Ogry i krasnoludy będą w modzie (co do tych drugich to po prostu zastanawiamy się czy zrobić z nich grywalną rasę)
Ale odkładając ten rasistowski i pełen dyskryminacji różnych innych stworzeń temat, mam pytanie zupełnie z innej beczki. Jakich bohaterów z H3, lub M&M chcielibyście ujrzeć w roli waszych towarzyszy?
Niestety nie wiem czy mogę wam ujawnić dokładnych danych na temat składu, który już zebraliśmy, głównie dlatego, żeby uniknąć spoilerów (może być w tej dziedzinie parę na prawdę miłych niespodzianek). Nie zdradzając samej tożsamości towarzysza mogę podać wam Mount&Blade'owe profesje, które już mamy obsadzone: medyk, barbarzyńca, czarnoksiężnik, kupiec, wojownik (chociaż nie do końca taki z niego wojownik ;] ) i łucznik.
Jeśli macie jakieś pomysły na obsadę grona z którym wasz protagonista spędzi trochę czasu to przydałby się:
- trener (coś na kształt Lezalita z Native'a)
- złodziej (specjalista od lootingu, trackingu i tego typu rzeczy)
- oldschoolowy, iście Tolkienowski czarodziej (pewnie dyskusja zawęzi się do wyboru pomiędzy Astralem a Theodorusem ;] )
- oraz ktokolwiek pomysłowy przyjdzie wam tylko na myśl, a my uznamy go za świetny koncept na towarzysza
Chętnie poznamy wasze pomysły, więc nie wstydźcie się, powróćcie wspomnieniami do waszych ulubionych bohaterów i puśćcie wodzę fantazji.