Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Mamy zamiar dodac wkrótce mozliwość pchnięcia bagnetem/uderzenia kolbą lub bronią zamiast walki na noże. Którym przyciskiem powinno się wg. was atakowac? (żeby było jak najwygodniej)

Prawy przycisk myszy
    387 (48.9%)
    Scroll
    96 (12.1%)
    Któryś z Ctrl lub Alt
    70 (8.8%)
    Q, E, F lub jakaś inna litera
    172 (21.7%)
    Mi tam wszystko jedno.
    67 (8.5%)

Głosów w sumie: 766

Autor Wątek: Festung Breslau (II wojna światowa)  (Przeczytany 176696 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grako1996

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Festung Breslau (II wojna światowa)
    « Odpowiedź #600 dnia: Sierpnia 07, 2009, 19:48:50 »
    Mam pytanie:Wprowadzone już zostało uderzenie kolbą i czy w zostały naprawione bugi ?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #601 dnia: Sierpnia 07, 2009, 20:58:24 »
    Uderzenie kolbą/bagnetem działa narazię tylko dla gracza.
    i czy w zostały naprawione bugi ?
    Co masz dokładnie na myśli?

Offline grako1996

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #602 dnia: Sierpnia 07, 2009, 23:52:14 »
    Bugi mam na myśli że gdy podchodzisz do ruskich to wszyscy wyciągają sztylety i zaczynają dźgać lub gdy rusek stoi 50 mm przed nie moge go trafić z  MP40 

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #603 dnia: Sierpnia 08, 2009, 09:54:20 »
    A co mają cie bić na pięści? A co do drógiejsprawy kup sobie MP40 (400 zł metalową lub za 20 plastikową) i spróbuj trafić z broni mającej 85 cm kogoś kto jest 40 mm przed tobą.
    PS. Celność broni poprawiona.

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #604 dnia: Sierpnia 08, 2009, 13:14:05 »
    Mam pytanie czy w modzie pojawią się bombowce i artyleria?
    Bo artylerie można by zrobić całkiem prosto, zaznaczało by się miejsce na minimapie gdzie mają strzelać i tam spadały by pociski. Baterią dział kierowało by się tak jak w Age of Machinery klikając backspace i wybierało by się ostrzał. A wcale nie trzeba by robić modeli dział, bo można by powiedzieć że baterie znajdują się np. 2Km za naszymi wojskami i dają tylko wsparcie ogniowe. Oczywiście taka bateria dział była by rzeczą niezwykle rzadką do zdobycia (w wyniku jakiegoś questa czy coś) i bardzo drogą w utrzymaniu.

Ps. Chętnie zobaczył bym Junkersa Ju 87 w M&B
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2009, 13:17:08 wysłana przez Marat »
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline grako1996

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #605 dnia: Sierpnia 08, 2009, 14:21:47 »
    To nie zbyt historyczne że gdy podchodzisz bliżej niż 5 metrów od wroga to ten wyciąga sztylet i chce cię dźgać

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #606 dnia: Sierpnia 08, 2009, 14:34:02 »
    A jednak robisz tego moda...JUPI!

PS:Pytanie...Snajperki będą z przybliżeniem czy to będą tylko bronie z dużym DMG?

tak grając w native i wciskając byle co pomyślałem że może zamiast wygląda z oczu [przycisk R - dla niekumatych] zrobić celownik, [chodzi mi o to kółko z krzyżykami w środku, nie o lunetę ;d-choć jakby działała może być]

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #607 dnia: Sierpnia 09, 2009, 23:44:14 »
    To nie zbyt historyczne że gdy podchodzisz bliżej niż 5 metrów od wroga to ten wyciąga sztylet i chce cię dźgać

Nie znasz ruskich.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #608 dnia: Sierpnia 10, 2009, 09:05:44 »

Walczyło się na praktycznie wszystko bo to były ciężkie czasy... A Mat wspomniał,że uderzenie kolbą,dźganie bagnetem jest dodane dla gracza,to chyba normalne,że każda jednostka wojskowa będzie miała taką możliwość...

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #609 dnia: Sierpnia 10, 2009, 09:56:22 »
    Jeśli chodzi o Ruskich to się zgodzę, im można było dać kijki i rzucić do boju, a wygraliby bo co zrobi dobrze wyposażona kilku-tysięczna armia przeciw np. milionowi Rusków z kijami? Prawda była taka, że Ruscy zawsze byli technologią militarną za resztą Europy a i tak byli nie zwyciężeni. A jakbym miał wyciągać sztylet w czasie większej bitwy to od razu strzał i koniec. Według mnie to uderzenie kolbą bądź nadzianie bagnetem będzie poprawnie wyglądać. Sztylet chyba tylko w starciach 1 na 1 i to jak już skończy się amunicja.

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #610 dnia: Sierpnia 10, 2009, 10:59:57 »
    Jeśli chodzi o Ruskich to się zgodzę, im można było dać kijki i rzucić do boju, a wygraliby bo co zrobi dobrze wyposażona kilku-tysięczna armia przeciw np. milionowi Rusków z kijami? Prawda była taka, że Ruscy zawsze byli technologią militarną za resztą Europy a i tak byli nie zwyciężeni. A jakbym miał wyciągać sztylet w czasie większej bitwy to od razu strzał i koniec. Według mnie to uderzenie kolbą bądź nadzianie bagnetem będzie poprawnie wyglądać. Sztylet chyba tylko w starciach 1 na 1 i to jak już skończy się amunicja.
    piszesz ,że byli zacofani... owszem ale popatrz na to, że stworzyli wspaniały t-34 który był niezwyciężony przez kilkadziesiąt lat a w dodatku ruskie tysiące wyprodukowali....
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #611 dnia: Sierpnia 10, 2009, 11:04:08 »
    piszesz ,że byli zacofani... owszem ale popatrz na to, że stworzyli wspaniały t-34 który był niezwyciężony przez kilkadziesiąt lat a w dodatku ruskie tysiące wyprodukowali....
    To będzie trochę offtop, ale muszę to napisać i z góry przepraszam.
    Następny, który nasłuchał się "oświeconych" nauczycieli i ich teorii o potędze T-34... Radzę poczytać bardziej fachowe informacje, a się dowiesz czegoś innego...

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #612 dnia: Sierpnia 10, 2009, 12:27:36 »
    T-34 to czołgi z odpadającymi wieżyczkami ^^ Były dobre w taktyce "NA RUSKAAAAAAAAAAAAAAA!"
    Przepraszam za offtop mode on

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline grako1996

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #613 dnia: Sierpnia 10, 2009, 12:53:56 »
    Ruscy na wojnie do jednej ręki dostawali granat, a do drugiej wódkę i w takim stanie biegli pod czołg
    (żeby nie było offtopu :) Zostało już naprawione wpadanie pod tekstury i czy została dodana możliwość kucania lub czołgania się?

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #614 dnia: Sierpnia 10, 2009, 13:11:15 »
    Ruscy na wojnie do jednej ręki dostawali granat, a do drugiej wódkę i w takim stanie biegli pod czołg
    Żeby jeszcze granat im dawano... To chyba tylko dla oficerów :P Przypomina mi się pewien kawał, ale nie zamieszczę go, ponieważ dostałbym co najmniej warna za wulgarność tego dowcipu. A z cenzurą nawet nie jest śmieszny.
    A żeby ten post całkowitym oddtopem nie był:
    Czy w becie nr.2 będą już te MG, co widać ne jednym z filmików, które są na YT?
    No i pytanko drugie:
    Czy w nadchodzącej becie będzie już można pobawić się w snajpera na terenie miejskim? Tzn. sanjperka w dłoń + jakaś (w miarę)spora mapka typu miejskiego.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2009, 13:12:53 wysłana przez ASDAMk20 »