Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Mamy zamiar dodac wkrótce mozliwość pchnięcia bagnetem/uderzenia kolbą lub bronią zamiast walki na noże. Którym przyciskiem powinno się wg. was atakowac? (żeby było jak najwygodniej)

Prawy przycisk myszy
    387 (48.9%)
    Scroll
    96 (12.1%)
    Któryś z Ctrl lub Alt
    70 (8.8%)
    Q, E, F lub jakaś inna litera
    172 (21.7%)
    Mi tam wszystko jedno.
    67 (8.5%)

Głosów w sumie: 766

Autor Wątek: Festung Breslau (II wojna światowa)  (Przeczytany 176935 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Festung Breslau (II wojna światowa)
    « Odpowiedź #480 dnia: Czerwca 19, 2009, 13:51:12 »
    Jak dla mnie te Qesty są świetne ;)
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #481 dnia: Czerwca 19, 2009, 14:11:28 »
    Jak dla mnie te Qesty są świetne ;)
    A jak ;)
     Dostajemy od oficera zadanie: pomóc małemu plutonowi piechoty odebrać zrzut zaopatrzenia. Nie dostawano od niego meldunków radiowych, dlatego uznano, że coś jest nie tak i wysyłają tam żołnierzy gracza Dojeżdżamy do miejsca misji i rozmawiamy z sierżantem. Mówi nam, że porucznik dowodzący grupą został zastrzelony przez nieprzyjacielskiego snajpera, bo szpieg w naszych szeregach wydał wrogom plan akcji przejęcia zrzutu. Pluton nie może się ruszyć ze względu na rannych, dlatego musisz przy nim zostać i obronić się przed małym atakiem. Potem ranni dołączają się do ciebie i musisz przejść ok. pół dnia drogi dalej do miejsca zrzutu. Jest przy nim cywilny informator, właściwie jego ikona na mapie to cały ten tajemniczy zrzut. Potem musimy wrócić do zleceniodawcy, omijając po drodze kilka małych patroli wroga i oddać mu żołnierzy z grupy przejmującej zrzut. W czasie drogi jesteśmy spowolnieni o 20% (każdy niesie trochę zaopatrzenia). Za wykonanie questu nie dostajemy kasy (wiadomo, cieńko jest z zaopatrzeniem dla obu stron), ale dużo doświadczenia i +3 do relacji.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #482 dnia: Czerwca 19, 2009, 16:00:05 »
    Oj ludzie ludzie, jak czytam te opisy questów to mnie szlag trafia. Pomysły dobre, ale opisy zbyt mało szczegółowe, aby to trafiło do moda. A szkoda, bo w tych pomysłach drzemie wielki potencjał. A teraz moja propozycja:

Żeby otrzymać tego questa musimy mieć przynajmniej relacje 40 z państwem i przynajmniej 60 ze zleceniodawcą. Kto by takie zadanie powierzył żulowi z ulicy, którego wcale nie zna?

Quest zlecany jedynie jeden raz (lub baaardzo rzadko, jeśli się nazwiska podmieni) przez jednego z rosyjskich (lekko zmodyfikować i już może być dla nazistów)dowódców. Dostajemy jedynie mgliste informacje o przedostaniu się w szeregi wroga, ale nie siłą (armię zostawiamy gdzieś, gdzie możemy), lecz bardziej dyskretnie... Dostajemy także 1000 XXX (nie wiem, jaką walutę zastosujecie) Koniecznie musimy założyć mundur niemiecki (możemy kupić, albo dostać od zleceniodawcy – wasza wola), żeby nas przepuścili.
    Szukamy informatora we wrogiej lokacji (coś na wzór szukania przestępcy we wsi w Native, albo skontaktowania się ze szpiegiem w mieście, ale bardziej skomplikowane, bo jak niewłaściwej osobie powiemy hasło, jest szansa, że się zorientuje i rzuci się na nas 5-15 żołnierzy, ale jeśli wygramy potem musimy odczekać kilka tygodni zanim znowu spróbujemy), zajmuje to mniej niż dzień, lecz także nie pięć minut. Kiedy już go znajdziemy, albo da nam to, co mieliśmy dostać (jakieś 10% szansy), albo okazuje się, że to pułapka, szpiega przekupiono i z ukrycia wychodzi uzbrojony oddział nazistów. W pierwszym przypadku mamy postąpić zgodnie z instrukcjami, które dostaniemy. Do wyboru:
    -Są to plany ataków i taktyki wroga i musimy je dostarczyć do zleceniodawcy (proste, więc jakieś 15% szansy. nagroda – 400PD, 400 kasy, relacje ze zleceniodawcą +3, relacje z państwem +1),
    -Jest to informacja o konwoju amunicji/czołgów/ogólnego wsparcia/wahtever. Możemy urządzić pułapkę na konwój, albo poinformować o tym dowódcę sił sojuszniczych. W pierwszym przypadku następuje walka z eskortą konwoju, po bitwie możemy zyskać dużo przedmiotów, amunicję, czołgi, jedzenie... Nagroda u zleceniodawcy 0 denarów, relacje z państwem podskakują o 1, relacje ze zleceniodawcą o 2, reputacja o 10. W drugim przypadku dostajemy 400 kasy za informację relację ze zleceniodawcą podnoszą się o 4, a z państwem o 1 reputacja nie podskakuje. (jakieś 40% szansy, w końcu konwoje zaopatrzeniowe muszą jeździć często)
    -Informacja o planach ewakuacji pewnego punktu (jakiś mały sektor miasta). Za dużo do roboty tu nie ma, dostarczyć zleceniodawcy i albo zaproponować swoją pomoc przy podbijaniu tego punktu, albo po prostu nie proponować. W pierwszym przypadku dostaniemy 400 kasy, 5 renomy, 3 do relacji ze zleceniodawcą, 2 do relacji z państwem i wszystkie zyski z oblężenia (szansa na dostanie miejsca jako lenna trochę zwiększona, a w punkcie, który mamy oblegać jest o wiele mniej żołnierzy niż zwykle), a w drugim 400 kasy, 2 do relacji ze zleceniodawcą, 1 do relacji z państwem, ale nie ryzykujemy życia żołnierzy. (10% szansy na dostanie tego typu informacji, w końcu takie akcje często to się nie zdażały)
    -Informacja o... o dziwo szpiegu w lokacji sojusznika! To jest praktycznie taki mały quest w queście. Wracamy (najlepiej z armią) do sojuszniczej lokacji. Mówimy o szpiegu dowódcy miejsca. Możemy albo tylko powiedzieć dowódcy o szpiegu i się nie mieszać (400 kasy, +2 do relacji ze zleceniodawcą, +1 do relacji z państwem),  albo zaproponować schwytanie szpiega. No cóż, przypomina to zabawę w przepytkę miastowych szukając szpiega... Z tym, że jak już go znajdziemy następuje walka. Z tym, że mamy do pomocy 10 najlepszych żołnierzy z oddziału (tych z najwyższych slotów). Szpieg nie będzie jakimś słabeuszem w walce. Kiedy już wygramy, mamy dwie możliwości – dobić go (50 kasy + 10 za każdego żołnierza, którego straciłeś, +1 do relacji z dowódcą miejsca, + 3 honoru – nie będzie się męczył przy ruskich torturach) lub wydać dowódcy (150 kasy + 10 za każdego straconego żołnierza, +3 do relacji z dowódcą miejsca i zleceniodawcą, + 1 do relacji z państwem, -2 honoru.)

W drugim zaś przypadku mamy dwie możliwości – albo wygramy i uciekamy szybko z powrotem – zadanie nieudane, ale przybywa nam trochę renomy i dostajemy trochę kasy (relacje się nie obniżają), albo przegramy i zostajemy ogłuszeni... Budzimy się w lochu (więzieniu, czymkolwiek) w którym oprócz nas jest także Polak Adam Kirasejski.
    I tu się prawdziwa zabawa zaczyna. Chcemy uciec z lochu, to oczywiste. Jesteśmy w małym lochu razem z Adamem... Co parę godzin przychodzi strażnik. Adam, który jakoś mówi po rosyjsku proponuje wyeliminowanie strażnika. Oczywiście nie mamy innego wyboru, jak się z nim zgodzić. Przygotowujemy się przez kilka dni, aż w końcu decydujecie się na ogłuszenie strażnika wiadrem... Jest 50% szansy, że się nie uda. Kiedy już go ogłuszymy (jak się nie uda trafiamy do lochu, ale z podwójną ilością strażników, a Kirasejski gdzieś zniknął), mamy wybór:
    1. Zabić go (tracimy 2 honoru, ale nie zbudzi się)
    2. Oszczędzić go (zyskujemy 2 honor, ale jak się obudzi może wszcząć alarm, przez to jeśli wybierzemy tą opcję mamy ograniczenie czasowe na ucieczkę).

Dalej uciekamy, albo po cichu eliminując strażników, albo wlatując na środek obozu ze zdobycznym MP40 i strzelanie w każdego (przesadziłem, ale mamy wybór – po cichu, czy głośno). Oczywiście mogą nas złapać, a wtedy znowu do lochu, ale tym razem z większą strażą. Czyli jeszcze trudniej uciec. Ale jeśli nam się uda uciec, jest malusieńka (3-5%) szansa, że jakieś informacje zdobędziemy. Jeśli nie zdobyliśmy - dostaniemy 20 renomy (ucieczka z więzienia ma rozgłos) i Adam Kirasejski (uciekł z nami) przyłącza się do drużyny jako towarzysz. Problem w tym, że nie lubi on ani niemieckich towarzyszy, ani ruskich.

Jeśli zaś jakieś mamy – dostaniemy to co wyżej + taki zestaw szans na Questy, jaki jest podany wyżej (także takie szanse).

Gdzieś zamiast "kasa" mogły być denary, bo zornientowałem się, że pisze "denary" przy ostatnim zdaniu :P

I jak?

Edit:
    Dzięki ;-) A co do zabijania postaci - w realu tak robili, ale od razu zabijać w grze... Ja tam nie wiem, decyzja należy do Mata.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2009, 19:37:37 wysłana przez ASDAMk20 »

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Czerwca 19, 2009, 18:22:23 »
    Łooo quest wyrąbisty tylko podejerzem, ze jak Ruski albo Niemcy przyłapali by kogoś na ucieczce z więzienia to by się nie patyczkowali i zrobiliby egzekucje na miejscu, ale tak poz a tym quest świetny
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    « Odpowiedź #484 dnia: Czerwca 19, 2009, 19:06:17 »
    A oto "nawalanka" z MG34 w Festung Breslau
    http://www.youtube.com/watch?v=l_-V69iKjII
    Podoba się?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2009, 19:51:29 wysłana przez Jeferiaz »

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #485 dnia: Czerwca 19, 2009, 19:40:42 »
    "nawalanka" z MG34 świetna i Qest tez ... ;]

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #486 dnia: Czerwca 19, 2009, 20:38:53 »
    Przepraszam za jeden post pod drugim ale wymyśliłem Qesta:Dowódca prosi nas abyśmy utrzymali bardzo ważny most i żeby nikt do przybycia posiłków(które przybędą po np 5 dniach)nie przedostał sie przez niego.Oczywiscie w 2 dzień dwa plutony bandytów
    atakują nas jeżeli sie obronimy bronimy mostu dalej,wtedy atakują nas 2 skfdz(?)i pluton żołnierzy.Po tym ataku atakuje nas 5-10 bandytów.

Jeżeli obronimy most relacje z narodem zwiększają sie o 20 a relacje z zleceniodawca zwiększają sie o 10.

WYMAGANIA:
    -od 10 lvl
    -relacje z zleceniodawcą przynajmniej 38.
    -relacje z narodem przynajmniej 50.

I jak sie podoba?

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #487 dnia: Czerwca 19, 2009, 20:43:17 »
    Bandyci z pojazdem opancerzonym? No cóż... to by musiało być fantasy - II WŚ
    Lepiej by było : Niemiecki oddział zwiadowczy czy coś w tym stylu

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #488 dnia: Czerwca 19, 2009, 20:50:29 »
     OMG... Popraw ten MG34! Z boków wygląda bardzo fajnie, chociaż trochę dziwnie się świeci (MP40 zresztą także ;/), tekstura dokładna i w ogóle. Ale patrząc od góry... Jesu! Sotojes?! Przypomniała mi się misja, w której jedziemy motorem i strzelamy do Niemców po drodze, w Medal of Honor. Underground. Z 2000r. Na PSX. Identyko. Oprócz tego jeszcze OFP 1.47 z 2001... Oryginalny M60 miał prawie tak samo obleśną texturę... Zrób coś z tym!

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #489 dnia: Czerwca 19, 2009, 20:56:22 »

no rzeczywiście...jeżeli Qest by pasowal to możecie to zmienić :)

I pozatym bandyci mogli wziąć po jakieś bitwie skfdz i go naprawić.

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #490 dnia: Czerwca 19, 2009, 20:59:17 »
    OMG... Popraw ten MG34! Z boków wygląda bardzo fajnie, chociaż trochę dziwnie się świeci (MP40 zresztą także ;/), tekstura dokładna i w ogóle. Ale patrząc od góry... Jesu! Sotojes?! Przypomniała mi się misja, w której jedziemy motorem i strzelamy do Niemców po drodze, w Medal of Honor. Underground. Z 2000r. Na PSX. Identyko. Oprócz tego jeszcze OFP 1.47 z 2001... Oryginalny M60 miał prawie tak samo obleśną texturę... Zrób coś z tym!

Mówisz do mnie czy koło mnie? Nie od razu Warszawę wybudowano. Myślisz,że to już koniec modelu? Film jest bardzo nieoficjalny. Zrób coś z sobą człowieku...

no rzeczywiście...jeżeli Qest by pasowal to możecie to zmienić :)

I pozatym bandyci mogli wziąć po jakieś bitwie skfdz i go naprawić.

Ale jacy bandyci? W Breslau obleganym przez sowietów nagle pojawiają się bandyci naprawiający pojazd i robiący "rozróbę" w mieście?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2009, 21:17:04 wysłana przez Jeferiaz »

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #491 dnia: Czerwca 19, 2009, 21:16:56 »
     Do teamu FB. Crusader, Mat Berserker czy kto tam jeszcze jest. Ale fajna eksterminacja rusków... A jakie ładne mundury SS!

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #492 dnia: Czerwca 19, 2009, 21:35:43 »
    Do Jeferiaz:Rzeczywiście masz racje.

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #493 dnia: Czerwca 20, 2009, 09:31:18 »
    Co do tej ''nawalanki'' nie pasuje mi jedna rzecz. Czemu ten MG34 strzelał tak wolno ? Wydaje mi się ze MG były znane ze swej szybko strzelności, ale słabo się znam na wojnie to nie wiem dokładnie. Aha no i ciągle ten MP40(?) na filmiku strzelał pojedyńczymi strzałami
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #494 dnia: Czerwca 20, 2009, 10:09:22 »
    No właśnie ten MP40 strzelał pojedynczo ;/