie będzie to dużym problemem.
    PS. Jakbyście chcieli jakąś pomoc przy elementarnej magii wiecie do kogo pisać? ;)

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #46 dnia: Maja 14, 2012, 12:03:45 »
    Co do entów to ich pojawienie się w planowanej formie moda jest raczej wątpliwe, nie mieliśmy zamiaru ich robić. Oczywiście, jeśli posiadacie duży sentyment do tej jednostki, to możemy spiąć pośladki i zabrać się do roboty nad nimi, ale obecnie nie uważamy, żeby to było konieczne. Dementując powyższe spekulacje, to tak jak powiedział Mat: nie mamy w planach robienia żadnych latających potworów, gdyż obawiam się, że to lekko przerasta nasze zasoby czasowe. ;)

Odnośnie twojej propozycji Mat, to możesz być pewien, że się do ciebie odezwiemy, tylko we właściwym czasie (a mianowicie gdy weźmiemy się za pracę nad zaklęciami). Mamy kilka kreatywnych pomysłów co do magii i zaklęć i z pewnością konsultacja z doświadczonymi moderami nie zaszkodzi.

(A tak btw, czołgi jako budynki, wow, nie wpadłbym na to ;O )
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #47 dnia: Maja 14, 2012, 15:13:37 »
    Z M&B da się dużo wykrzesać, w modzie TLD(na podstawkę) są wargowie czy krasnoludy i nie ma problemu z grą. Tak samo w modzie Daydream istnieją bodajże dziki i wielkie ogry. Co prawda te drugie trochę zasłaniają mniejsze jednostki, ale przecież ogry z hirołsów nie są takie wielkie. Dacie radę, powodzenia!

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #48 dnia: Maja 14, 2012, 15:15:36 »
     Oooo czołg jako budynek o_O Czyżby coś na kształt latającej miski na nditions która pierwotnie też jest statyczna? Bo te czołgi i enty jako wierzchowce to są w extra invasion :)

Offline Fasola

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #49 dnia: Maja 14, 2012, 17:29:18 »
    Gra bez Entów ;( Szkoda ...  A co do pegazów można je przecież zrobić jako jednostke kroczącą

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Maja 14, 2012, 19:05:46 »
    Ogry i krasnoludy będą w modzie (co do tych drugich to po prostu zastanawiamy się czy zrobić z nich grywalną rasę)

Ale odkładając ten rasistowski i pełen dyskryminacji różnych innych stworzeń temat, mam pytanie zupełnie z innej beczki. Jakich bohaterów z H3, lub M&M chcielibyście ujrzeć w roli waszych towarzyszy?

Niestety nie wiem czy mogę wam ujawnić dokładnych danych na temat składu, który już zebraliśmy, głównie dlatego, żeby uniknąć spoilerów (może być w tej dziedzinie parę na prawdę miłych niespodzianek). Nie zdradzając samej tożsamości towarzysza mogę podać wam Mount&Blade'owe profesje, które już mamy obsadzone: medyk, barbarzyńca, czarnoksiężnik, kupiec, wojownik (chociaż nie do końca taki z niego wojownik ;] ) i łucznik.

Jeśli macie jakieś pomysły na obsadę grona z którym wasz protagonista spędzi trochę czasu to przydałby się:
    - trener (coś na kształt Lezalita z Native'a)
    - złodziej (specjalista od lootingu, trackingu i tego typu rzeczy)
    - oldschoolowy, iście Tolkienowski czarodziej (pewnie dyskusja zawęzi się do wyboru pomiędzy Astralem a Theodorusem ;] )
    -  oraz ktokolwiek pomysłowy przyjdzie wam tylko na myśl, a my uznamy go za świetny koncept na towarzysza

Chętnie poznamy wasze pomysły, więc nie wstydźcie się, powróćcie wspomnieniami do waszych ulubionych bohaterów i puśćcie wodzę fantazji.
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #51 dnia: Maja 14, 2012, 19:17:03 »
    Ja to bym dał Lisza Sanderusa, Tarnuma i Gelu.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline shady

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #52 dnia: Maja 14, 2012, 22:12:41 »
    Czemu nie na WB:(

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #53 dnia: Maja 14, 2012, 22:25:43 »
    Przecież ostatecznie wyszło na to, że będzie na Warband ;p
    Jeśli chodzi o człogi jako budynki... Pomyślałem o tym gdy zobaczyłem jako obserwator, że gracze są w jakichś lochach, ale później uznałem, że to niedorzeczne :D
    Tak czy inaczej, cieszy mnie to, że wiecie co możecie zrobić, a czego nie i nie obiecujecie nie wiadomo czego ;) Tak trzymać, trzymam za was kciuki, tym bardziej, że jak widzę, kilka moderów chce wam pomóc ;)

Offline Darson

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #54 dnia: Maja 14, 2012, 22:30:27 »
    Mam nadzieję, że mod nie zostanie porzucony po paru miesiącach pracy, albo i krócej.
    ดิ๊กในผู้ดูแลระบบตูด!

นอกจากนี้คุณยัง

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #55 dnia: Maja 14, 2012, 22:36:31 »
    Taki najlepszy czarodziej byłby dla mnie sam Solmyr, ten Dzin.

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #56 dnia: Maja 14, 2012, 23:10:08 »
    Ja to bym dał Lisza Sanderusa, Tarnuma i Gelu.
    Heh, nie wykorzystamy tak wybitnych postaci jak na przykład Gelu do roli zwykłego towarzysza. O to się nie martwcie... :)

Co do Solmyra... Mimo, że temu pomysłowi nie brakuje oryginalności, to nie przewidujemy dżinów w naszym modzie, gdyż akcja dzieje się daleko od Bracady to raz, a dwa - Solmyr trochę nam nie pasuje fabularnie, ale myślcie dalej. Chodzi nam bardziej o klasycznego czarodzieja.

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #57 dnia: Maja 14, 2012, 23:15:02 »
    Może jednego z magów występujących w kronikach? Dokłądniej chodzi mi o przygodę gdzie Tarnum wyrusza na podbój krain żywiołów. Byłby to ukłon dla tych nielicznych którzy grali w te dodatkowe kampanie.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Maja 15, 2012, 20:27:43 »
    Magowie z kronik... Tak... To jest dobry pomysł oddania hołdu dla tej garstki osób, które faktycznie grały w kroniki, niestety jednak obawiam się, że ja i Mr. Bio nie należymy do tego grona (za co sumiennie przepraszamy i obiecujemy poprawę) i bałbym się, że kiepsko odwzorujemy taką postać, ale myślcie dalej, a pod koniec dzisiejszego dnia możemy mieć dla was miłą niespodziankę ;)

Offline Mr. Bio

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 16
    • ^Zielony kwadracik -> robię moda :)
      • Chronicles of Might and Magic
    « Odpowiedź #59 dnia: Maja 15, 2012, 21:16:12 »
    Tak jak zapowiedział Devil_Imp mamy dla was przyjemną niespodziankę. Chcemy Wam przedstawić, idola naszego dzieciństwa, dowódcę leśnej straży oraz zdobywcę Ostrza Armageddonu....
    Przed państwem...
    Gelu!
    (click to show/hide)

Oczywiście zamierzamy poprawić jeszcze wiele szczegółów i dorobić 'dwucięciwowy' łuk strzelców, ale to zobaczycie dopiero w modzie.
    Pozdrawiam, Mr. Bio ;)

!!!Zanim zadasz jakieś pytanie o moda przeczytaj FAQ w pierwszym poście tematu!!! - klik^