Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars (płatny DLC)  (Przeczytany 47755 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    Odp: Mount & Blade Warband: Napoleonic Wars (płatny DLC)
    « Odpowiedź #135 dnia: Maja 01, 2012, 14:24:58 »
    ,
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:47:42 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline RizzD

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Kill for Honor
    « Odpowiedź #136 dnia: Maja 01, 2012, 17:09:42 »
    Pograłem z kilka dni i stwierdzam, że warto zakupić ;)
    Rzeczywiście jest parę niedociągnięć ale ogólnie frajda niesamowita. A co dopiero jak trafi się na zorganizowanych graczy.

Minusy:
    - nie podoba mi się umieranie postaci = upadają one albo na plecy albo w przód na kolana. W Native uwielbiałem to jak postacie są "wiotkie" , tutaj mamy niestety schemat umierania. Mam nadzieję że to poprawią ;) Moim zdaniem największy i jedyny rzucający się minus.
    - nie które mapki mają jeszcze bugi ( można schować się w kamieniu, wyrzuca Cię za mur ;P , rodzisz się koło spawna wroga itp. Szczególnie uciążliwe to jest na Siege na Battle wszystko gra )
    - Jest podział na postacie  i występuje Komandor drużyny. Np. Napoleon Bonaparte. Jedna osoba może nim grać. Powinno być coś takiego, że ma on specjalny czat np. jak kliknie "I" i kolorem specjalnym pisze do swojej drużyny komendy. No i tak samo żeby się wszystkim wyświetlały to co on mówi. Można by bardzo dobrze grę zorganizować.
    - Lagów nie ma ale przy bardzo dużym natężeniu akcji, postaci itp. gra się zcina. I nie chodzi tu o mój sprzęt tylko ogólnie o serwer ;) Ale to rzadkość.
    - Grywalność jest bardzo dobra ale.. hmm to może być i plus i minus. Ciężko będzie teraz graczom tzw. "pro" nie da się już samemu wyrżnąć 20 ludzi :D Wszyscy bowiem.. strzelają

Plusy: oooooj tu można by pisać!
    Nowy mod ma ich bardzo dużo, generalnie jest i śmiesznie i grywalnie i ciekawie. Warto sprawdzić samemu.
    Dla przykładu mnie urzekło zdobywanie fortecy otoczonej rzeką. Dlaczego? Ponieważ w tym modzie wchodząc cała postacią do rzeki po chwili zaczniemy się topić. Dlatego wszyscy 100 osób wskakują do łodzi i płyną do fortu :D Wróg nawala z armat, strzelają... krótko mówiąc : Lądowanie w Normandii ! Jak do kaczek, a łodzie pękają i wszyscy w wodzie:D Po wyjściu orientujesz się że proch ci zamókł i broń jest bezużyteczna :D O ILE !  Przeżyłeś :P

Polecam wszystkim, którzy się zastanawiają. Gra jest totalnie inna. Jakby Mount&Blade 3 :D
    Pozdr,
    RizzD.
    Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #137 dnia: Maja 01, 2012, 17:35:21 »
    Co do lagów, to muszę się przyczepić, gdyż w starym MM bitwa 200-osobowa przypominała grę turową, a teraz mam od 20 do 40 fps'ów, co bez problemu umożliwia płynną grę. Co prawda na siege'ach czasem ścina, ale to jest spowodowane ogromnym fortem, działami, itd.

Offline flacktub

• Użytkownik
      • Flacktub on Youtube.com
    « Odpowiedź #138 dnia: Maja 01, 2012, 18:25:15 »
    Witam ! Chciałem się zapytać czy ten DLC będzie można kupić w sklepie czy tylko w sieci :P
    Obecnie tylko w sieci

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #139 dnia: Maja 01, 2012, 18:35:45 »
    Kiedyś pewnie i wyjdzie w wersji pudełkowej, bo taką wolałbym kupić niż wersje elektroniczną...
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #140 dnia: Maja 01, 2012, 18:38:21 »
    Ponieważ to tylko DLC do Warbanda - szczerze w to wątpię.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #141 dnia: Maja 03, 2012, 01:02:30 »
    Zdecydowałem się na kupno tego DLC i teraz takie pytanie do Prusaka - naprawdę nie usłyszałeś od nikogo złego słowa na temat tego właśnie DLC? Już pierwsze minusy które można zauważyć po odpaleniu moda to na TDM śmieszne punkty respawnu (domek, z którego trzeba wyjść ciasnym przejściem, a respią się w nim także konni i ludzie się blokują), animacja wypadania jeźdźcy z siodła (po prostu zsiadanie z konia w uber-szybkim tempie) i komiczne wręcz dodanie muzyki. Ludzie błagam - dodawanie baśniowej muzyki Griega do BITWY W KTÓREJ ZARZYNAJĄ SIĘ BAGNETAMI? WTF?!

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #142 dnia: Maja 03, 2012, 07:54:42 »
    Odpowiem ci na twoją negatywną opinię.
    Tak, punkty respawnu są najgorszą częścią tego moda, jednakże możliwe, że w najbliższych patchach to zmienią. Spadanie z konie jest po prostu zbugowane i to też musi iść do poprawy. Ale co do muzyki, to spójrz na to z innej strony. W epoce napoleońskiej ludzie ginęli tysiącami, do wtoru muzyki klasycznej. To najlepiej obrazowało bezduszność i obojętność tamtej epoki. Co do samej muzyki, mi osobiście bardzo przyjemnie się jej słucha, gdyż jest odprężająca.
    Najlepsze jest to, że wyczerpałeś minusy tego moda. Może później samo NW ci się nie spodoba, ale pamiętaj, że obiektywną ocenę całej gry możesz wydać dopiero po rozegraniu kilku bitew liniowych, do czego ten mod jest przeznaczony.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #143 dnia: Maja 03, 2012, 11:24:54 »
    Wiem o tym, że podzieliłem się negatywną opinią o tym modzie, ale dlaczego nie? Wszyscy inni zachwalali tego moda nie patrząc na minusy i nie mam pojęcia dlaczego. Co do muzyki to nie wiem czy twórcy chcieli właśnie zobrazować bezduszność epoki, ale według mnie ona po prostu nie pasuje. Czy bitwa ma odprężać? No nie wiem... :p

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Maja 03, 2012, 12:39:40 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:47:55 wysłana przez Sefirot »

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #145 dnia: Maja 03, 2012, 15:22:42 »
    Gra ma odprężać. :P
    No chyba że grasz żeby się męczyć. :O
    Ale muzyka ma budować jakieś napięcie, klimat... A muzyka w nw działa jak na tym filmiku - http://www.youtube.com/watch?v=T7I4YM0hYEo

Offline RizzD

• Użytkownik
    • Kill for Honor
    « Odpowiedź #146 dnia: Maja 03, 2012, 18:04:31 »
    co wy gadacie :D
    Mi się świetnie gra np. jak leci Mazurek Dąbrowskiego w tle. Seryjnie.
    Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #147 dnia: Maja 03, 2012, 19:47:50 »
    co wy gadacie :D
    Mi się świetnie gra np. jak leci Mazurek Dąbrowskiego w tle. Seryjnie.
    A mi się chce śmiać jak w tle leci baśniowa muzyka Griega podczas wbijania w jelita bagneta/u (ktoś mnie poprawi).

Offline Sefirot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Maja 03, 2012, 19:59:14 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:48:04 wysłana przez Sefirot »

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Maja 04, 2012, 14:35:50 »
    Właśnie :) wracam z 2godz sesji w tego DLC co sobie niedawno zakupiłem, tak więc

Na plus

+Zróżnicowanie jednostek, każda ma swoje zalety i wady, trudno mi powiedzieć która mi najbardziej odpowiadała, ale powiem że granie jako dowódca :P to raczej nie dla mnie.
    +Muzyka, może nie gustuje w takiej muzyce ale ta muzyka jest świetnie dopasowana, :) przyznam się mój pierszy frag padł przy vivaldim...wiosna.
    +Granie doboszem, starszy brat to widząc mówił "Taaa grając na tym bebenku ozjamiasz im...HEJ TU JESTEM ZABJCIE MNIE, nie przeżyjesz 1 spotkania z wrogiem, :P akurat ja przetrwałem bo uciekłem do pozostałych swoich przy życiu i tam im grałem i tak rozgomili tamtych, tak więc granie nim wcale nie jest bezsensu.
    +Brak zoomu(Nie wliczam lunety) no i dobrze, dzęki temu trudniej trafić i wypatrzeć wroga jakby był zoom to rozgrywka była byt zbyt prosta.
    +Obsługa Armat itp, kiedy był warband w produkcji liczyłem że będa katapulty, ale niestety tak się nie stało :( trudno, ale przynajmniej w tym DLC jest z czego korzystać, tylko to nie takie proste....jak w każdym FPSie czy grze akcji gdzie pochodzisz do stanowiska ogniowego i gotowe, otóż musi być narpierw :) przez specialnego gostka załadowane.

Ok plusów jest wiele dla mnie więc nie wszystkich wymienić.

A teraz minusy

-nec Hercules contra plures, otóż :) czasem jak grałem zdarzało się że gracze po prostu SAMOTNIE latają w tą z powrotem zamiast trzymać się razem, i tak na bank przez taką zabłąkaną owieczkę któraś z drużyń przegra
    -Strzał w plecy, Chodzi mi o to że jak dochodzi do walki na broń białą(nie bagnety) to jak ze sobą walczą dwaj gracze to pozostali przy życiu kompani próbują zestrzelić drania....czesto(tak z 5 razy) zdarzyło mi się widzieć jak z tego powodu zabijali swojego, stąd też nie powinno się przerywać w taki sposób walki.
    -DLC powinnen być za darmo, bo trochę mało oferuje, mimo to i tak cena tego DLC jest niska.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052