Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][LN_4pp/5pp] Legia Nadwiślańska  (Przeczytany 46336 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Napoleonic Wars][LN_5pp/4pp]Legia Nadwiślańska
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 23, 2012, 17:18:33 »
    Poszukaj jakiegoś oficera i porozmawiaj z nim, już większość poinformowałem, że wpadniesz to ci opowiedzą co i jak.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 28, 2012, 07:18:01 »
    Witam
    Niestety muszę powiedzieć, że jestem bardzo zawiedziony faktem, iż nasza ambasada na forum Legii Nadwiślańskiej została zamknięta. Rozumiem, że w przeszłości nasz pułk mógł wam tak zaszkodzić, że stało się to powodem permamentnego zerwania kontaktów, jednak patrząc z drugiej strony całkowite zamknięcie się na drugi największy pułk do NW w Polsce nie przystoi tak doświadczonemu regimentowi. Dlatego apeluję o stosowne przemyślenie tego "zamknięcia", oczywiście mając na uwadze to, że ostatnimi czasy pułk przeszedł gruntowną reformację. Nikt z 12go pułku nie chce negatywnych kontaktów z LN. Nie wiem jak to wygląda u was, ale i tak mam nadzieję, na ponowne rozpatrzenie tej decyzji przez sztab Legii.

Edit: Przepraszam bardzo, ale nikt u nas nie wyzywa, obrażanie innych grozi degradacją. Co prawda wyczuwam w twojej odpowiedzi prowokację, ale i tak bardzo chętnie usłyszę nicki naszych członków którzy Ciebie, bądź kogokolwiek w ten sposób skrzywdzili
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2012, 10:45:02 wysłana przez Matim007 »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 28, 2012, 10:02:27 »
    że ostatnimi czasy pułk przeszedł gruntowną reformację
    Widzialem, tą Waszą "reformację". Wyzwiska na serwerach, częste poole. 12pp nic sie nie zmienił i nie dziwie się, że Legia Nadwiślańska nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Nie rozumiem tylko, dlaczego przedstawiciela "dwunastki" załatwiają takie sprawy na publicznym forum, a nie prywatnie.

Np. Makomas, Warder, i jeszcze jeden na "P".
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2012, 10:56:10 wysłana przez Metal888 »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 28, 2012, 13:47:01 »
    Matim, nie raz i nie dwa "wyciągałem już dłoń na zgodę" w kierunku 12pp, rozmawiałem z waszymi (nawiasem mówiąc często zmieniającymi się) pułkownikami, zapraszałem na wspólne bitwy. Niestety zawsze kończyło się tak samo, najpierw mnóstwo obietnic a kończyło się zawsze tym samym. Wyzwiska i psucie zorganizowanych bitew. Niestety za dużo nerwów i pracy kosztuje organizacja takich rzeczy i każda nieudana bitwa stawia nas w złym świetle w obliczu innych dużo bardziej wartościowych regimentów. Dlatego postanowiliśmy, że nigdy więcej nie będziemy wystawiać na takie ryzyko ani siebie ani naszej, jak zapewne wiesz, długo wypracowywanej i dość dobrej, reputacji. Dlatego też podtrzymujemy naszą decyzję. Nie otworzymy waszej ambasady na naszym forum i nie mamy zamiaru mieć nic wspólnego ani z waszym pułkiem ani z Lygrysem czy innymi waszymi dowódcami.

Aczkolwiek osobiście nie mam nic przeciwko waszym członkom i poszczególnym graczom. Jeżeli chcecie się od czasu do czasu z nimi pobawić np w Commander Battle to zapraszam na nasz serwer. Zasada jest jedna i chyba oczywista: "nie psujemy zabawy innym".

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 28, 2012, 14:29:38 »
    Skoro nie masz nic przeciwko naszym członkom, to co stoi na przeszkodzie? Lygryss kilku tygodni jest nieaktywny, w samym pułku zaszło duże przetasowanie postaci i ról, co widzisz na moim przykładzie. Gdybyśmy zmienili nazwę z 12pp  na inną to czy to by miało jakąś różnicę?

EDIT: Skoro tak się wzbraniacie przed nami, to dobrze. Poczekamy kolejne pół roku, to może już sobie odpuścicie (nie)dawne wąty
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 28, 2012, 14:43:49 wysłana przez Matim007 »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 28, 2012, 14:39:28 »
    Dobrze, że wspominasz o nazwie, nie dziw się, że po roku waszego karygodnego zachowania względem naszych pułków ale i poszczególnych ludzi nikt na naszym TSie nie chce nawet słyszeć o 12pp. Ale na waszym miejscu nie łudziłbym się, sama zmiana nazwy tu nie pomoże...

Offline DaPietro

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • Emerytowany pułkownik inżynier 5. Pułku Piechoty
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 28, 2012, 15:13:45 »
    Przyzwyczajcie się do takiego stanu naszych relacji , obecnie nikt z 12pp nam nie przeszkadza i niech tak zostanie , ale LN będzie się trzymać od was z daleka . Za wiele się wydarzyło i za dużo razy powtórzyło dlatego skończmy tą dyskusje . Winić możecie tylko i wyłącznie samych siebie .

EDIT : Niedługo po tym jak zapewniasz o waszej zmianie zaczyna się to samo co wcześniej . Macie teraz odpowiedź dlaczego LN ma dość jakże udanych kontaktów z wami .
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2012, 17:12:34 wysłana przez DaPietro »

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 29, 2012, 10:43:34 »
    Zgadzam się... zachowanie was i waszych członków nie jest na miejscu (a bynajmniej nie było). Trzeba BARDZO dużo czasu, aby nasze relacje się zmieniły… lecz nie sądzę, aby nawet czas coś pomógł. Do niektórych spraw trzeba dorosnąć… a uskarżanie się jak niedorosła osoba, bo nie chcemy was w ambasadzie (co za tym idzie, nie chcemy utrzymywać żadnych relacji), nie może być przyczyną waszego niezadowolenia. Jeżeli nie chcemy, to tak po prostu nie chcemy. Jak można komuś w dość nie kulturalny sposób, narzucać ponowne rozpatrzenie. Decyzja sztabu nie była nie przemyślana sprawa w tym temacie, nie była pośpieszna. Kontakt nie był zerwany tylko tym faktem, iż wykluczeniem z ambasady oznacza koniec relacji w tej chwili… lecz był on spowodowany dość dziwnym i nie przyjemnym zachowaniem co do samej gry, a w konsekwencji złą reakcją na tego typu działanie z waszej strony. Słysząc, że przechodzicie „reformacje” (jak zawał, tak zwał), tylko może cieszyć, że coś w tym kierunku robicie. Widać wasze chęci poprawy, lecz na dzień dzisiejszy potrzebny jest nam czas, który pokarze nam (i możliwe, że nie tylko nam), że wasze zachowanie, które było lekko nie na miejscu, może przejść przemianę.

Uważam, iż problem nie tkwi w pułku, a w ludziach, w których jest dany problem. To właśnie te osoby mogą psuć (albo już popsuły). Oczywiście, nick’ami nie mam jak się posłużyć, ponieważ, tak czy siak patrzy się zespołowo. Jeżeli nie możecie pomóc sobie w rozwiązywaniu problemów, banowaniem, czy degradacją. Niesie ze sobą oto takie skutki jak nie zażyłe relacje miedzy naszymi pułkami. Utrzymuje się w myśli, iż jest potrzeba czasu i wyciąganie konsekwencji z ludzi, którzy za tą sytuacje są odpowiedzialni.

Życzę, aby to rozwiązanie było trafnym i skutecznym czynnikiem, bynajmniej na początku.
    Wszystkiego dobrego.

С уважением Николай.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2012, 10:47:17 wysłana przez -VEINRUS- »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 29, 2012, 12:27:06 »
    Widząc taką reakcję już kompletnie się zniechęciłem, ale musisz wiedzieć że z 12pp jakie znasz, osób zostało może 4, więc sam chyba widzisz, że twoje argumenty są bezpodstawne. No, ale jak ciągle sama nazwa 12pp wzbudza taką niechęć to w związku z tym zaniecham wszelkich prób kontaktu.
    Dowidzenia

Edit: Dlatego ja ci pomagam i daję ci szansę złapania wyciągniętej ręki podpartej pewnymi argumentami. Dlatego zapytałem się czy zmiana nicku przy całkowitej zmianie składu pozwoli wam łaskawie przyjąć prośbę o rozmowy. Jednak jak widzę, to na każdą próbę kontaktu dostaję jedynie stanowczą odmowę bez możliwości prowadzenia kulturalnej dyskusji o sytuacji w pułku. I jeśli wasze stanowisko się nie zmieni to chcę aby to zakończyło na zawsze stosunki między naszymi formacjami.

PS:Pamiętaj, że ostatnia fraza działa w dwie strony (Ale nie ta podpisana kulawą niemszczyzną, ta nad nią)
    Nie martw się, znam niemiecki, jednak smutne jest to że nie zrozumiałeś prawdziwego przekazu tego zdania.
    « Ostatnia zmiana: Maja 08, 2012, 10:09:18 wysłana przez Matim007 »

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 29, 2012, 12:43:52 »
    No sorry bardzo, a czy ja mam listę waszych członków… i czy ja wiem kto jest nowy.
    Jeżeli mam to wiedzieć, a bynajmniej mam  to znać na pamięć… to sorry… ale coś jest nie tak.
    Lecz tak to już jest... że zbrudzone nazwisko. Pozostaje brudne.
    Dzieci rodzą się nowe… a nazwisko pozostaje.

P.S. Więc, hm… usuńcie jeszcze te 4 osoby i będzie oky (Hier, das ist ein Troll Tekst)

С уважением Николай.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 29, 2012, 12:50:52 wysłana przez -VEINRUS- »

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 29, 2012, 14:30:44 »
    Dzieci rodzą się nowe… a nazwisko pozostaje.

Zapiszę jako złotą myśl :D:D
    :D:D

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Maja 08, 2012, 02:03:52 »
    PS:Pamiętaj, że ostatnia fraza działa w dwie strony (Ale nie ta podpisana kulawą niemszczyzną, ta nad nią)

Ich denke, dass dein Übersetzer ziemlich "zu klug" ist, um es korrekt zu übersetzen.

:)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 10, 2012, 09:52:15 »
    Niestety nie pozostaje mi nic innego jak z resztę polskich regimentów skontaktować się przez nasz temat. Przedstawicieli KAŻDEGO polskojęzycznego pułku zapraszam dzisiaj na naszego TSa ok. godz. 22. Wiem, że godzina może być niedogodna ale niestety sam wcześniej nie dam rady ale obiecuję, że zajmę wam najwyżej 5 min.

Offline Mikocen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 17, 2012, 17:59:31 »
    Powinniście dodać sobie taką odznakę
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/97/4_Pu%C5%82k_Piechoty-odznaka.jpg
    Byłaby bardzo przydatna ;)

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 17, 2012, 23:05:06 »
    No ładne, ładne xD