Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Własne państwo - nie mam szans!  (Przeczytany 17238 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Własne państwo - nie mam szans!
    « Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 23, 2012, 00:20:24 »
    W Warbandzie państwa mogą wytrzymać maksymalnie 2 wojny, przy trzech podpisują pokój z jednym z wrogów.

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 23, 2012, 10:04:18 »
    Pojakiego ch**a ktos zakpada takie tematy? Czytac ludzie nie potraficie, takich tematow jest w cholere, nie piszcie takich tematow wiecej bo niepotrzebny spam sie robi...

Offline Maselko

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 23, 2012, 17:34:56 »
    Ale chyba możesz spróbować mniej przeklinać?

Offline Teoiss

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 23, 2012, 17:52:35 »
    Owszem moge, jakos trzeba podkreslic powage swojej wypowiedzi

Offline Tryxer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 23, 2012, 19:36:30 »
    tyjajawo7 nie masz nic wnoszącego do tematu to zamilcz, proszę.

Dla reszty osób skłonnych mi pomóc przedstawię swoją sytuację (trochę będzie czytania)

W 12 miastach mam założone faktorie (Farbiarnie).
    Założyłem własne królestwo i mam następujące pytania :
    1. Miałem dwóch lordów i 1 dostał wieś a drugi nic, i spadały mi z nim relacje. Zająłem drugi zamek i dałem temu bez lenna, a relacje nadal spadały. Czemu tak się dzieje? Dostał zamek + wieś i nadal jest niezadowolony.
    2. Gdy rozmawiam z Rolfem ( w moim oddziale) i każe mu zwołać kampanię wojenna to nikt nie przybywa nawet po upływie 5 dni. Zwołanie kampanii u marszałka też nie przynosi efektów . Dlaczego?
    3. Gdy pogadam z wasalem i każe mu iść za mną podbić zamek to on idzie i nagle odchodzi do swoich lenn. Nie widzi wroga ani nikt nie atakuje jego wioski a on po prostu się odczepia ode mnie. Czy to wina MINUSOWYCH relacji z nim?
    4. Mam perswazję na 3pkt, około 20 relacji z lordem Vaegirskim i nie mam żadnej opcji czy chce dołączyć do mojego królestwa.
    5. Czy duże minusowe relacje ze swoim wasalem coś pogarszają? Bo miałem około -90 i nic nie zauważyłem.
    6. Co daje opcja u ministra żeby wysłać emisariusza np do Rhodoków i mam 2 opcje ( prośba o pokój i prośba o ochronę jako jeden z wasali ale nie jestem jego wasalem ani nie byłem , o co chodzi z tą opcją?)

Proszę o odpowiedzi, wiem że czytania jest dużo ale to dla mnie ważne.

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 23, 2012, 20:29:56 »
    1. Pewnie masz jego krewnego w lochu albo narzeka, że wśród lordów masz kogoś z towarzyszy.
    2. Bo jesteś niepopularny i nielubiany.
    3. Tak, właśnie dlatego.
    4. Perswazji musisz mieć co najmniej 7, żeby była duża szansa na przekupienie, a przeciągasz na swoją stronę wybierając tekst "Chciałbym pogadać z tobą na osobności" - ważne, lord musi być sam, a nie w towarzystwie innych lordów.
    5. Możesz zostać przez niego zdradzony.
    6. Skoro chcesz skorzystać z ochrony to oferujesz swoje usługi i włości jako jego wasal; bardzo przydatne jako alternatywa dla rokowań pokojowych kiedy masz b. słabe państwo i brak lordów (albo takich, z którymi masz niskie relacje).

Offline Tryxer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 24, 2012, 13:39:39 »
    Matiego dziękuję ale mam pytanie odnośnie 6 pkt.
    Oferuje włości czyli mój teren nie jest zaznaczony na czerwono tylko na zielono(kolor rhodokow) ?
    Mógłbyś mi to dokładnie wyjaśnić? :)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 24, 2012, 16:12:16 »
    To, co podbiłeś jako stronnik pretendenta lub na własny rachunek, jest zawsze zaznaczone na czerwono. A oferujesz właśnie swoje własne posiadłości/to, co podbiegłem i jest jeszcze nieprzydzielone.

Offline Tryxer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 24, 2012, 17:34:19 »
    1.Ok rozumiem, a czy jak wyślę tę prośbę do np Nordów będąc w wojnie z Vaegirami to oni mi będą śpieszyć na pomoc jak mi np będą podbijali zamek vaegirowie?
    2. W armii mogę mieć max 110 ludzi, gdy tylu mam nie mam problemu z żywnością lecz z MORAŁAMI .
    Będąc w pokoju nie mam kogo bić, a armię mam dużą, świeżych rekrutów do wyszkolenia ale ciągle mi uciekają bo pisze że morale za małe. Mam wszystkie rodzaje żywności, od zboża zaczynając na winogronie kończąc. Jak sobie poradzić z ciągłą dezercja? Można jakoś w plikach ustawić morale na ZNAKOMITE?

Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 24, 2012, 17:40:31 »
    Zostaw lud na 3 dni w zamku i czekaj aż morale urosną, potem bierz chopów i ich szkól. Tak w koło.
    (click to show/hide)

Offline Tryxer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 24, 2012, 18:29:07 »
    Ok to nawet dobry sposób, ale jak mam z kimś wojnę to chce wykorzystac 100% swojej armi czyli na chwilę obecną 107 ludzi, z zamku wtedy bym brał Huskarli i samych najlepszych ludzi. Jak mam armię 100+ i obok mnie mój wasal z armią 60 ludzi to mniejsze oddziały nawet nie podchodzą.

Mam wasala, jakiś lord. Mam z nim stosunki +18 (serdeczny) a nadal jak zwołuje kampanię to się nie pojawia a nikt nie atakuje jego wioski bo nie mam wojny tylko chciałem go zabrać na korsarzy. Co jest grane? Przecież nie chcę wrazie wojny atakować miasto/zamek sam tylko z jego pomocą. Jeden lord to nie kłopot, gorzej jak będę miał około 5 , nie będę w stanie do każdego pojechać i dać mu zadanie aby za mną szedł. Co jest grane?!

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 24, 2012, 20:11:10 »
    Jak ma za mało armii to też nie idzie.

Podbij dowództwo, to będziesz miał większe morale i mniejszy żołd ;)
    (click to show/hide)

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 24, 2012, 22:16:42 »
    Podbij sobie relacje z wasalem do +30. Jak masz mniej niż 20, to ciężko takiego na cokolwiek namówić.

Offline Tryxer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 25, 2012, 13:36:37 »
    Gregoriian trudno coś wbijać na poziomie 33. Wolno lvl leci.
    matigeo a perswazja w takim przypadku coś da?

A i jeszcze jedno, dałem mu Curaw i jak atakowali nordowie to miasto to on się uganiał za jakimiś bandytami, przejechał koło nordów i pojechał dalej.
    Gdy nordowie wbili do miasta , to czekałem na lorda bo myślałem że się pojawi i zechce bronić swoje miasto a on nawet nie podjechał..

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 25, 2012, 14:27:12 »
    Na gg Ci już mówiłem że zje*ałeś bo sie za wcześnie rwiesz na swoje państwo :D
    (click to show/hide)