Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Respawn lordów  (Przeczytany 2052 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline steifer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Respawn lordów
    « dnia: Marca 29, 2012, 19:05:22 »
    Próbuję w trybie single-player stworzyć własne królestwo. Niestety, nawet najwierniejsi towarzysze obdarowani licznymi lennami zdradzają. Zdradził nawet mój mąż (gram kobietą, Lady Kate, aby uczcić swoją żonę, od której dostałem Warbanda:) ), kilka razy przechodząc do innych frakcji.  Pomniejsi lordowie notorycznie zdradzają, i o ile zauważyłem, nie ma to większego związku z ich nastawienie do mnie. Postanowiłem więc że będę zatrzymywać zamki i miasta dla siebie, w każdym razie większość, a pojmanych lordów i wladców nie będę wypuszczać za okupem.  Traci się honor, cóż, ale skoro to jedyne wyjście? Intryguje mnie czy jest respawn lordów? Mam już kilkudziesięciu w lochach, w tym większość suwerenów, ale mam wrażenie że pojawiają się nowi, o niespotkanych wcześniej imionach.

Przy okazji - aby nie mnożyć postów - jak zlikwidować frakcję? W klasycznym M&B królestwo pozbawione posiadłości po niezbyt długim czasie upadało, o czym informowal komunikat.  I był to upadek raczej definitywny. W Warbandzie po odebraniu Nordom wszystkich posiadlości (zaczynalem wspierając rebelię) królestwo bardzo długo funkcjonowalo. W końcu pojawił się komunikat, że zniszczono frakcję i królestwo Nordów przestało istnieć. Ale co z tego, skoro nadal grasują jarlowie nordyccy, a w komunikatach o zdradach lordów wciąż pojawia się to królestwo. Jest to przypuszczam bug, czy jest nań łatka?

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Respawn lordów
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 29, 2012, 20:21:17 »
    Nie wiem czy zdradzanie nie ma czegoś wspólnego z poziomem honoru i kontrowersji...

Co do pokonania frakcji, to chyba wszyscy lordowie muszą zostać pokonani i być w niewoli?

Offline steifer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 30, 2012, 04:33:24 »
    Nie wiem czy zdradzanie nie ma czegoś wspólnego z poziomem honoru i kontrowersji...

Co do pokonania frakcji, to chyba wszyscy lordowie muszą zostać pokonani i być w niewoli?

Wskaźnik honoru mjialem wysoki, kontrowersji też raczej nie było. Szczególnie dziwne te zdrady w przypadku osób pozytywnie do mnie nastwionych (70 do ponad 100). Chyba to jakoś losowo się dzieje?

Co do pokonywania frakcji, w klasycznym M&B, wystarczyło pozbawić wrogą frakcję miast, zamków i wsi. Po krótkim czasie frakcja, nawet jeśli miała jakieś oddzialy w polu, przestawał istnieć. Możśliwe, że w Warband trzeba mieć wszytkich pod kluczem?
    « Ostatnia zmiana: Marca 30, 2012, 12:49:23 wysłana przez steifer »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 30, 2012, 17:03:33 »
    No trzeba pokonać wszystkich lordów... Jeśli jest jakiś wrogi lord na mapie, to frakcja istnieje... polecam włączenie cheatów w konfiguracji i używanie ctrl+T na odkrycie mapy i ctrl+lpm na mapie, żeby się teleportować.

Co do tych zdrad to nie wiem...

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 31, 2012, 00:55:38 »
    Z tego, co wiem, to najnowsze łątki (chyba od 1.135 wzwyż) zwiększyły częstotliwość zdradzania i lord potrafi zdradzić 2-go dnia gry.

Offline steifer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 03, 2012, 13:28:40 »
    ... czy jest respawn lordów? ...
    Czy o tym ktoś coś wie?

Offline Fingolfin

• Użytkownik
    • Utulie'n aure! Auta i lome!
    « Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 03, 2012, 15:13:06 »
    Lordowie są zawsze ci sami. Nie pojawiają się nowi, niektórzy raz na zawsze opuszczają Calradię.
    Utulie'n aure! Auta i lome!
    Nadszedł dzień ! Noc przemija !