Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne państwo - nie mam szans!  (Przeczytany 17236 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tryxer

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Własne państwo - nie mam szans!
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 25, 2012, 14:37:04 »
    W grze mam około 900 dni gry, wszedzie faktorie, z 25 przyjaciół , ekwipunek za ponad 100k, NPCtow z ekwipunkiem najlepszym i czemu mam nie zakladac? Przeciez nie bede grał od nowa, to nic nie zmieni ze jak zaczne od nowa to przy ilosci 100 chlopa nie bd mi spadac morale....

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 25, 2012, 21:45:44 »
    Ja założyłem jak miałem 400 dni, żadnej faktorii, dużo przyjaznych lordów. 3 wojny na raz, ale przynajmniej było ciekawie. Teraz mam 931 dni, 13 miast, zamków nie liczyłem. 
    Z własnym państwem nie jest tak źle, perswazja przydaje się bardzo, oczywiście dużo honoru wskazane jeszcze bardziej.
    Wojsko, jeszcze raz powtarzam, ma mieć dobrą jakość, ilość gra mniejszą rolę.

Offline gloomykeeper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 25, 2012, 23:48:52 »
    Serdecznie zapraszam na kanał na YT. Znajduje się na nim poradnik dotyczący własnego królestwa w M&B Warband. Link:
    http://www.youtube.com/user/GloomyKeeper?feature=mhee

Offline Tryxer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 26, 2012, 13:38:46 »
    Inkaska wojsko mam mocne, rhodoków na obrone wstawiam zawsze a sam panoszę się z 10 swadianskimia rycerzami + nordyccy huskarlowie :)

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 26, 2012, 18:04:54 »
    10? Kiepsko. Huskarlowie słabo poradzą sobie z ciężką kawalerią w otwartym, równym polu. Swadiańskich rycerzy nie jest trudno wyszkolić, a nawet jeśli nie dasz rady, to zbrojni też będą dobrzy.
    Gdy nie miałem żadnych terenów, starałem się przejąć zamek blisko królestwa z którym nie miałem wojny (u mnie blisko Sarranidów). Wtedy nie obcodziło mnie czy mi ten zamek podbiją. Po prostu jechałem przez pustynię i werbowałem Sarranidów. Gdy podbili mi zamek to, nawet się cieszyłem, bo zostawiali tam tylko 20-30 ludu. Atakowałem zamek i przy okazji żołnierze awansowali. Czekałem wtedy, aż przyjedzie jakiś lord i jak był sam, to go pokonywałem. W efekcie królowie szybko przysyłali propozycje pokoju i mogłem odnawiać armię.