Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Mamy zamiar dodac wkrótce mozliwość pchnięcia bagnetem/uderzenia kolbą lub bronią zamiast walki na noże. Którym przyciskiem powinno się wg. was atakowac? (żeby było jak najwygodniej)

Prawy przycisk myszy
    387 (48.9%)
    Scroll
    96 (12.1%)
    Któryś z Ctrl lub Alt
    70 (8.8%)
    Q, E, F lub jakaś inna litera
    172 (21.7%)
    Mi tam wszystko jedno.
    67 (8.5%)

Głosów w sumie: 766

Autor Wątek: Festung Breslau (II wojna światowa)  (Przeczytany 176919 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elowrzud

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Festung Breslau (II wojna światowa)
    « Odpowiedź #465 dnia: Czerwca 17, 2009, 14:31:44 »
    Są już jakieś bety do ściągnięcia oprucz tej pierwszej jaką daliście

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #466 dnia: Czerwca 17, 2009, 19:11:18 »
    -_-'' A kiedy będzie nowy mózg dla Ciebie? Wiesz co? Zakupie Ci go dobra?

Człowieku poczytaj trochę SB to się dowiesz,że Mat ma nowych betatesterów i do drugiej bety jeszcze trochę czasu...

@Up Ciebie się też to tyczy.
    pozdro

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #467 dnia: Czerwca 18, 2009, 11:30:00 »
    Ogłaszam konkurs na najlepszą postać/quest do moda. Dla zwycięzców (tych których pomysły znalazły się w modzie) przewidziane są nagrody. Zostaną oni umieszczeni w creditsach i jako pierwsi dostaną kompletną betę (całkowicie grywalną). Postacie i questy mogą być ciężkie, wymyślne, wielowątkowe oraz byc ze sobą powiązane, warunek jest tylko jeden: Mogły by wydarzyć się naprawdę. Dlatego proszę nie pisać o Powstańcach Polskich ani o nazistach zombi.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #468 dnia: Czerwca 18, 2009, 12:46:52 »
    Czyli może być wszystko, co mogło się zdarzyć w tamtym miejscu, w tamtym czasie? Ale może być jakiś Polak w queście/Polak jako postać, czy ma być rusek/niemiec?

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #469 dnia: Czerwca 18, 2009, 12:49:25 »
    Tak może być wszystko co mogło się zdarzyć gdyby w czasie walk o Breslau pojawił się gracz. Znaczy się w quescie może być Polak albo ktokolwiek kto mówł znaleść się albo w oblężonym mieście albo na nie atakować.

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #470 dnia: Czerwca 18, 2009, 12:57:03 »
    Może być np taki Qest od króla:  Mieliśmy w wrogej bazie(zależy kto z kim prowadzi wojnę)np polskiego szpiega.Lecz on przeszedł na ich strone!Dostałem od niego list zastraszajacy ze powie im wszystko o naszej bazie,chyba ze damy mu 10000 denarów(chyba ze chcecie zmienić na więcej lub mniej,wszystko od waz zależy).Musisz go zabić(w tym miejscu imę gracza)a dostaniesz 4000 denarów.

Jak wykonasz zadanie to relacje z królem zwiększa sie np o 6.

Możecie przyjąć lub odrzucić ten Qest albo zmienić go(wiem przerobiony Qest z native ;)).
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #471 dnia: Czerwca 18, 2009, 12:59:20 »
    Nie chce was zniechęcac ale ja z tego questa nie rozumeim prawie nic. Poza tym Król, denary? Przypominam że to jest mod o 2 WŚ i to dziejący się w jednym mieście.

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #472 dnia: Czerwca 18, 2009, 13:05:59 »
    Napisalem ze możecie zmienić albo odrzucić.

Offline Elowrzud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #473 dnia: Czerwca 18, 2009, 13:43:01 »
    Qest od Króla do: Masz do stać się ze swoim batalionem [w tym przypadku 300 osób] do centrum bazy wroga [gdzieś w środku jego państwa] zdobyć baze wroga [zamek albo miasto] i przez tydzień bronić się aż osłabicie na tyle ich wojska że zrobimy główny atak [np. zniszczyć 10 lordów]
    Nagroda 50 000 denarów 15 pkt u kinga. I 10 000 PD

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #474 dnia: Czerwca 18, 2009, 13:55:15 »
    Czy ty czytałeś to co napisałem?
    Poza tym Król, denary? Przypominam że to jest mod o 2 WŚ i to dziejący się w jednym mieście.

Offline Patriko97

• Użytkownik
    • This is Sword. This is Dead.
    « Odpowiedź #475 dnia: Czerwca 18, 2009, 14:47:22 »
    Quest fajny należy tylko zmienić, zamiast Króla Generał zamiast Zamek/Miasto Ulica/Cięższy Punkt Kontrolny zamiast Denary inna waluta płatnicza (zależy od Mata) i zamiast Lordowie Oficerzy. Pozdro!

Już nie mogę się doczekać tego moda!

Piszę poprawnie po polsku.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #476 dnia: Czerwca 18, 2009, 21:40:50 »
     Generał (albo dobra, dowolny pułkownik albo major) zleca nam zniszczenie grupy specnazu/falschimenjagerów sabotujących instalacje wojskowe w rejonie. Zajmowaliby jeden z punktów miasta należący do fakcji, której pomagamy. Byłoby ich ok. 30 (dwa plutony) dobrze zorganizowanych wysokolevelowych i dobrze wyposażonych komandosów (czy spadochroniarzy). Wokół patrolowałyby dwie grupy rusyfikantów/volksturmu po 50 ludzi. Naszym, jakże szczytnym zadaniem byłoby zniszczyć załogę dzielnicy i patrole, a potem wytrzymać atak spawnowanych w okolicy dwóch grup po 120 ludzi, które zaatakowałyby na nas jedna po drugiej. Co o tym myślisz? Albo zadanie wzorowane na tych z Native (uciekający chłopi)-musielibyśmy złapać trzy grupy jeńców wyposażonych w najlepsze klamki naszej frakcji i rozkwasić ich. Uciekaliby do najbliższej pozycji rodaków, ale wszystko by się "zfakało" i na nasze nieszczęście, zdążyliby wysłać sygnał radiowy do swoich. Atakując jedną z trzech grup uciekinierów (inni mieli mniej sprzyjający los i radia nie mieli)dostawalibyśmy komunikat, że wpadliśmy w zasadzkę i zamiast docelowych 10-20 ludzi walczylibyśmy z jednym albo dwoma plutonami zmechanizowanymi dodatkowo. Wiesz, 10-20 ludzi oraz SdkFz 251 czy jakiś dawny odpowiednik BMP na dodatek ;p

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #477 dnia: Czerwca 19, 2009, 09:53:36 »
    Quest 1 jest nawet dobry... ;]

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #478 dnia: Czerwca 19, 2009, 09:58:34 »
    Poczekajcie na mój :P
    Najpóźniej jutro powinien być ;-)
    A żeby to nie był wyłącznie offtopowy post:
    Mat, rozumiem, że ta beta (ta co nagrodą jest) będzie miała już chociaż w części grywalną kampanię, czy tylko quick battles jak poprzednia?

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #479 dnia: Czerwca 19, 2009, 12:07:22 »
     Albo jeszcze inny. W jakimś FB'owym odpowiedniku wioski, jakaś wieśniaczka w czasie rozmowy ze starszym wioski podbiegałaby i włąnczała by się do dialogu. Prosiłaby o znalezienie jej męża, który poszedł po jedzenie razem z kilkoma innymi mieszkańcami miejscówki. Powiedziałaby nam, w którą stronę iść, żeby ich znaleźć. Zastawalibyśmy ich w czasie walki z "bandą łupa", albo kozakami-dezerterami (nie wiem, czy ZSRR włączał do walki Kozaków Dońskich, przynajmniej w czasie wojny z Gruzją brali oni udział w działaniach wojennych). Poszukiwaczy żarła byłoby 5, a łupieżców 10-15. Chodziłoby przede wszystkim o to, żeby mąż kobiety dającej questa wrócił żywy. Po bitwie oddział mieszkańców wracałby z powrotem do wioski, a my musielibyśmy go eskortować. +10 do relacji z miejscówką.

Jeszcze jeden pomysł: dostalibyśmy od generała (czy marszałka, chodzi o dowódcę frakcji) zadanie: powiedziałby, że szykuje dużą operację przeciwko siłom wroga, ale boi się nieprzyjacielskich posiłków, które na pewno przybędą w czasie ataku. Zadaniem jest dostać się w okolice określonego miejsca blisko rzeki, potem założyć obóz i wybrać odpowiednią opcję, albo spotkać się z informatorem, który będzie czekał niedaleko. Wykonanie tej czynności zaowocuje przeniesieniem się do unikalnej lokacji. Most, chroniony przez ok. 30 ludzi musi zostać zniszczony. Pierwszym zadaniem jest odcięcie prądu (dostanie się do skrzynki i wciśnięciu klawisza akcji), potem przegrupowaniu się ze sprzymierzeńcami (2-3 specnazowców albo falschimenjagerów) i rozpoczęcie ataku: nasi rzuciliby się na wroga w celu odciągnięcia uwagi, a my musielibyśmy podkraść się do mostu i podłożyć 3 ładunki wybuchowe. Potem pomóc sprzymierzeńcom (pewnie już martwym) i dobić resztę wrogów. Za zadanie dostawalibyśmy 20000 marek niemieckich, czy czego tam innego oraz +15 do relacji ze zleceniodawcą, +5 do relacji ze wszystkimi oficerami frakcji i +5 do relacji z frakcją.